Fondos especiales

Sabadell Ponent. Fons especial d'esports - Sabadell. Biblioteca de Ponent
Sabadell Ponent. Fons especial d'esports

La Biblioteca de Ponent és una biblioteca municipal de Districte que dóna servei als sectors de La Concòrdia, Can Rull i Can Berardo i per extensió també als barris de Can Borgonyó, Cifuentes, Via Alexandra, Can Llong i Castellarnau. Es tracta d'un territori amb una forta presència de clubs, centres d'esports i associacions esportives. També s'hi troba el Consell Esportiu de Sabadell, que treballa en l'àmbit educatiu. Aquests factors, juntament amb la creixent pràctica esportiva per part de la ciutadania, fa que veiem en el fons d'esport de la biblioteca una oportunitat de singularització.

Aquest fons es presenta l'any 2015, després de quatre anys de funcionament de l'equipament i de valorar la idoneïtat d'aquesta temàtica i la seva vinculació a l'entorn.

Objectius

Donar servei a la comunitat amb documents i recursos relacionats amb el món de l'esport.

-          Dotar la biblioteca d'un fons documental especialitzat en esports, amb caràcter exhaustiu, contemplant totes les disciplines esportives i altres temes relacionats amb la pràctica de l'esport.

-          Dotar la biblioteca d'un fons documental especialitzat en esports que garanteixi un coneixement de la matèria a diferents graus d'especialització.

-          Ser un referent en la disciplina per al municipi.

Abast temàtic

El fons es divideix en set categories que permeten una millor classificació i localització. Les categories són:

-          Ètica i psicologia de l'esport

-          Fisioteràpia i medicina esportiva

-          Nutrició

-          Biografies

-          Entitats esportives

-          Exercici i vida saludable

-          Esports                                                                                                      

A qui s'adreça

-          La ciutadania en general, i en particular tots aquells usuaris que tinguin un especial interès en aquesta temàtica.

-          Les entitats esportives de la ciutat en general i en particular els entrenadors, coordinadors i altre personal de suport a la pràctica esportiva.

-          Persones de l'àmbit esportiu que necessitin d'una formació continuada i estudiants.

Temas: Esports
Etiquetas: