Fondos especiales

Especialització de Circ

Per la llarga tradició en el món del circ que el districte té, la biblioteca va especialitzar una part del seu fons en aquest art i va dissenyar la sala infantil com una gran carpa de circ.

No s'ha d'oblidar que l'Ateneu Popular Nou Barris i l'Associació de Circ Rogelio Rivel són uns referents a tot Catalunya.

El fons especialitzat de circ està pensat per donar resposta a les necessitats informatives i formatives de persones que estudien i investiguen el món del circ, o en són afeccionades, i del públic en general. Aquest fons es va creant amb adquisicions i donacions de particulars, com és el cas del fons de Jordi Elías, historiador i crític de circ.

La biblioteca elabora dossiers de premsa i fa difusió de totes les activitats que es duen a terme, tant a Barcelona com a fora, relacionades amb aquest art. Periòdicament, la biblioteca organitza activitats (espectacles, conferències o tallers) en col•laboració amb l'Escola de Circ Rogelio Rivel.

En aquest moment, la biblioteca disposa de més d'un miler (1.803) de documents en tots els suports (llibres, revistes, DVD, CD, vídeos, fotografies, dossiers, cartells, etc.) relacionats amb el món del circ.
Aquest fons està diferenciat de la resta de documents de la biblioteca amb una
senyalització que l'identifica.

Fons Elías
Dins d'aquesta col·lecció hi ha el Fons Elías, donació que van fer els hereus de Jordi Elías i Campins, escriptor i crític de circ i editor de la revista Circo durant els anys 60.
El Fons Elías el componen llibres, revistes, fotografies, retalls de premsa, articles originals i altres materials.

Fins a l'actualitat, la Biblioteca Nou Barris ha rebut altres donacions de fons i de materials (revistes, retalls de premsa, fotografies, articles originals) com la donació efectuada per Joan Soler-Jové, cronista gràfic del circ i del pallasso Charlie Rivel.


 

Información complementaria:

Centres d'interès

La biblioteca compte a més amb els següents centres d'interès:

Racó d'acollida
Aquest racó recull informació destinada a facilitar la integració de les persones nouvingudes a Nou Barris (i, per extensió, a Barcelona i Catalunya). Inclou diccionaris i materials per aprendre idiomes, legislació sobre estrangeria i serveis socials, manuals i guies per als immigrants, dossiers d'associacions locals amb adreces útils, etc. Els materials es distingeixen amb un pictograma i tenen un espai diferenciat a la biblioteca. També consta de dues cartelleres, una per informació general i una altra per a missatges personals.

Audiollibres i lectura fàcil
Aquesta secció aplega llibres de lectura fàcil, que són obres adaptades perquè siguin fàcils de comprendre, inclou documents en Braille, com El Quixot o exemplars d'una revista infantil. Reuneix també llibres narrats (o audiollibres) en format CD, tant de narració de poesia com de novel·la, en diverses llengües, des del castellà fins a l'anglès, i un fons de cassettes de quatre pistes (audiollibres en cassette) que abasta des de novel·les fins a llibres sobre psicologia i feng shui.  Tots els materials es distingeixen amb un pictograma i tenen un espai diferenciat a la biblioteca, indicat amb un rètol.

Espai jove

L'Espai Jove vol actuar com a centre local d'informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris joves.

Conté una representació dels llibres que hi ha a la biblioteca, seleccionats per la seva temàtica o pel seu tractament  adient per a usuaris joves, tan de lectura com de coneixements.
A més amb més també comptem amb una Cartellera on s'hi pengen les notícies que arriben a la biblioteca interessants per els joves i un expositor : on s'hi fan exposicions temàtiques mensuals de llibres.

Cuines del món
En aquest espai podeu trobar llibres de cuina espanyola, catalana i internacional.

Món Laboral
Donada la importància que avui dia ha pres el món laboral, a la biblioteca Nou Barris estrenem un grup temàtic de documents relacionats amb el tema. Es divideix en 4 apartats:Trobar feina, oposicions i tècniques d'estudi, formació i noves empreses i projectes.

Racó de pares i mares

El Racó de Mares i Pares és la secció de la biblioteca dirigida a totes les famílies amb fills o filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada en el món infantil.

 

Temas: Circ, Espectacles , Dansa
Etiquetas: