Recomendación

Escarlatina, la cocinera cadáver

Costas, Ledicia

Madrid : Anaya, 2016

Lector... si no t’agraden els esquelets, les aranyes, el món d’ultratomba, ni el dia de difunts... aquest no és el teu llibre! 

En Román Casas, jove aspirant a Chef, demana als seus pares com a regal d’aniversari un curs de cuina. El noi compleix anys el dia de difunts (tot sants: nit de fantasmes i propici a la por) i quan està a punt de preparar unes delicioses galetes farcides de praliné... sí nois, sí, truquen a la porta i... allà al darrere, estrafolari i tenebrós, solitari i imponent hi ha un taüt negre amb unes instruccions per activar a l’Escarlatina: una cuinera morta de fa més d’un segle, acompanyada de la seva inseparable lady Horreur, una aranyota esgarrifosa que viu al seu nas i parla amb accent francès.

I això és el que passa quan comprés un curs barat per internet... i a partir d’aquí els tres amics, acompanyats d’en Dodoto, el gat d’en Román, viatjaran al món dels morts, amb el mortibús, un vehicle tronat conduït per una esquelet fitipaldi, amb l’objectiu de trobar un plat que sigui del gust tant dels vius com dels difunts, i poder alliberar els habitants de l’inframón, del domini despòtic i funest d’Amanito, un sinistre tirà. 

Un llibre que tracta la mort de manera natural, fins i tot graciosament irreverent, amb bones dosis d’humor, moltes aventures i bones receptes. 

Un relat que ens pot recordar l’univers de Tim Burton, amb unes il·lustracions de Víctor Rivas molt particulars i amb personalitat que col·laboren en la creació d’un món propi.

Una bona obra, àgil i amena, que va guanyar el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil 2015.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

19/10/2021