Fondos especiales

Energies renovables - Mataró. Biblioteca Pompeu Fabra
Energies renovables

L’edifici de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va ser pioner en l’ús de plaques solars en el moment de la seva construcció (novembre de 1997), esdevenint així un dels primers prototipus mundials d'edifici sostenible.

Des d’aleshores, la biblioteca es va especialitzar en les Energies Renovables, comptant amb un fons d’uns 200 documents a dia d’avui.

L'any 2022, coincidint amb els 25 anys de la seva inauguració, la Biblioteca Pompeu Fabra ha decidit complementar el fons d’Energies Renovables amb un fons d’Economia Circular i l’edició d’una guia de recursos.

L'ús d'energies renovables és un component essencial en la producció de productes i recursos circulars i com se n'aborda la possible vida nova. D’aquesta manera, la biblioteca, impulsa i reforça el compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa de la pròpia corporació. L'economia circular ha esdevingut una de les solucions més eficaces per garantir el desenvolupament sostenible.

A més a més, la Biblioteca Pompeu Fabra subscriu i promou els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030 i promocionats per la ciutat, que es va adherir a la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat al 1996 i que va signar el Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC) el 2018, acceptant el compromís europeu de reduir en més d’un 40% les emissions de CO2 al 2030.

Podeu trobar més informació a la selecció de recursos dels Prestatges Virtuals de Consum Alternatiu i d’Espais Naturals.

Temas: Canvi climàtic, Energies
Etiquetas: