Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

De 6 a 8 años - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • L examen de conduir

  L'Examen de conduir

  Canals, Mercè

  Barcelona : Baula, octubre de 2019

  La Trementina té cor de marinera, però per culpa de les normes de l’època, es passa tot el dia al Palau sargint mitges, capes i camises del compte.

  Per sort, el Rei, en un atac d’amor acaba d’afegir una nova clàusula a les Reials Normes de conducció i, a partir d’ara, les dones es podran treure el carnet de carrossa i vaixell. La Trementina no s’ho pensa dues vegades, llença fil i agulla i corre a la nauescola disposada a aprovar a la primera la teòrica i la pràctica. Però els examinadors no li posaran fàcil: no paren de recordar-li que les dones no haurien de fer aquestes coses, amb les mans tan fines!

  La Trementina no es dona per vençuda i intenta no perdre els nervis, però davant de segons quines actituts, és molt fàcil perdre la paciència!!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  21/03/2023
  Promedio (0 Votos)
 • Tot el que cal per fer una casa en un arbre

  Tot el que cal per fer una casa en un arbre

  Higgins, Carter

  32 pàgines no numerades : il·lustracions en color ; 29 cm

  Com triar un bon arbre per fer-te una casa en ell? Això segurament ho hem somniat tots quan érem nens.. Amb fustes, amb materials reciclats, emportant-nos uns binocles per observar el nostre voltant, robant unes mantes de casa per si refreda, amb un petit rebost per si entra la gana … I si això es comparteix amb amics, molt millor!

  Tot això i més és el que ens proposa Carter Higgins en el meravellòs llibre “Tot el que cal per fer una casa en un arbre”< /p>

  Aquest àlbum, il·lustrat per Emily Hugues, reconeguda des de l’èxit del seu llibre “Salvatge”, és una crida de respecte a la natura a través d’un viatge per diferents països i cultures, que tenen en comú aquests meravellosos arbres on trobar el nostre lloc en el món des d’on observar la natura, i inventar mil i una aventures.

  I no patiu si viviu a les ciutats, perquè tot el que et cal per fer una casa en un arbre és temps i mirar amunt.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca Central de Viladecans  

  24/02/2023
  Promedio (0 Votos)
 • La mentida

  La Mentida

  Grive, Catherine

  Madrid : Siruela, cop. 2017

  La mentida es un àlbum il·lustrat per a infants de 6-8 anys.

  Tracta sobre les emocions i concretament de la mentida. De fet, ens fa mal, molt de mal quan diem alguna mentida.

  El nostre cos està estrany, no volem pensar en les paraules que hem dit en un moment donat i que no tenien o creiem que no tenien importància. Si ens fa mal però, sobretot, el nostre cor pateix. Això se’n diu remordiment. Remordiment per haver dit una mentida a les persones que més ens estimem com poden ser els pares, germans, avis, professors, amics... alhora, aquest rosec creix, no marxa i sobretot, creix a la nit i no ens deixa dormir. Amb aquest remordiment no podem viure.

  Què podem fer? I si diem la veritat? Això si que no ens farà cap mal, al contrari, estarem contents i satisfets i el més important: a la nit podrem dormir i descansar.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  07/12/2022
  Promedio (0 Votos)
 • El Teu cos és un tresor

  El Teu cos és un tresor

  García Marqués, Margarita

  Madrid : Editorial Sentir, [2019]

  Aquest manual en forma de conte serveix per donar als nens eines sobre prevenció i explica com actuar de cara a un possible abús sexual.

  Escrit per la psicòloga clínica Margarita García Marqués, presidenta i fundadora de l’Associació per a la Sanació i Prevenció dels Abusos Sexuals en la Infància (ASPASI), ens presenten a l’Alma i en David, els protagonistes de la nostra història, a qui se’ls ensenyarà que el nostre cos és un tresor i que si algú et fa una cosa que no t’agrada o et fa sentir estrany, pots dir “No!” , i que malgrat et faci vergonya, has de ser valent i explicar-ho a algun adult en qui confiïs.

  Al final del llibre trobareu unes recomanacions per als adults per poder prevenir-lo, i pautes sobre com actuar si ja s’ha produït.

  Un llibre molt clar i entenedor gràcies a les boniques il·lustracions d’Elisa Bernat Guerrero per explicar els més petits temes difícils d’explicar.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans

  09/11/2022
  Promedio (0 Votos)
 • L'Herència

  L'Herència

  Cela, Jaume

  Barcelona : Cruïlla, 2005

  Hi havia una vegada una rateta que es volia casar. Va anar rebutjant candidats i candidats, però un dia va aparèixer un gat. Finolis tot ell: bigotis arrissats i cargolats; un fer anar les potes com un mocador de seda, i quan obria la boca.... Un parlar tan fi i bonic! Ai! La rateta quan va sentir aquells mèussss va caure desfeta per l’escaleta. I en un tres i no res vam anar de convit. Quin casament! Ara, haguéssiu vist el gat! Quan va arribar la nit, el gat es va menjar la rateta en un santiament. Aquesta pobreta va morir!! I ara ja sabeu perquè els gats i les rates no es poden veure…
  Ep! Un moment!!!. Un moment!!!
  Us convido a llegir el llibre “L'herència” de Jaume Cela on aquesta llei de tota la vida canvia.
  Tot es renova, tot, fins i tot el món animal!!
  Els bessons ratolins: Tolineta i Tolinet, van a viure a casa del gat Bigotis-de-seda. El pare dels petits ha mort. El seu amic, el gat, els hi donarà tota la seguretat que aquests necessiten per sobreviure, ja que aquest té molt bon cor. Els farà entendre que la mort forma part de la vida i que amb el record podran estar amb el pare i la mare sempre.

  Si voleu saber més sobre aquest tema, no dubteu en llegir-lo. El trobareu a la Xarxa de Biblioteques Públiques. 

  Tot sobre Jaume Cela

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  11/10/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Dins el bosc

  Dins el bosc

  Browne, Anthony

  Pontevedra : Kalandraka, cop. 2014

  Quan cau a les nostres mans un àlbum il·lustrat sempre hem de llegir el text i relacionar-lo amb la imatge. Imatge i paraula estan relacionades amb el contingut del conte. El codi visual i verbal es complementen.

  El  llibre «Dins del bosc» té moltes més imatges que text i aquestes imatges tenen el seu propi missatge per sí soles.

  Efectivament, el llibre tracta sobre el conte popular: «La Caputxeta Vermella». No és una nena sinó un nen, el seu protagonista. Aquest és l’argument principal del conte però dintre de cada dibuix hi trobareu un munt de detalls de personatges de contes populars. Us heu de fixar bé!!!

  Només us donaré un exemple: a la portada, el noi camina pel bosc i té la seva pròpia ombra reflectida en el terra, oi? Si li doneu la volta al llibre trobareu el conillet del conte: «Alícia en el país de les meravelles». Voleu jugar a trobar més símbols o personatges?

  Una altra pista: quan veiem les imatges en color es tracta de la realitat i quan trobem les imatges en blanc i negra es tracta del món de la fantasia, dels somnis o anhels del protagonista.

  Al catàleg Aladí trobareu més llibres d’aquest autor

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  15/09/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Revolució a la botiga d'animals

  Revolució a la botiga d'animals

  Juan, Ana

  Barcelona : Edicions 62, 2020

  La Mina està segura de que a la botiga d'animals hi passa alguna cosa. El propietari, el senyor Walnut, hi te alguna cosa a amagar. Al seu establiment, fred i fosc, tanca els animals de qualsevol manera. Ara que la conilleta de la Mina ha desaparegut, la nena està disposada a descobrir els negocis foscos del senyor Walnut.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per les Biblioteques de Granollers 

  18/07/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Noi, noia

  Noi, noia

  Estrela, Joana

  Barcelona : Takatuka, febrer de 2022

  A mi totes les persones em cauen bé.

  Tothom té un cara, un cos, uns braços, unes cames... un cor que batega. Sentim emocions, tenim sentiments, a vegades, riem i també plorem...tothom es com tu i com jo. Bé, si, es veritat,  algunes persones som més baixetes que altres, hi ha qui té els cabells de color negre, castany, i fins i tot, de color vermell. Uns tenen la pell fosca i uns altres molt blanca... però a mi m’agrada jugar amb tothom, també  parlar, aprendre, escoltar... i tu? 

  Joana Estrela amb aquest llibre  aborda el tema de la identitat de gènere amb humor i sensibilitat.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

  14/06/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Jo vaig amb mi

  Yo voy conmigo

  Díaz Reguera, Raquel

  Barcelona : Thule, 2015

  Un llibre per estimar i aprendre a estimar-se.

  La protagonista de la nostra història està beeen enamorada. Enamorada d’un noi, que no li fa cas, gens de cas... i que es diu Martín. I com ho sap que està enamorada?

  Ho sap perquè només de veure’l tot li flaqueja i li pica el nas i... li pugen els colors i es posa nerviosa i.... bé, tot això que passa quan estàs tan enamorat. En Martín, però, ni tant sols la veu. No la mira mai i ni se n’adona que existeix.

  I què hi puc fer? Pensa la nostra protagonista... 

  Els amics aviat li donen consell i ella es deixa portar i es traurà les ulleres, i es deixarà anar el cabell i potser ja no durà més les ales... la mirarà en Martín? On hauran anat a parar els ocells que li vivien al cap? Què farà, doncs, a partir d’ara?
  Si ho vols descobrir llegeix aquest llibre sobre l’autoestima i el valor de ser un mateix.

  Un llibre que ens enamora!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de La Roca del Vallès

  05/07/2022
  Promedio (0 Votos)
 • Salva't Elies

  Salva't Elies!

  Brami, Elisabeth

  Pontevedra : Kalandraka, 2006

  Explicar una vivència crua i fer-ho des de la delicadesa -insinuant més que no pas mostrant- no és una tasca fàcil. La història que ens presenta Élisabeth Brami i que tan genialment il·lustra Bernard Jeunet ho aconsegueix amb escreix.

  El protagonista és l’Elies, un nen jueu de set anys que ha d’abandonar el seu país i la seva família per culpa de la persecució nazi. L’acompanyem en el seu periple en una casa d’acollida a França, constatant que la maldat no té límits, però que les petites espurnes de bondat són les que, al final, mantenen el món girant. Ens narra la història el propi protagonista i és des de la seva mirada innocent que podem copsar la crueltat d’un moment històric que tot i que ens pugui semblar llunyà en el temps, resulta que no ho és tant.

  El tractament gràfic, amb il·lustracions que incorporen imatges reals d’alguns objectes quotidians, aconsegueix un gran impacte emocional.

  Un àlbum il·lustrat que convida a la lectura compartida entre infants i adults, i que fa aflorar reflexions molt necessàries.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Anna Cabeza de la Biblioteca del Nord de Sabadell

  20/04/2022
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información