Gènius - Biblioteca Virtual

Figure detail - Gènius

Figure

Els Barbapapà
Els Barbapapà

Extret de la web oficial

Average (0 Votes)

En un jardí poden néixer diferents tipus de vegetació, fruits i tubercles, però que faries si et trobessis un petit ser amb el cos color rosa, amb nas i boca i amb forma de pera, tot i que, com la plastilina pot adoptar qualsevol forma imaginable? Això és el que els hi va passar a la Claudine i al François quan jugant com sempre al jardí es van trobar amb el Barbapapà!

Ells el van rebre amb tota la naturalitat, com ha de ser, i amb curiositat, perquè era la primera vegada que es trobaven amb un personatge així.

El Barbapapa era el protagonista d’una sèrie de televisió basada en els llibres il·lustrats i escrits, a la dècada dels anys 70 del segle XX, per l’Annette Tison i el Talus Taylor. Els llibres, traduïts a més de trenta llengües, són considerats un clàssic del món infantil i del còmic.

El nom Barbapapà prové de la paraula francesa barbe à papa, que  significa cotó fluix de sucre i, com et pots imaginar, fa referència al color i la forma bàsica del personatge.  

Tant els llibres com la sèrie expliquen les aventures del Barbapapà i de la seva família. Sí, perquè en Barbapapà no estava sol...

Si segueixes la seva història sabràs que, després de rodar pel món i tornar a casa, en Barbapapà coneix a la Barbamamà, de color negre, i formen una família de 7 fills i filles, amb colors, caràcters i comportaments ben diferenciats. Barbidur és vermell, li agrada l’esport i té vocació de detectiu. Barbibul és blau i la seva  especialitat són les ciències, encara que a vegades els seus experiments siguin catastròfics. Barbidou és groc, i l’ecologista de la família, sempre preocupat per la natura i el seu benestar. Barbouille és negre i pelut, molt sensible, per això és artista, tot i que encara no s’acaba de decidir per una corrent artística. Barbabelle és violeta, i, segons ella, la més guapa de la família. Li encanta tot allò que li serveixi per augmentar la seva bellesa. El talent musical és Barbalala, de color verd. Té un caràcter pacífic i calmat que la fa perfecta per acabar amb qualsevol petita discussió que hi hagi a la família. I, finalment, Barbotine que és la intel·lectual, sempre enganxada a un llibre i amb la resposta perfecta per a tot.

Doncs ara si que coneixes la família al complet!

Les seves històries, fresques, innocents i originals, transmetien valors positius com l’amor, la família, la pròpia superació i el respecte pel medi ambient. Si afegim que eren divertides i didàctiques, entendràs perquè s’ha convertit en un clàssic amb milions de seguidors a tot el món .

Si encara tens ganes de conèixer més sobre aquests personatges, pregunta a la teva mare o al  teu pare … pot ser t’endús una sorpresa!
 
També pots visitar la seva pàgina web (https://www.barbapapa.com/la-familia-barbapapa-es/) i passar una divertida estona amb els diferents jocs que proposen.

 

El gran viatge d'en Barbapapà

La caseta d'en Barbapapà 

La cuina d'en Barbapapà

El jardí d'en Barbapapà

Source: Pàgina web oficial