I de rates va la pel·lícula...

Et recordes de Rémy, la rata protagonista de la pel·lícula Ratatouille?

Rémy és una rata poc comú, que ha de lluitar contra la idea què les rates només entren a la cuina a menjar-se les sobres que deixen els humans i que veure una rata a la cuina (o a qualsevol altre lloc) és fastigós. Una rata cuinera és imaginar molt i molt...

Doncs Rémy ho és (o pretén ser-ho) i aspira convertir-se en una gran xef. Té grans habilitats i un sentit de l’olfacte excel·lent. Està a Paris, bressol de la grande cuisine, i acaba de conèixer a Linguini, el  rentaplats d’un prestigiós restaurant de parisenc.

Ratatouille

 

 

Si amb Rémy teníem una rata bona i ben educada, a la Història d'una gavina i del gat que li va ensenyar a volar veiem el costat de les rates més brut i dolent, aquelles que viuen a les clavegueres, que es reprodueixen ràpidament i  que tenen el pla de conquerir tota la ciutat després de sortir de la foscor en la que viuen.

 “Som les rates...vivim a les clavegueres.
Ens movem de nit i ens agrada la foscor.
El moment que esperàvem arribarà.
Aviat serà nostra tota la ciutat.
Ratatatáaa .....

Dirigies per la Gran Rata i vigilant de prop els seus enemics els gats, han trobat que el moment de fer-se amb la ciutat ha arribat després de veure com Zorbas i els seus amics cuiden del pollet d’una gavina i el tracten com si fos un d’ells. Els gats, definitivament, han perdut el seny i ja no representen un perill per a elles.

Tot i tenir un costat fosc, aquesta pel·lícula ens explica la història de com un gat, Zorbas, decideix complir la promesa que li fa a una gavina moribunda de tenir cura del seu pollet a punt de néixer.

El film està basat en el llibre de Luis Sepúlveda del mateix nom. Una història entendridora i bella

Títol

 

 

I ara la història de la relació entre els homes i les rates, explicada per Rémy i el seu germà Emille, titulada Friend the Rat.

Aquest curtmetratge va acompanyar el llançament en DVD de Ratatouille al 2006.