Gènius - Biblioteca Virtual

Detalle de personaje - Gènius

Ruta de navegación

Personaje

Els peixaters i les peixateres
Els peixaters i les peixateres

Una peixateria a un mercat de Màlaga

Promedio (0 Votos)

Els peixaters i peixateres són els venedors de peix als mercats. Poden trobar-se peixateries fora d'aquests indrets però normalment les peixateries formen un conjunt amb les cansaladeries, botigues d'embotit, carnesseries, les fruiteries i d'altres comerços al detall normalment dedicats a la venda d'aliments frescos i de primera qualitat.

Els peixaters de confiança ofereixen als seus compradors més fidels les peces de millor qualitat. Aquests mariscos i peixos arriben al mercat després d'un procés miolt interessant.

Els peixaters han de treballar conjuntament amb els pescadors. El peix ha estat i és una de les fonts d'alimentació bàsiques per a les persones. Des de sempre els homes s'han dedicat a pescar per poder alimentar-se i també com a manera de guanyar-se la vida. Ara els vaixells a motor permeten pescar més lluny de la costa i obtenir més quantitat de peix.

Es pesca i posteriorment es ven a la peixateria tot tipus de sardines, seitons, lluços, raps, pagells, orades, calamars, tonyines i molts altres peixos que són la base de la dieta mediterrània.

Quan les barques arriben al port, porten el peix a la llotja, que és el local on es ven el peix. Allà es fa una subhasta: els venedors posen un preu a cada caixa de peix i van baixant el preu fins que un dels compradors decideix que ja li està bé i es queda aquella caixa. Després, cap a la peixateria! allà vendran el peix que us menjareu a casa l'endemà per dinar.

Fuente: L'art de pescar (Gènius)