Figure detail - Gènius

Figure

Ambrós
Ambrós

El seu nom complet era Miguel Ambrosio

Ambrós va ser un dibuixant, principalment de còmics, que va viure pràcticament 80 anys, entre l'any 1913 i el 1992. Neix a un poble de la província de València.

Encara que va acabar els estudis de magisteri i va fer de mestre un breu temps, es formava com a dibuixant, volia que fos la seva feina.

I va provar sort a dues petites editorials, primer a València i després a Barcelona, on es va establir definitivament ajudat per uns petits estalvis. Durant els primers anys de la dècada dels 50 participa a algunes sèries de gran èxit i d'aquesta manera pot triar la seva feina. Passa a dibuixar per la potent editorial Bruguera i de seguida serà proposat com el dibuixant d'una nova sèrie a punt de començar amb guió de Víctor Mora: El Capitán Trueno.

És el conjunt d'historietes amb més èxit del còmic espanyol. Neix l'any 1956 i durant els primers anys d'existència es van fer tirades cada cop més grans i moltes recopilacions per aprofitar l'extraordinari èxit. Ambrós només dibuixa els primers números en solitari, després es fan els treballs amb col·laboració amb Beaumont fins que en arribar al número 175 decideix abandonar el projecte esgotat i pensant que no està prou valorat.

Als anys següents il·lustraria les aventures d'altres personatges encara que el seu somni mai aconseguit era el de ser pintor. L'any 1981 deixa d'il·lustrar còmics amb l'única excepció feta dos anys després quan fa les il·lustracions d'una obra homenatge al Capitán Trueno, fa la seva història per incloure-la a l'obra Història de los còmics (Toutain)

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació