Artículo
Aliments molt sans
La dieta mediterrània és una mena de patró alimentari que dóna importància a alguns aliments per davant d'uns altres amb una cura especial per la qualitat dels productes emprats.
Formen part d'aquesta dieta les fruites, les verdures, els llegums, l'oli, la pasta, l'arrós... molts productes que en ser consumits d'una manera equilibrada i amb mesura són molt convenients per la salut. Sobretot evita els productes grasos i limita molt la presència de les carns vermelles.
La nostra terra, d'igual manera que gran part dels territoris banyats pel Mediterrani, ja produeix la majoria d'aquests productes que formen aquesta dieta, així no hem de fer un esforç especial per tenir una alimentació molt sana.
Hi ha diferents estudis científics que destaquen molts dels productes que integren aquest conjunt com beneficiosos per evitar del cor i alguns tipus de càncer. Es pot considerar una dieta totalment contraposada a la que s'ofereix a llocs Amèrica del Nord.
El 16 de novembre de 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco sota la denominació «La dieta mediterrània» d'Espanya, Itàlia, Grècia i Marroc.