Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

La plastilina
La plastilina

Diversos colors de plastilina

La plastilina és un material plàstic, compost de ceres, olis, sals de calci, farina vegetal i pigments, que s'utilitza per modelar.

La seva invenció, a finals del segle XIX, es va produir quasi simultàniament a dos països diferents: a Anglaterra, amb el farmacèutic  William Harbut,t i a Alemanya ,amb el professor d’art Franz Kolb. El motiu era que els escultors es queixaven que l’argila, material emprat per fer escultures en aquella època, pesava molt, era poc manejable i s’assecava de seguida. Vaja, que era un material complicat de treballar!

Perquè, com segur ja has experimentat, la plastilina reuneix diverses característiques que la fan ben especial: adapta qualsevol forma imaginable, ni s’enganxa ni s’asseca, no taca en contacte amb mans i roba i es troba en multitud de colors.

També té moltes utilitats: a més de per jugar, es pot utilitzar per crear maquetes, per fer esbossos i té un lloc destacat en les pel·lícules d’animació (stop-motion, en anglès)

Ah! Has de tenir en compte que, com material plàstic, el seu reciclatge cal fer-ho dipositant-lo en el contenidor groc

Què necessites?

  • 1 tassa que et servirà com a mesura.
  • 1 bol gran per fer la barreja.
  • 3 tasses de farina.
  • 1 tassa de sal
  • 1 tassa d'aigua
  • 2 cullerades soperes d'oli. (o una d'oli i una altra de vinagre)
  • 1 colorant alimentari

Al bol aboca la farina i la sal. Barreja-les bé i després afegeix l'aigua. Quan la massa ja estigui ben barrejada, incorpora les cullarades soperes d'oli.

Treu la pasta del bol i treballa-la com si fos la massa d'un pastís. Recorda't de posar una mica de farina a la superfície de treball per evitar que s'enganxi el preparat. Aquest és un pas molt important i dura una bona estona, ja que jas de aconseguir que la massa no se t'enganxi als dits.

Ja tens la plastilina, ara falta posar-li color!

Per aconseguir tenir plastilina de diferents colors, divideix la massa en tantes porcions com colors vulguis fer. Posa una mica de cada colorant alimentari o una barreja de varis a cada porció i amassa-la fins que el color estigui ben distribuït per tota la pasta.

Per evitar que se t'assequin quan no la fas servir, embolica d¡cada porció en un tros de plàstic o en un pot i fica-les al frigorífic.

Ara que ja saps com fer plastilina, pots animar-te a rodar una pel·licula d’animació. A aquest vídeo t’expliquen com fer-lo, pas a pas

 

Modela personatges de por

Divertidos y alocados animales y criaturas con pasta de modelar

Manualidades con plastilina

Crea amb plastilina

Plastilina

Animation lab para niños

James y el melocotón gigante

Fantastic Mr. Fox

¡Piratas!

El petit príncep

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació