Gènius - Biblioteca Virtual

Detalle de imagen - Gènius

Ruta de navegación

Imagen

Butai
Butai

Teatre en petit

Promedio (0 Votos)

Sí, això que veus a la imatge és un butai. El teatret d’origen japonès que feien servir el contacontes  anomenat  gaito kamishibaiya en les seves narracions de kamishibai. Com era un artista ambulant, la lleugeresa, el poc volum i la flexibilitat del butai  el feien un objecten molt còmode de transportar.

Normalment el butai estava fet en fusta, però es pot fabricar també de cartró. Si t’animes, aquí tens unes pràctiques i senzilles instruccions de com realitzar-lo. Un cop acabat pots delectar a amics i familiars amb les teves creacions.

Recorda que els contes del kamishibai son un conjunt d’imatges que s’ajusten a la mida de la finestra del butai i que es passen d’una en  una mestre s’explica la història. El text s’incorpora al dors del dibuix,  però atenció, del dibuix que ja s’ha mostrat i has d’haver  col·locat al final de la pila d’il·lustracions . De manera que si un conte té 10 imatges, el primer text el trobarem  darrera del dibuix número 10, el segon darrera del dibuix 1, el tercer darrera del dibuix 2 i així successivament. D’aquesta manera, pots anar llegint la història i els oients mirant les imatges.!

Fuente: Xarxa de Biblioteques Municipals