Article
Presentació típica del pa
El pa de debò està fet amb farina de blat ecològica, llevat (o massa) mare, aigua i sal. I res més! La clau de la qualitat del pa la trobem en dos punts: la qualitat de la matèria primera (el blat) i el bon ofici del forner. Amassar, fermentar i fornejar seran alguns dels passos necessaris a l'hora de fer pa. Menjar pa cada dia pot ser bo i saludable sempre que sigui un aliment de qualitat i ho fem en el marc d’una dieta saludable.
Malauradament en l'actualitat moltes vegades adquirim i consumim pa que no s'ha fet amb aquests criteris de qualitat. Normalment es troben a establiments que es dediquen a vendre molts altres productes i no tenen cap mena d'especialització com poder ser els supermercats o les botigues més modestes dedicades al comerç de tota mena d'aliments. S'utilitzen productes de baixa qualitat i s'afegeixen additius i processos per fer més ràpidament tot el procediment.
T'expliquem algunes curiositats al voltant del pa:
L'OMS recomana 250 grams diaris de consum de pa.
Els principals productors de pa se situen a Europa. Són Alemanya i el Regne Unit.
Històricament el pa ha tingut gran importància : s'apreciava molt al món grec i a Roma hi havia forns públics per coure el pa.
Per últim has de saber que la paraula company no té per casualitat la síl·laba pa. Es refereix a aquest aliment, ja que vol dir "aquell amb qui es comparteix el pa".