Fondos especiales

"Cultura de l'Aigua" al Districte 3 - Terrassa. Biblioteca Districte 3

Des del 2011, la Biblioteca del Districte 3 ofereix un destacat fons sobre "Cultura de l'Aigua". Conté gairebé 400 documents. Aquest terme és relativament recent i es va fixar a finals dels anys noranta del segle XX. La UNESCO el defineix com "el conjunt de creences, conductes i estratègies comunitàries per a l'ús de l'aigua". Això inclou les normes i reglaments, les formes organitzatives, els coneixements, les pràctiques, els processos polítics i de poder que es concreten en relació amb l'aprofitament, l'ús i la protecció de l'aigua.

La ubicació de la biblioteca del districte 3, al costat de l'antic Torrent de Vallparadís, va ser determinant perquè aquesta acollís aquest fons especialitzat.
Aquesta col·lecció està formada per obres de referència, manuals, contes infantils, llibres de divulgació, documentals, estudis especialitzats, materials audiovisuals i revistes i s'ha pogut crear gràcies al conveni de col·laboració realitzat entre la Fundació Mina i l'Ajuntament de Terrassa.
Tots els materials que integren aquest fons especialitzat porten un logo identificatiu al llom i estan ubicats en un mateix moble també assenyalat amb el mateix logo, situat a la planta -1 de la biblioteca.

Temas: Aigua
Etiquetas: abastament, aigües, medi ambient