Gènius - Biblioteca Virtual

Todas las recomendaciones - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • Alícia al país de les meravelles

  Alícia al país de les meravelles

  Carroll, Lewis,

  Barcelona : Baula, 2010

  Adaptació del conte «Alícia en el país de les meravelles». Llibre de gran dimensió on es combina text e imatges. Els textos són llargs i el caràcter de la lletra és petita, però val molt la pena llegir-lo perquè està molt ben explicat. Convé ressaltar que no ens podem perdre les il·lustracions magistrals de la Rébecca Dautremer. Ella posa tot el seu talent i art per cridar l'atenció del lector, tant per l’estil que utilitza amb els seus dibuixos, com per la utilització del color, del qual predominen les tonalitats de vermell. Cuida el més petit detall del disseny que s’ajusta perfectament a l’explicació donada.

  En conjunt està destinat a un públic infantil a partir de nens/es de 11-12 anys i per suposat pels adults. És ideal pels adults que no coneixen aquest conte o volen descobrir amb una nova mirada l'enginy i genialitat de Lewis Carroll i de Rébecca Dautremer.

  Mira el tràiler a Youtube

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  17/01/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Bicicletes

  Bicicletes

  Daugey, Fleur

  Barcelona : Takatuka, febrer de 2022

  Fa temps que es parla del canvi climàtic i de la greu situació que vivim al nostre planeta. Aquí trobareu una obra de coneixements que ens parla d'un mitjà de transport sostenible i el més usat del món: la bicicleta.

  Amb un llenguatge planer i desenfadat farem un repàs des dels seus inicis passant per diferents països i mostrant que la bicicleta és dels millors mitjans de transport que contribueix a fer un planeta més sa. Tot plegat acompanyat per unes il·lustracions divertides i amb molt de color. Pedaleu i respireu!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canalias de la Biblioteca del Sud de Sabadell

  17/01/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Alícia al país de les meravelles

  Alícia al país de les meravelles

  Uhagón, Begoña

  Barcelona : La Galera, 2010

  Aquesta és una història de fantasia, d’imaginació desbordant, en què la intriga i la curiositat de la protagonista són el punt de partida per a endinsar-se literalment al món de les meravelles. Destaquem la capacitat de l’autor de crear un ambient de descoberta a cegues per part de la protagonista. L’Alícia vagabundeja i es deixa sorprendre pels diferents personatges enigmàtics que apareixeran al llarg de la seva estada en aquest món màgic. Els jocs d’enginy, les il·lusions òptiques i les endevinalles ens conviden a una lectura juganera.

  La història de l’Alícia és considerada un clàssic de la literatura universal. Per aquest motiu se n’han fet diverses adaptacions. Una adaptació és una bona proposta per acostar els clàssics als infants que ja gaudeixen amb la lectura.

  En aquest cas us en recomanem una a càrrec de Begoña Uhagón. Les il·lustracions, de Javier Andrada, són exquisides i ens conviden a fer una lectura tranquil·la i entretinguda.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  13/01/2023
  Promedio (0 Votos)
 • La mentida

  La Mentida

  Grive, Catherine

  Madrid : Siruela, cop. 2017

  La mentida es un àlbum il·lustrat per a infants de 6-8 anys.

  Tracta sobre les emocions i concretament de la mentida. De fet, ens fa mal, molt de mal quan diem alguna mentida.

  El nostre cos està estrany, no volem pensar en les paraules que hem dit en un moment donat i que no tenien o creiem que no tenien importància. Si ens fa mal però, sobretot, el nostre cor pateix. Això se’n diu remordiment. Remordiment per haver dit una mentida a les persones que més ens estimem com poden ser els pares, germans, avis, professors, amics... alhora, aquest rosec creix, no marxa i sobretot, creix a la nit i no ens deixa dormir. Amb aquest remordiment no podem viure.

  Què podem fer? I si diem la veritat? Això si que no ens farà cap mal, al contrari, estarem contents i satisfets i el més important: a la nit podrem dormir i descansar.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  07/12/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Safari

  Safari

  Carranza, Maite

  Barcelona : Edebé, cop. 2019

  El Dani va caure de petit a la gàbia dels lleons del zoo. Per culpa d'aquest fet, ha perdut la parla. Els pares després de provar totes les teràpies decideixen marxar de safari.

  Potser, uns dies a la selva, ajudaran en Dani a superar les seves pors. Però per culpa d'un malentès, el pobre Dani és abandonat a la selva i els ximpanzés l'adoptaran com un més de la família.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per les Biblioteques de Granollers

  07/12/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Les Botes del general

  Les Botes del general

  Ramón, Elisa

  Sabadell : Edicions del Pirata, febrer de 2021

  Els peus del general no suportaven la duresa de les botes militars. Així, que li va encarregar a un sabater unes a mida de la millor pell que tenia, la pell d’un rinoceront africà. I se n’anà cap a la guerra, que era la seva feina. Però als soldats que tenia sota el seu comandament no els hi agradava la guerra. A les botes del general, que podien ensumar, sentir i pensar, tampoc. Un bon dia, els soldats van començar a córrer i el van deixar tot sol. Gairebé és capturat per l’enemic si no arriba a ser perquè les seves botes van començar a córrer amb la rapidesa d’un rinoceront i només es va aturar quan ja eren lluny de la guerra.

  Aquest conte és una crida en clau d’humor a la pau. I és que mai no és tard per celebrar la vida. Escrit per Elisa Ramon, il·lustrat per Francesc Rovira.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas de la Biblioteca de Viladecans.

  07/12/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Els homes no peguen

  Els Homes no peguen

  Moncó Rebollo, Beatriz

  Barcelona : Bellaterra, 2006

  Quina pena més gran va tenir en Xavier quan va veure la realitat del que passava  a casa del seu amic i veí Alex. Poc a poc  va anar descobrint el que succeïa . Xavier  preguntava als seus pares sobre algun comportament estrany  de l’Àlex.  Però ells només coneixien el tarannà del pare de l’Àlex quan estava al carrer o en el bar. Tothom s’havia adonat que tenia una personalitat molt forta era una persona oberta i extravertida. Li agradava estar al bar i  parlar amb veu forta.

  Però ells no sabien ben bé que passava a casa del veí perquè es clar, les parets no poden parlar. Oi? Ui, ui!! si  aquestes parlessin, tot el veïnatge hagués protegit millor a la mare de l’Àlex. Perquè es difícil d’explicar a un nen el que es la violència masclista, perquè es agosarat introduir-se en la llar dels altres, perquè es delicat parlar-ne i sobretot perquè es dificultós veure la realitat de la nostra societat.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

  18/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • ¡Estela, grita muy fuerte!

  ¡Estela, grita muy fuerte!

  Olid, Bel

  México : Fineo, 2008

  L’Estela és una nena alegre, imaginativa i molt familiar. Els diumenges va a dinar casa dels seus avis, li encanta la truita de patates i les croquetes que cuina la seva àvia. Però fa uns quants diumenges que les coses no acaben d’anar bé amb el seu tiet. Un dia la seva mestra de l’escola li explica un truc per demanar ajuda quan algú la faci sentir malament. Cal que sempre expliqui a algú de confiança si una persona la fa sentir incòmode, i si aquesta persona no deixa que fer-ho, el millor que pot fer és cridar ben fort fins que vingui algú a ajudar-la. Mai, mai, mai, ha de sentir-se malament per culpa d’una altra persona.

  Recomanem fer la lectura d’aquest conte de forma compartida, en família, per tal d’acompanyar els infants en la difícil detecció de les situacions d’abús, sobretot dins l’entorn familiar. La voluntat d’aquest conte és afavorir una bona comunicació familiar sobre aquelles situacions incòmodes i perjudicials per als menors.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  09/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Teu cos és un tresor

  El Teu cos és un tresor

  García Marqués, Margarita

  Madrid : Editorial Sentir, [2019]

  Aquest manual en forma de conte serveix per donar als nens eines sobre prevenció i explica com actuar de cara a un possible abús sexual.

  Escrit per la psicòloga clínica Margarita García Marqués, presidenta i fundadora de l’Associació per a la Sanació i Prevenció dels Abusos Sexuals en la Infància (ASPASI), ens presenten a l’Alma i en David, els protagonistes de la nostra història, a qui se’ls ensenyarà que el nostre cos és un tresor i que si algú et fa una cosa que no t’agrada o et fa sentir estrany, pots dir “No!” , i que malgrat et faci vergonya, has de ser valent i explicar-ho a algun adult en qui confiïs.

  Al final del llibre trobareu unes recomanacions per als adults per poder prevenir-lo, i pautes sobre com actuar si ja s’ha produït.

  Un llibre molt clar i entenedor gràcies a les boniques il·lustracions d’Elisa Bernat Guerrero per explicar els més petits temes difícils d’explicar.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans

  09/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Cap als núvols

  El Cap als núvols

  Cormand, Bernat,

  Barcelona : L'Altra Tribu, maig del 2021

  De vegades cal tenir el cap als núvols, atrevir-se a somiar, desistir d’agradar a tothom. No és fàcil ser un mateix en un món que tendeix a encaixar les persones en uns rols predefinits i que assenyala amb el dit a qui no s’hi emmotlli. El cap als núvols de Bernat Cormand ens parla de tot això des d’un angle sensible, sense drames, amb una calidesa commovedora.

  El protagonista és l’Elies, un nen d’onze anys que s’enfronta a uns quants canvis vitals, i un d’ells és prou important... perquè s’ha enamorat del Tomàs. No tothom l’entén, és clar, però les persones que de veritat l’estimen li donaran suport. Les il·lustracions, del mateix autor, acompanyen amb encert la història. Aquest ha estat el darrer llibre publicat per Cormand, mort prematurament el 2021, i que ens deixa un valuós llegat ple de sensibilitat.

  Adequat d'11 a 12 anys

  Recomanat per Anna Cabeza de la Biblioteca del Nord de Sabadell

  24/10/2022
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información