Fondos especiales

Ràdio Maconda

Ràdio Maconda és un projecte radiofònic realitzat per Biblioteques de Barcelona. L’estudi de ràdio és a la Biblioteca Gabriel García Márquez. Les emissions regulars de continguts van començar al febrer del 2023.

Ràdio Maconda, la ràdio comunitària de Biblioteques de Barcelona, realitza programes culturals i projectes educatius. Per l’estudi de la ràdio hi han passat: Carlota Subirós, Màrius Serra, Cabosanroque, Miquel Cabal, Llucia Ramis, Alba Pujol, Sergi Pàmies, Eduardo Ruiz Sosa, Carlos Zanón, Rosa Ribas, David Guzman, Begoña Gómez Urzaiz, Francesc Casadesús, Claudia Ulloa Donoso, Gustavo Faverón, Javier Pérez Andújar, Gemma López, Inés Macpherson, Artur Estrada, Endika Rey, Bárbara Lennie, Anna Tarragó, Olga Merino, Miqui Otero, Andrea Genovart o el desaparegut Francisco Ibáñez, entre altres.

Alguns dels programes més destacats són els següents: El Chinchorro, programa de recomanació de llibres de la literatura llatinoamericana; El repetidor: magazín d’actualitat cultural de les biblioteques i la ciutat; l’Aparador intempestiu: el programa de recomanacions literàries; Invisibles: dedicat a llibres introbables i petites editorials; Planeta B, un espai de rareses musicals, vinculat a l’especialització de la Biblioteca Vapor Vell; Local universal: converses amb poetes, activistes, músics i periodistes de la ciutat. Tinta a volum: audiocàpsules literàries, o Interior Maconda: un programa d’entrevistes dirigit i presentat per l’Albert Lladó i que s’enregistra amb públic.  A Interior Maconda, Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament. A la primera temporada del programa, hi van participar Joan-Carles Mèlich, Mercè Ibarz, Frederic Amat, Clara Serra i Tortell Poltrona.

Ràdio Maconda és un espai participatiu, una eina oberta de comunicació de les Biblioteques de Barcelona, fet per persones de les biblioteques, i que també té com a objectiu important acollir, acompanyar i desenvolupar projectes per a la comunitat. Per això, la ràdio ha treballat amb centres educatius del districte de Sant Martí, fent tallers de formació de ràdio per a l’alumnat; podeu escoltar el programa especial Aula Maconda, fet per joves de deu escoles i instituts.

Temas:
Etiquetas: