Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Ferran Adrià
Ferran Adrià

Retrat recent

Ferran Adrià és un dels cuiners més importants del món. De nen no semblava que la seva vida aniria per aquest àmbit. Li agradava jugar molt a futbol i va començar estudis administratius que va abandonar als 18 anys per posar-se a treballar. Ho va fer de casualitat a l'àmbit de la cuina, rentava els plats. Durant uns anys va fer diferents estades a diversos restaurants aprenent tècniques bàsiques.

El servei militar és una oportunitat molt interessant. És el cap de cuina de tot l'equip i a més coneix a Fermí Puig un altre jove català que l'anima a entrar a treballar per primer cop a un restaurant de nivell: Cala Montjoi.

Només un any després Juli Soler director de El Bulli el contracta com a cap de partides. Després d'una estada a França per seguir formant-se necessita poc temps per passar a ser el cap de cuina, era l'any 1986.

Durant pràcticament vint-i-cinc anys aquest restaurant va progresar fins estar entre els millors del món. 

Al principi té un estil mediterrani amb una visió des de l'alta cuina. A partir de nous conceptes, tècniques i elaboracions que preparen el camí del canvi. Sempre hi va haver un funcionament peculiar, ja des de 1987 la temporada es divideix en 6 mesos oberts i 6 mesos de portes tancades on s'intenta investigar i crear nous camins a la seva cuina. L'any 2011 tanca el restaurant i passa a ser un projecte molt més ampli: Bullifoundation.

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació