Figure detail - Gènius

Figure

El forner
El forner

Un forner oferint pa

El forner rep el seu nom del forn que disposa per poder realitzar una de les parts del procediment de fabricació del pa.

A la imatge hem explicat quins ingredients i processos són necessaris per aconseguir un pa de qualitat. Antigament el forner feia el pa i el flequer es dedicava a pastissos i pastes variades.

Malauradament en l'actualitat moltes vegades adquirim i consumim pa que no s'ha fet amb aquests criteris de qualitat. S'ha utilitzat per crear-lo farina i llevat de qualitat molt baixa, a més d'haver seguit uns processos molt industrialitzats. Avui en dia, costa trobar pa de debò i el que podem adquirir a la majoria de llocs que fan pa al moment s'ha fet a partir de farines refinades de blat de cultiu convencional  Durant el procés d’elaboració s’afegeixen un munt d’additius A l'hora de fer créixer aquest pa, es fa servir un llevat que té poc de natural perquè ha estat seleccionat per la indústria perquè és ràpid; el problema és no permet que la farina fermenti completament. És un pa molt esponjós, però també molt indigest. 

Actualment queden pocs forners i encara menys que tinguin forns preparats per fer un pa en condicions.

Source:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació