Gènius - Biblioteca Virtual

Detalle de personaje

Personaje Personaje

Hermann Melville
Hermann Melville

Retrat de Melville

Promedio (0 Votos)

Hermann Melville és un novel·lista que va obtenir renom per només una de les seves obres. De fet ell només escrivia per adults i en moltes ocasions d'uns temes determinats. Però Moby Dick és una de les obres més importants de tota la literatura universal i s'ha adaptat per a totes les edats.

Va viatjar 18 mesos en un vaixell que caçava balenes i després d'un parèntesi amb extraordinàries aventures (viure a una illa amb caníbals, fer d'agricultor , passar per la presó...) es va tornar a pujar a un vaixell aquest cop relacionat amb l'exèrcit del seu país.

Les seves primeres experiències li van inspirar les seves primeres novel·les que van tenir molt d'èxit, s'esperava d'ell novel·les d'aventures i viatges marítims. Quan va començar a obrir-se a més temes i utilitzar un estil més compelx va perdre el favor del públic.

D'aquesta manera l'arribada de Moby Dick va ser un fracàs. Posteriorment seria una de les novel·les amb més impacte literari.

En conjunt no va tenir molta producció però es considera un gran escriptor romàntic estadounidenc gràcies sobretot a Moby Dick. Mira algunes de les adaptacions que trobaràs a les biblioteques d'aquesta narració:

 

Moby Dick a partir de 10 anys (català)

Moby Dick teatre en català

Moby Dick a partir de 10 anys (castellà)

Moby Dick a partir de 10 anys (català)

Moby Dick, text en castellà i anglès

 

Fuente: Biografías y vidas