Gènius - Biblioteca Virtual

All Recommendations - Gènius

Breadcrumb

Librarians recommend

 • El meu arbre

  El Meu arbre

  Dubuc, Marianne

  Barcelona : Baula, març de 2022

  La col·lecció «Petits Amagatalls» engega amb dos llibres que ens conviden a explorar racons de la natura, el riu i l’arbre, de la mà de petits follets.L’autora és una habitual de les nostres recomanacions, però és que les seves propostes poètiques i juganeres, plenes de detalls per descobrir, són molt adients en aquestes primeres edats.

  Llibres de cartró amb solapes perquè els més petits manipulin el llibre mentre fan l’exercici d’anticipar-se a la història.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de  la Selecció Municipi Lector.

  31/01/2023
  Average (0 Votes)
 • Anníbal : el gos fantasma

  Anníbal : gos fantasma

  Camp, Joaquín

  [Barcelona] : Abuenpaso, [2021]

  Heus aquí un llibre que desborda bon humor i optimisme, protagonitzat per un gos fantasma! Podem escoltar la història en primera persona, amb la veu de l’Anníbal, que ens explica quins canvis ha patit la seva vida des que s’ha convertit en fantasma. I també quines coses bones li ha portat aquest nou estat.

  El contrast entre el text i el que el lector veu a les imatges dona un contrapunt irònic molt potent.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Extret de  la Selecció Municipi Lector.

  31/01/2023
  Average (0 Votes)
 • Pekeyoguis

  Pekeyoguis

  Brondo, Cristina

  Barcelona : Univers, gener del 2022

  Vivim en una societat amb un ritme frenètic i trobar moments de pausa i reflexió costa molt. Aquesta sensació de viure accelerats, de falta d’hores i d’estrès no és només una qüestió de la vida adulta sinó que molts infants, degut al seu dia a dia, també es troben amb aquestes sensacions i els és molt difícil gestionar-les. Per aquest motiu, cada vegada més centres educatius incorporen la pràctica del ioga entre els seus alumnes per tal de fomentar la concentració, l’atenció i la gestió de les emocions.

  La Cristina Brondo és una reconeguda actriu de pel·lícules i sèries de TV. Va començar a practicar ioga per apaivagar l’estrès diari i hi va trobar “un salvavides per a aquests oceans d’emocions i de sensacions que de vegades no són de gaire bon pair”. Al néixer la seva filla es va introduir al món del ioga infantil i es va formar com a instructora d’aquesta disciplina, de la qual ara n’és professora i divulgadora.
  El ioga és una disciplina que permet assolir un equilibri entre cos, ment i la gestió de les emocions. De fet el significat de la mateixa paraula ja ens ho transmet: “unió”.
  Pekeyoguis: practica ioga en família és una guia per a aquelles famílies que vulguin practicar ioga a casa i gaudir de l’esport en família. És un llibre del tot didàctic en què ens explica què és el ioga, com es fa una sessió de ioga i què necessites per dur a terme aquesta pràctica. En els següents capítols va mostrant molt explícitament en què consisteix una classe de ioga i totes les pràctiques que es van realitzant des de l’inici fins el final: des de prendre consciencia de l’ara i aquí fins a l’abraçada de comiat.
  Amb fotografies de color dels diferents exercicis i links a vídeos en exclusiva és un llibre ideal per introduir-nos al ioga en família, crear un vincle especial amb els fills i passar temps de qualitat amb ells.

  A les Biblioteques trobaràs:
  Ioga per a infants

  Més informació:
  Canal Yotube de la Cristina Brondo 

  Recomanat per: Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

  31/01/2023
  Average (0 Votes)
 • Els capibares

  Els Capibares

  Soderguit, Alfredo

  Barcelona : Ediciones Ekaré, 2020

  La vida al galliner era senzilla, era un lloc agradable i segur, però un dia arriben els capibares. Són foscos, grossos i estan molls, així que les gallines decideixen que no hi ha lloc per a ells.

  Finalment, els deixen quedar, però han d’acceptar les regles. Serà el trencament d’aquestes pautes l’inici d’una bonica amistat i el descobriment de la realitat que es viu al galliner i fora d’aquest.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomenat per Rosa Puigdomenech de la Biblioteca de Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  20/12/2022
  Average (0 Votes)
 • Des de la graderia : el llibre per als que tenen nens i nenes que fan esport

  Des de la graderia : el llibre per als que tenen nens i nenes que fan esport

  Arumí Prat, Joan

  Vic : Eumo Editorial, setembre de 2020

  La pràctica de l’esport és important a totes les edats, també durant la infantesa, ja que aporta molts beneficis que van més enllà de la salut física. Ens ajuda a socialitzar-nos, a treballar en equip, a aprendre a gestionar el fracàs i l’èxit... Però, com triar l’esport més indicat per als més menuts?    

  Albert Juncà, Joan Arumí i Gil Pla, companys al Departament de Ciències de l’Activitat Física de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, han unit la seva expertesa per elaborar una obra dirigida a famílies, clubs esportius i entrenadors amb l’objectiu d’orientar la seva relació amb l’esport i els infants.

  Els autors intenten donar resposta a preguntes que segur que a molts pares i mares els han passat pel cap: què hem de fer els pares a les graderies? A quin esport hem d’apuntar els fills? Seran bons? Amb un llenguatge planer i anècdotes reals, el llibre ofereix criteris per orientar les decisions de famílies i professionals amb relació a la pràctica esportiva dels més menuts. L’obra posa èmfasi en la importància de l’esport per al creixement dels infants, on també s’han d’involucrar els clubs esportius i les famílies.

  Més informació:

  Recomanat per Roser Fortuny Valdivielso de la Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera.

  20/12/2022
  Average (0 Votes)
 • La Reina de la nit

  La Reina de la nit

  Molist, Pep

  Barcelona : Ediciones Ekaré, 2019

  Un accidentat passeig en bicicleta d’un pare i el seu infant provoca que la fosca caigui sobre els dos mentre pedalen a gran velocitat de retorn a la llar. Basant-se en un poema de J. W. Goethe i inspirat per la versió cantada d’en Roger Mas a El rei dels verns Pep Molist ha escrit un àlbum que és una adaptació de la història que destina als més petits amb un final més dolç. La il·lustradora dona un nou sentit al text jugant amb les il·lusions òptiques i fent ús del color per transmetre tendresa i innocència. Poesia, música, il·lustració i narrativa quin bressol més bonic on deixar-se gronxar.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  07/12/2022
  Average (0 Votes)
 • La magia de los niños : guía práctica para educar en la vida real

  La Magia de los niños : guía práctica para educar en la vida real

  Díaz Ruiz, Gemma

  [Bilbao] : Desclée De Brouwer, [2022]

  Un llibre ple de màgia dirigit a un públic adult. Creat amb una prosa senzilla, amena i de fàcil lectura on trobarem una sèrie de consells de com podem educar els nostres fills/es. L’escriptora, Gemma Díaz, amb objectivitat i sense imposar res tracta diferents temàtiques. Per exemple, que experimenta un fill davant certes circumstàncies, com superar moments estressants per part dels pares i els infants, com resoldre conflictes, quines tècniques de relaxació són les més adients en cada cas, els sentiments i gestió d’emocions, caràcters, temperaments, maneres de fer i com arribar al moment de benestar. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  22/11/2022
  Average (0 Votes)
 • El Llop i la mosca

  El Llop i la mosca

  Damm, Antje

  [Barcelona] : Takatuka, setembre de 2021

  Potser ja coneixeu l'autora Antje Damm (Wiesbaden, Alemanya, 1965) pel seu meravellós llibre Pregúntame (Anaya, 2003). En tot cas és una autora amb una obra molt interessant, amb obres que juguen a vegades amb conceptes filosòfics, d'altres amb la fotografia o amb el sentit de l'humor. 

  Aquesta vegada presenta un llibre de cartró per a primers lectors molt divertit i juganer. El protagonista és un llop tot simpàtic i bon jan. El llibre té deu dobles pàgines on es repeteix la mateixa estructura. Un llop té gana i s'anirà menjant els objectes de la prestatgeria. La narració avança a partir d'aquest joc d’endevinar, de fer hipòtesis.

  A banda de l'exercici d'atenció visual també eś molt interessant el text, perquè tot i ser un llibre per tan petits, té un vocabulari molt ric. Quants verbs coneixeu relacionats amb el fet de menjar? Cruspir, empassar, devorar, endrapar, fer baixar coll avall, ficar-se al pap, engolir... 

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  22/11/2022
  Average (0 Votes)
 • Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Álvarez, Lola

  Barcelona : Planeta, enero de 2021

  Què fa tot el dia amb el mòbil tancat a la vostra habitació? Ara per què plora, si fa un moment estava alegre? Per què no m'explica res? Per què em parla així?

  Molts pares i mares associem la paraula adolescència amb conceptes com conflicte, rebel·lia i inseguretat. Quan sorgeix un problema amb el nostre fill o filla, és important entendre que la seva conducta sol ser un senyal d'alerta i que gairebé mai no es produeix per una sola causa. L'adolescent forma part d'un sistema complex, la família, i cal que tots els membres ens impliquem en la tasca de comprendre què està passant. Només així podem aconseguir una convivència sana.

  Aquest llibre posa sobre la taula alguns dels problemes més comuns que afrontem com a pares davant del pas dels nostres fills per l'adolescència i revela conceptes clau que ens ajudaran a veure aquesta etapa des d'un nou prisma. És possible viure l'adolescència com una experiència constructiva, positiva i enriquidora per a tothom.

  Una mirada positiva i rigorosa a una de les etapes més crucials en el desenvolupament dels nostres fills i filles.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  18/10/2022
  Average (0 Votes)
 • El Libro apestoso

  El Libro apestoso

  Cole, Babette,

  México : Fondo de Cultura Económica, 2014

  Hi ha moltes coses que fan pudor: la brossa, els porcs senglars, els mitjnons del papa... quin fàstic que fa tot plegat! Són olors molt diferents però totes realmenet repugnants... t'atreveixes a llegir aquest llibre pudorós?

  Babette Cole ens torna a proposar una lectura divertida, més aviat esbojarrada, com molts dels seus llibres. Altres llibres de l'autora: "Dos de tot, o com divorciar-se de bon humor", "Doctor gos", "La princesa enjogassada", "La mare va pondre un ou", o "Amormeu".

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat de la Biblioteca Central de Cerdanyola

  18/10/2022
  Average (0 Votes)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació