Recomendaciones

 • La guerra de almohadas más grande del mundo

  La Guerra de almohadas más grande del mundo

  Cuvellier, Vincent

  Buenos Aires: Adriana Hidalgo, cop. 2009

  Un grup de nens dormen a una casa de colònies. Tots? No! Un parell comencen una lluita de coixins que despertarà la resta de nens, les nenes que dormen a una altra habitació i, és clar, també el monitor. 

  Adequat de 11 a 12 anys.

  09/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • L'enemic

  L'Enemic

  Calì, Davide

  Barcelona : Takatuka, 2008

  Dos soldats enemics s'amaguen dins de dues trinxeres separades per uns quants metres de distància. I un d'ells reflexiona sobre l'altre. Com deu ser? Té por? Troba a faltar la seva família? L'altre té la culpa de tot. L'altre és el dolent. 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat  per Sílvia Fernández Fernández de la Biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat per a la Guia dels Drets dels Infants.

  09/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Dos fils

  Dos fils

  Molist, Pep

  Barcelona : La Galera [etc.], 2007

  En Moussa té dos fils que arrosseguen el seu tren ple de passatgers. En una punta hi troba l'avi que explica històries, i a l'altre els petons de la mare que el protegeix dels perills. El seu germà, en canvi, va seguir un altre fil que el va portar darrera les muntanyes. Però ell no en vol saber res d'aquest altre camí.

  La senzillesa del joc d'en Moussa, la senzillesa de la seva vida, no amaga la complexitat d'un nen que només vol jugar, aprendre i sentir-se estimat.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez de la Biblioteca Can Baratau de Tiana per a la "Guia dels Drets dels Infants".

  24/10/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Tinka

  Tinka

  López Narváez, Concha

  León : Everest, 2004

  La ciutat i la vida quotidiana de la Tinka han canviat d'ençà que ha començat la guerra. Tothom té por, viuen la mort de ben a prop, l'hivern sembla més fred i costa trobar menjar a la ciutat assetjada. Amb tot, la Tinka i en Branko busquen espais de joc i motius d'esperança per viure fins que s'acabi la guerra. 

  Adequat d'11 a 12 anys.

  16/03/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Pollastre esplomat

  El Pollastre esplomat

  Chen, Zhiyuan

  [Barcelona] : Thule, 2010

  Aquesta és la història d'un pollastre esplomat. Sí, nois, no té ni una ploma al cos. Es refreda constantment, té al·lèrgia i només fa que estornudar. Els altres pollastres es passegen pel seu davant, lluint plomalls vistosos, i ni se'l miren.

  Però no és or tot el que llueix i les aparences enganyen. Tampoc és fàcil de passar pel que un no és... i sinó llegiu aquesta història i ho veureu.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  15/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Jo que vaig dormir amb lleons

  Jo que vaig dormir amb lleons

  Longan, Laia

  Barcelona : Animallibres, 2014

  En Tom viu en un orfenat i lo agraden molt els animals. Per això, el dia que coneix la Lana, una nena que viu en un circ, veu l'oportunitat d'escapar-se i complir dos dels seus somnis: estar a prop dels animals més fascinants del món i anar a la recerca del seu pare, a qui no coneix. El que en Tom no pot imaginar és que un dia acabarà dormint amb els lleons.

  Llegiu-ne un fragment

  Adequat d'11 a 12 anys.

  05/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • El Jardí de les papallones

  El Jardí de les papallones

  Pons, Nathalie

  Barcelona : Barcanova, 2012

  El Jardí de les papallones ens explica la historia de la Maria, una nena que després d'un comentari d'una companya d'escola, es planteja si és adoptada perquè veritablement és diferent als seus pares, ella té la pell negra, els seus pares, blanca. Serà el seu avi, qui apaivagarà els seus dubtes, al explicar-li una fantàstica aventura sobre el Camerun. La Maria aviat prendrà consciència dels seus orígens i se'n sentirà orgullosa.

  La novel·la transcorre a l'Àfrica Central i a Europa i parla de l'amor, la natura, els llaços familiars i els sentiments de les persones, comú a totes les cultures.

  Recomanat per Mar Cuxart Ainaud de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

  05/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Les Dues meitats de l'amistat

  Les Dues meitats de l'amistat

  Morgenstern, Susie

  Barcelona : Cruïlla, 2006

  El Salah canvia de casa i està molt sol perquè al nou barri encara no coneix ningú. No disposa de gaires objectes, ni llibres, és per això que es distreu molt llegint la guia telefònica. Un dia decideix marcar un número a l'atzar i li respon la Sarah, una noia de la seva mateixa edat que viu a l'altra punta de la ciutat i tampoc no té gaires amics. Entre els seus dos noms, solament hi ha una lletra de diferència, però la manera de viure de cadascú d'ells no te res a veure, són de cultures i religions diferents. Ell és àrab i ella, jueva. Tots dos es truquen i parlen molt, s'expliquen secrets, es recomanen llibres... I acaben sent grans amics.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

  05/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Una Festa sobre rodes

  Una Festa sobre rodes

  Borau, Dolors

  Barcelona : Cruïlla, 2010

  La María ha anat a la festa d'aniversari d'en Jordi. Quan ha acabat el pare ha passat a recollir-la i han marxat cap a casa. En el trajecte la Maria li explica que s'ho ha passat molt bé. A més a més dels amics d'en Jordi hi havia el seu germà petit, en Guillem i una amiga seva, l'Anna. Tots dos tenen paràlisi cerebral i van a una escola especial. Per la Maria ha estat un festa diferent, han berenat i han jugat tots plegats. I s'ha adonat que, tot i que en Guillem i l'Anna són diferents, ho entenen tot i ho viuen tot igual que ella i en Jordi.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

  05/11/2021
  Promedio (0 Votos)
 • ¿Qué es un niño?

  ¿Qué es un niño?

  Alemagna, Beatrice

  Boadilla del Monte : SM, cop. 2009

  Un nen és una persona petita, però només durant un temps. Els nens són petits, tenen cosos petits, mans petites i caps petits, però tenen idees molt grans. Tan grans, que sovint els adults es queden bocabadats. Sovint, els nens troben que el seu món pot ser molt diferent del món dels adults, i els costa aprendre a conviure amb aquestes diferències. Però als adults també ens costa sovint recordar que alguna vegada també vam ser nens.

  Un llibre que ens endinsa amb tendresa i humor en el món dels infants, la seva forma de ser i de veure la vida.

  Editat per Unicef amb motiu de la 20a declaració dels Drets dels Infants. 

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  02/11/2015
  Promedio (0 Votos)