Noticia

Obre les portes una nova biblioteca a Barcelona
Obre les portes una nova biblioteca a Barcelona

Ubicada en una antiga fàbrica de teixits de seda, el nou equipament serà la biblioteca central del Districte de Les Corts i estarà especialitzada en cultura "maker", que promou la innovació i el coneixement obert amb la finalitat d’idear i fabricar objectes, especialment tecnològics o artesanals. Comparteix edifici amb l’Ateneu de Fabricació de les Corts. 

Per donar la benvinguda a la nova biblioteca, s’han previst dues jornades de portes obertes per als dies 26 i 27 de gener que inclouran tallers per a joves i infants, així com espectacles i performances. 

La nova biblioteca ocupa 3.300 metres quadrats i és el resultat de la transformació, a càrrec de Ricard Mercadé / Aurora Fernández Arquitectes, de l’antiga fàbrica Benet Campabadal, construïda el 1924 i pionera en el sector de la producció de teixits de seda. Una dècada després del seu tancament, el 1990 va passar a acollir la Fundació Centre del Vidre, punt de trobada dels oficis del vidre, la indústria i l’art.

Aquest nou equipament cultural pren el nom de la poetessa Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona 2014). La seva obra poètica reflecteix la seva condició de dona i l’experiència de la guerra i l’exili. El 2007 va rebre el Premi Cavall Verd, el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura.

L'equipament forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. 

22/01/2018 12:22h