Dia llibre infantil 2020

dia 2 d’abril es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil. Data que coincideix amb el naixement d’un dels més grans creadors i narradors de contes de la història: Hans Christian Andersen.

I per celebrar-lo, et convidem a conèixer algunes dades sobre aquest autor i a llegir algunes de les seves històries disponibles a través de la plataforma on-line E-Biblio Catalunya.

Audiollibre:

Contes electrònics:

Des de Clijcat ofereixen 25 vídeos que han fet per celebrar aquest dia especial 25 autors i autores de l'Associació Escrivim. En aquest cas, els 25 autors i autores ens llegeixen un fragment d'alguna de les seves obres. 

Els trobaràs clicant a sobre d'aquesta frase

D'altra banda s'ha registrat el vídeo que veuràs a continuació. 25 infants i joves es graven recitant un petit fragment del manifest oficial escrit per l'eslovè Peter Svetina.

 

Fecha de creación 01-04-2020 Última actualización 31-03-2021

Día Internacional del Libro Infantil

Dia Internacional del Llibre Infantil se celebra cada any el 2 d'abril per recordar el naixement de Hans Christian AndersenCada any s'encarrega a un escriptor i a un il·lustrador d'un país diferent la creació d'un cartell i un missatge per tal de difondre l'existència d'aquest dia per tot el món. Aquest cop el país triat ha estat Lituània.  Kestutis Kasparavicius ha fet el missatge d'aquesta edició i el disseny del cartell commemoratiu. Les seves creacions són molt característiques. T'ensenyen diversos cartells, en primer lloc el d'aquest any i en una mida diferent els dels últims anys.

Kasparavicius té alguns contes escrits i il·lustrats per ell a la Xarxa de Biblioteques Municipal.

Pots aconseguir-los apropant-te a la teva biblioteca:

Zanaforius el grande 

El quadre desaparegut

Coses que passen cada dia 

Coses que passen de tant en tant

El país de Jauja

 

Aquest és el relat especial del Dia Internacional del Llibre infantil:

Traduït per Anna Rius. Porta el següent títol:

Els llibres ens encomanen calma (fragment final)

«Tinc pressa!»... «Faig tard!»... «Adeu-siau!»... Gairebé cada dia sentim aquesta mena d'expressions, no només a Lituània –situada al bell mig d'Europa–, sinó a molts altres indrets del món. I també molt sovint sentim que vivim a l'edat de l'abundància d'informació, la pressa i la precipitació.

Per contra, si prenem un llibre entre les mans, de seguida ens sentim diferents. 

Podeu veure el conte sencer a l'enllaç següent

Hans Christian Andersen

Andersen va néixer ara fa 212 anys i va trobar molt resó amb la publicació dels contes que recollien la tradició popular de molts llocs diferents d'Europa. L'aneguet lleig, El soldadet de plom i La Sireneta són alguns dels més coneguts. 

Selfie LIJ

Amb ocasió del Dia Internacional del Llibre infantil es convoca per primer cop el concurs anomenat Selfie LIJ. 

S'adreça a tots els lectors i lectores de Primària que s'inscriguin a partir de la seva escola o de la biblioteca. Consisteix en escollir una il·lustració d’un personatge o una escena de la literatura infantl y juvenil,. fer-se una foto recreant el personaje o l’escena escollida i presentar la fotografia amb la il·lustració que la inspira, indicant el títol del llibre al que pertany. 

D'entre els gruix de participants cada centre triarà les 3 imatges que al seu parer són de més qualitat.

D'aquí surten uns guanyadors per categories que rebran lots de llibres com a premi.

 

Ves a la plana principal del portal Gènius