Fondos especiales

Centre de Documentació Parc de la Serralada de la Marina - Montcada i Reixac. Elisenda de Montcada
Centre de Documentació Parc de la Serralada de la Marina
L'Ajuntament de Montcada i Reixac i el Consorci del Parc de la Serralada de la Marina van signar el 2011 un conveni de cooperació per a la creació del Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina, ubicat a la Biblioteca Municipal Elisenda de Montcada. El Centre de Documentació ofereix des del setembre de 2011 un servei bibliogràfic i documental adreçat a la recerca científica, planejament i gestió que es realitza en l'àmbit del Parc de la Serralada de Marina.
L'objectiu del centre és centralitzar tota la documentació que existeix en relació al parc i la que es generi sobre temes culturals, patrimonials, científics i de gestió i poder atendre, així, la creixent demanda per part d'estudiosos, investigadors, entitats i centres educatius referits a l'espai natural. El centre de documentació també dóna suport a estudis i investigacions que duu a terme l'òrgan gestor del parc; promou programes de divulgació i informació sobre l'espai natural; i ofereix informació sobre diferents recursos, com itineraris, programes pedagògics i culturals, publicacions, etc.
El servei ofereix més de 150 documents, com llibres, treballs d'investigació, cedès, itineraris i contes, sobre aquest entorn natural que abasta els municipis de Montcada i Reixac, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Sant Fost de Campsentelles. La documentació es pot consultar en l'horari habitual de la Biblioteca Elisenda. 
La seva base de dades bibliogràfiques es pot consultar per Internet: Catàleg de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya
Anualment es convoca una nova edició del concurs de fotografia del Parc de la Serralada de la Marina, amb l'objectiu de donar a conèixer els valors i atractius d'aquest espai natural.
Información complementaria:

 

La Biblioteca Elisenda se suma a la celebració de les 4 efemèrides ambientals del 2017!!

El Dia de l’Educació Ambiental (26 de gener) amb l'exposició "Educació ambiental des de casa", una tria de materials que ens ajuda a generar una consciència i solucions pertinents als problemes ambientals actuals causats per activitats humanes.

El Dia de l’Aigua (22 de març) podreu visitar l’exposició “El cicle de l’aigua”.

Del 15 al 31 de maig, conmemorant el Dia Europeu dels Parcs, posarem a l'abast de tothom que estigui interessat l'exposició "Una passejada pels parcs d’Europa."

I el Dia Mundial dels Animals, el 4 d’octubre, podreu conèixer de primera mà tot tipus d’informació sobre la vida salvatge a l’exposició “Vida animal”.

Podeu consultar tota la informació i recomanacions de les biblioteques sobre espais naturals al prestatge virtual

Més informació

 

Temas: Natura i medi ambient, Espais naturals
Etiquetas: parc de la serralada de marina, centre de documentació del parc de la serralada de marina, parcs naturals