Dragons

Per la diada de Sant Jordi, els dracs prenen protagonisme!

Els dracs són éssers poderosos i respectables, per això sovint són els protagonistes de moltes històries fantàstiques de llibres i pel·lícules, tant per nens com per adults! De vegades han estat guardians de grans tresors, defensors de nens i pobles i s’han convertit en veritables herois! Però altres vegades, també han estat utilitzats per protagonitzar papers de dolents, menja humans i bèsties ferotges! I tu, amb quin drac et quedaries?

 

Fújur

El drac Fújur és blanc i té la capacitat de volar tot i que no té ales! El llibre de la història interminable amaga moltes aventures, i en Fújur, és un dels protagonistes junt amb un nen heroi, una princesa, un enemic anomenat "La nada" i uns éssers màgics que lluitaran perquè no desaparegui el seu món fantàstic!

 


Puff

“Puff, era un drac màgic, que vivia al fons del mar. Però sol s'avorria molt i sortia a jugar….” Segur que has cantat alguna vegada la cançó! I pel que diu la lletra aquest drac era ben dòcil!

 


Coco

En Coco és un drac que enamora! És divertit, tendre i molt fantasiós! Junt amb els seus dos millors amics, l’Òscar i la Matilde, viuen moltes aventures a l’Illa dels Dracs.

 


Els dracs de “Com ensinistrar un drac”

L’Esdentegat és un altre exemple de dracs temibles que inicien una inesperada amistat amb els humans.

 


Dracs xinesos

Els dracs xinesos, a diferència d’altres països, no solen ser criatures malvades. Des de l’antiguitat la figura del drac inspira molt respecte en la cultura xinesa i se’ls considera un símbol de poder favorable! Si vas a la Xina, veuràs dracs dibuixats per tot arreu!

 


Drac Sheron

T’agradaria trobar un drac que concedís desitjos? El Drac Shenron, que té l’aparença d’un drac xinès, en concedeix un quan algú reuneix les 7 Boles de Drac i pronuncia el conjur màgic!

 


Drac de Beowulf

Hi ha dracs perillosos que val més no empipar! En Beowulf es va enfrontar a un temible drac que cremava pobles sencers i tot i després d’una llarga lluita, aconsegueix vèncer al monstruós drac, en Beowulf és ferit de mort.

 


Dragona

Qui ha dit que tots els dracs són mascles? A la pel·lícula de Shrek hi apareix una femella, la Dragona, que tot i que a l’inici és força malvada, quan coneix al ruc s’enamora d’ell i es torna dòcil com un gosset!

 


Dracs dels correfocs

T’agraden els dracs i el foc? Doncs tens sort si vius a Catalunya! Perquè quasi tots els pobles organitzen correfocs on els protagonistes acostumen a ser dracs! Sabies que als dracs catalans els fa pudor l’alè? Per si de cas, no t’hi acostis gaire!

 


Smaüg

L'Smaüg és el nom de l'últim dels grans dracs en la història del Hòbbit. I aquest drac és brutal d'inici a fi! És el guardià de tresors que ha robat, té el pit cobert de gemmes que el fan gairebé invulnerable! I, quan troba a faltar un dels seus objectes, vol menjar-se a tots els nans! Per sort un dels nans descobreix una debilitat...


Descarrega't la imatge dels deu dragons

A les biblioteques trobaràs alguns exemples de contes i històries on surten aquests dracs tan divertits:

 

La història interminable

Paf, el drac màgic 

El petit drac Coco i els animals salvatges

Com ensinistrar un drac

La perla del dragón

Bola de drac SD

Dragon ball

¡Shrek!

Dracs!

El hobbit

El bestiari de l'Axlin

El jinete del dragón

La Porta del Drac

La llegenda de Sant Jordi

Seraphina

Eldest

El bestiario de Axlin

Tiempo de dragones La profecía imperfecta

 

 

 

 

Ves a l'especial de Sant Jordi