Music - Gènius

Librarians Recommend

 • Andròmines

  Samfaina de Colors

  [Girona?] : Discos a Mà, [2021]

  Un dels últims treballs d'aquest veterà duet (fa més de 30 anys que es va fundar) dedicat a la música i els espectacles familiars que es caracteritza per la seva temàtica exclusiva: els records que desperten les antigues joguines que es troba una nena que ja és gran.

  El grup durant  8 cançons s'inspira en aquests vells jocs (nines de drap, avions de paper, jocs d'aigua...) d'infantesa per recordar-nos que el pas del temps s'ha de gaudir amb naturalitat.

  Senzilles melodies que s'acompanyen de dues veus i una guitarra espanyola per arribar als més petits de la família.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  18/07/2024
 • Sona el violí

  Garcia Molsosa, Oriol

  Barcelona : Combel, setembre de 2022

  Toca, mira, escolta i descobreix els misteris de l’instrument de corda més conegut : el violí.

  Encavalques , transparències i codis QR aconsegueixen que sàpigues més sobre aquest instrument. 

  Aquest llibre informatiu explica curiositats de la seva construcció i composició acurada i particular i aspectes sobre com usar-lo i les músiques que es poden practicar amb ell... això sí, necessitaràs hores i hores pràctica per aconseguir algunes melodies.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  18/07/2024
 • Donem-li una volta al món

  Xiula

  [Barcelona] : Xiula, [2014]

  Fins a 16 cançons diferents de diferents estils, surten al primer disc que va llançar aquest exitós grup infantil,  molt conegut per les seves actuacions en directe. 

  Els anys posteriors a la sortida d'aquest debut van fer molts espectacles per indrets diferents amb el mateix nom on s'anaven afegint les noves cançons que anava composant la banda.

  Un disc amb molta energia i amb el compromís, segons els membres del grup, de "comprometre’ns a millorar l’entorn, la societat, el planeta, sempre rient i gaudint!"

  30/04/2024
 • Diversos estils i cancions originals, la majoria en castellà, dirigides als nens però també a la resta de la família.

  Aquest és el primer disc d'un frup que es va formar l'any 2012 amb tres membres de bandes que cantaven en diversos grups de pop i que van veure com els canviava la seva vida amb l'arribada dels fills petits.

  25/03/2024
 • Ppprrrrriiit : un llibre per crear i experimentar amb els sons

  Cubells, Cristina

  Barcelona : Zahorí Books, 2022

  Aquest és un llibre molt interessant i necessari adreçat a infants i adolescents, per explicar el so i les fresses.
  Proposa un exercici original i diferent: més enllà de la lectura i de gaudir de les seves fantàstiques il·lustracions, convida els nens a interpretar els sons de les imatges de cada doble pàgina, convertint-les en una partitura gràfica acolorida i intuïtiva.
  Resulta molt entenedor i original. Escrit per la pedagoga musical Cristina Cubells i il·lustrat per Joana Casals. Fomenta l’interès en l’escolta i en la interpretació musical d’un nou format de partitura gràfica i creativa. 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Olga Pato Núñez de la Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels
   

  30/01/2024
 • Historias de los instrumentos musicales

  Sekaninová, ?t?pánka

  Argentina : Albatros, [2020]

  Un grill i un bon amic seu volen tocar diversos instruments musicals. No saben si d'un en un o tots a la vegada i per decidir-se comencen un llarg viatge per diversos indrets del món que els ajudarà a conèixer  una gran quantitat d'instruments musicals de diferents cultures.

   

  21/12/2023
 • Pau Casals : el col·leccionista de pipes

  Obiols, Anna

  Barcelona : Bellaterra Música, DL 2009

  La figura de Pau Casals, músic universal català, es pot trobar a aquesta obra de diverses maneres. Amb un conte pels més petits, amb jocs, amb un cd amb la seva música i amb l'audiollibre del conte.

  Per gaudir de les interpretacions d'aquest violoncel·lista i conèixer alguns aspectes de la seva vida.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  18/07/2024
 • La Volta al món en 80 instruments

  Dickmann, Nancy

  Barcelona : Cruïlla, setembre de 2023

  Aquesta obra fa un recorregut per diversos indrets amb tradicions musicals molt peculiars.

  S'expliquen alguns dels instruments i estils musicals que caracteritzen a països molt diferents entre sí.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  18/07/2024
 • Contes desconcertants

  Garcia Molsosa, Oriol

  Barcelona : Combel, febrer de 2023

  Una bonica i divertida proposta de l’Oriol  Garcia Molsosa amb il·lustracions de la Mercè Galí, que ens convida a escoltar cinc peces musicals amb històries amagades i sorprenents!

   A les sales infantils de les biblioteques podem trobar un llibre de contes molt divertit que ens presenta cinc històries musicals verídiques sobre cinc peces musicals de grans compositors com  Purcell, Verdi, Bach, Scarlatti  o Goodman.

  Contes basats en peces musicals  reals que tenen una història amagada a vegades ben certa i a vegades amb mentides afegides. Hi trobarem “veritats com temples” i “mentides podrides”, com la història sobre la Fantasia sobre una nota de Purcell, en aquesta peça,  Purcell, fa que  un dels instruments toqui sempre una única nota i sostinguda en el temps durant tota la peça. Va ser la solució de Purcell davant l’encàrrec del rei de voler tocar la viola de gamba en un concert? No ho desvelaré, ho haureu de descobrir vosaltres mateixos!

  Tenia Scarlatti una gata anomenada Pulcinella que tot passejant-se pel teclat del clave va compondre l’inici d’una peça que porta per títol Veritats i mentides d’històries sorprenents basades en peces musicals reals que segur que voldrem escoltar per comprovar-ne  l’originalitat

  Un llibre de contes adreçats als nens i nenes però que als adults ens ofereix anècdotes reals de grans compositors de la història de la música occidental. És aquesta una fórmula perfecta per apropar els més petits en el món de la música clàssica a través de contes, acompanyats de música.

  Recomanat per Anna Artigas de la Bib. Salvador Vives Casajuana de Sant Vicenç de Castellet

   

  18/09/2023
 • Peti qui peti!

  Ambauka

  [Mataró?] : La Catenària, [2023]

  El grup Ambauka neix el 2008 a l’Esplai l’Agrupa de Molins de Rei de la mà d’uns quants monitors. Amb aquest quart CD, del 2023, tornen a consolidar-se com a grup musical i d’espectacles familiars de qualitat.

  Peti qui peti fusiona diferents ritmes i sons amb gran habilitat, passant per tota mena de gèneres musicals, sempre sense oblidar les lletres, treballades amb igual destresa. Des del pop-rock de “Veure’t créixer” i el reggae de “Per què?”, a la rumba d’“Aixeca el cap” i l’estil disco de “Que bonic”, Peti qui peti ofereix cançons per a tots els gustos. Fins i tot un tema heavy, “Xisc el mag dinosaure”, pels pares i mares -o criatures- amb ganes de metall, i algun de popular com “El Patufet i les verdures de l’hortet”, pels més clàssics. Tot i aquesta varietat, l’àlbum resulta cohesionat i coherent en conjunt, amb un so i una producció excel·lent i uns arranjaments de gran professionalitat.

  Pel que fa a la temàtica de les lletres, hi trobem valors i compromís, com l’ecologisme de “Per què?” i “Xisc el mag dinosaure” o la tolerància i el rebuig del bullying de la divertida “La Granota Paraulota”, gresca i celebració, com a “Cultura al carrer”, i altres aspectes de pedagogia infantil, com la gestió i treball d’emocions o l’addicció a les pantalles de la rumbera “Aixeca el cap”.

  La música d’Ambauka segueix un estil festiu i lúdic, convidant a tota la família a la celebració i diversió amb ritmes plens d’energia i positivitat, sense abandonar els valors. A tota aquesta música l’acompanyen uns espectacles en directe pensats per engrescar i connectar amb tots els membres de la família i no només al públic infantil. Espectacles i materials d’acompanyament (que trobarem al seu web) on han cuidat la posada en escena i l’estètica, creant una narrativa i expressió estilística que es complementen a través dels diferents medis.

  L’àlbum inclou cançons amb videoclips que es poden visualitzar a Youtube: “Veure’t créixer”, “Podem amb tot”, “Cultura al carrer”, “Tinc Esplai!”. Aquesta última una cançó feta amb i per als Esplais Catalans (Esplac) amb la idea de reivindicar-los.

  D’altra banda, per si no en teníeu suficient, la cançó “Podem amb tot” és un single de la pel·lícula Ambauka i el fantasma Bububú. Heu sentit bé! Una pel·lícula per a tots els públics sobre com la banda musical passa un cap de setmana en una casa abandonada i coneix al fantasma Bububú. També està disponible a Youtube, al canal de la banda.

  Per acabar, us deixem alguns enllaços. Incloent la pel·lícula i un videotutorial per fer la disfressa del Drac Qüi, personatge de l’anterior entrega, el tercer àlbum, De cap per avall (2019). A més la plana oficial del grup i un videoclip.

  https://ambauka.cat/
  https://www.youtube.com/watch?v=dFXXYPaE4xE&list=PLlBdQouRiwSLoyXHCPYFsUyAeLyMS1_mF&index=1

   

  No us perdeu aquest àlbum! Ni la gira d’aquest estiu!

  Recomanat per la Biblioteca de Pallejà

  07/12/2023

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació