Novetats

El Hòbbit o viatge d'anada i tornada

Tolkien, J. R. R.,

Barcelona : La Magrana, 2010

En un forat a terra hi vivia un hòbbit. No era pas un forat lleig, brut, humit, ple de restes de cucs [...]” Així comença El Hòbbit de J.R.R. Tolkien, una petita obra mestra de la literatura fantàstica. Escrita entre els anys 20 i 30 del segle passat, s’ha convertit amb el pas del temps en un clàssic d’aventures per a grans i petits. 

El jove i tranquil hòbbit Bilbo es veu immers sense voler-ho en una recerca perillosa amb un grup de 13 nans que volen recuperar el tresor que el drac Smaug va robar als seus avantpassats a l’antic regne nan de la Muntanya Solitària. Els nans necessitaven un explorador i Bilbo va ser seleccionat, sense ell saber-ho, per Gandalf, el mag més poderós de la Terra Mitjana.

Per arribar-hi, passen mil perills i són atacats per trols, elfs, orcs, wargs, aranyes i altres criatures, en una successió d’aventures trepidants que deixa el lector gairebé sense respiració. 

Ja sabeu que els dracs són una mica com les garses, els encanta tot el daurat. Així, el terrible drac Smaug  no ha perdut el temps i ha acumulat a sota la muntanya un tresor immens. Després d'anys i panys ajagut a sobre del seu tresor, tot el seu ventre està cobert de pedres precioses, així ara l’anomenen Smaug el Daurat. Un rival temible per a 13 nans i un hòbbit.

Adequat per a joves de més de 12 anys.

Recomanat per Eva Jiménez de la Biblioteca de la Serra de Sabadell

14/04/2023