De 9 a 10 años - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • Tribus : viatge per alguns del pobles més sorprenents de la Terra

  G. C. Sam

  Barcelona : Mosquito, [2022]

  A vegades podem pensar que tothom viu com nosaltres, amb totes les comoditats, amb tota la tecnologia a l'abast, i a ciutats o pobles plens de cotxes, de botigues... Però al nostre planeta, hi ha llocs habitats per tribus que porten molt de temps vivint en un territori, els membres de les quals acostumen a tenir en comú tradicions i costums. Són comunitats amagades, algunes de les quals gairebé desconegudes, que viuen en profunda comunió amb la terra i la natura, arribant a estar en perill d’extinció per l’explotació massiva dels seus recursos en profit de la vida moderna.

   El paper de la dona canvia depenent de la tribu, però en molts casos, tenen un paper important dintre de la comunitat. Per exemple, les dones dels Changpa, tribu situada en un altiplà del Tibet, s’ocupen de la construcció de les seves cabanes, de la producció de queviures derivats de la llet dels iacs i del cardat de la llana per fabricar teles. O els Kayan, les dones girafa, dels quals uns 50.000 membres estan repartits entre Birmània, Tailàndia, Vietnam i Estats Units. Els anells que porten al coll són un símbol de bellesa i d’estatus. En aquesta tribu és la dona qui tria acceptar o no un pretendent.

   La tribu dels Suri habita les muntanyes de la Gran Vall del Rift, a l’Àfrica oriental. Les dones utilitzen la seva pell com una tela on expressar-se artísticament per realçar la confiança en elles mateixes. I així, pàgina a pàgina, coneixerem els Ianomami del Brasil, els Sami de Lapònia o Sibèria, els Tuareg del desert del Sàhara, les dones Iao de Longsheng a la Xina, i no són precisament una minoria, perquè es calcula que al nostre planeta existeixen 370 milions de persones que formen part d’aquests pobles indígenes.

  En aquest delicat llibre editat per Mosquito Books, i de la mà de Sam G. C i Raquel Martín, coneixerem una mica més aquestes tribus i ens adonarem que tenim molt a aprendre d’ells. 

  Més informació

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca de Viladecans

  28/06/2024
 • Les Ensopegades de l'Alícia Paf

  Rodari, Gianni,

  Barcelona : Barcanova, 2005

  Si hi ha un element que caracteritza l'autor d'aquest conte és que és un gran defensor de la imaginació. Rodari vol que tothom creï, somiï i imagini móns irreals... com els de l'Alícia Paf! i Quan més surrealista sigui la història, millor!

  Aquesta nena (l'Alícia) té un problema molt gran i és que sempre cau per tot arreu i té converses inimaginables: cau dins d'un despertador, cau dins la boca d'una petxina que badalla, parla amb la paraula "Fràgil"... i és que no hi ha res que no pugui passar en aquest món imaginari de l'Alícia creat per en Rodari.

  Adequat de 9 a 10 anys

  Recomanat per Marta Quer de la Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar

  24/05/2024
 • Murdo : el llibre dels somnis impossibles

  Cousseau, Alex

  Barcelona : Librooks, novembre de 2023

  Aquest meravellós àlbum il·lustrat ens presenta en Murdo, un petit ieti imaginari, que és el narrador d'aquesta història.

  Cada pàgina descriu un dels seus somnis: teixir un jersei amb les paraules d'un poema, amagar-se en una sabata, parlar amb una pedra, menjar-se un entrepà de "tot", construir un pont entre el dia i la nit...

  En Murdo ens presenta els seus amics, els seus plaers, les seves preguntes, en un recorregut on juga amb les paraules, les lletres, els sons, per construir paisatges imaginaris.

  En un text magnífic, il·lustrat per Éva Offredo, Alex Cousseau transmet tota la poesia de la infància.

  És un llibre que creiem que es convertirà en un referent dels àlbums infantils contemporanis, d'una sensibilitat especial, poètica i delicada, que enamorarà els més petits de casa.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Bloc de l'autor

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  22/04/2024
 • La Increíble historia de la caca mutante

  Álamo, Antonio

  Madrid : Fundación SGAE, noviembre 2021

  Qui diu que llegir teatre és avorrit???! Guardonada amb el Premio SGAE de Teatro Infantil ens arriba una història de superació protagonitzada per una caca amb unes habilitats canviants sorprenents. Un text teatral escrit en to humorístic per un director, actor i escriptor de teatre consolidat. Les il·lustracions són obra de Chema García.

  Adequat de 9 a 10 anys

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  18/07/2024
 • Plouen poemes!

  Vic: Eumo, 2017

  Aquesta antologia, amb poemes de diferents autors catalans, s’estructura en vuit capítols cadascun amb un tema com a eix vertebrador. Així, trobarem poemes dedicats als animals, a les estacions, a les emocions, als jocs de llengua, a les cançons i festes tradicionals...

  La selecció ha estat a cura de tres mestres apassionades de la poesia, Vanesa Amat Castells, M. Carme Bernal Creus i Isabel Muntañá Salarich. Tal com indiquen al pròleg del llibre, “Plouen poemes!” és una expressió de joia i sorpresa com la que senten els nens i nenes quan llegeixen, escolten o reciten paraules organitzades en poesia (...) són com la pluja que, quan cau harmònica i constant, amara el paisatge i el torna nou".

  És un llibre per gaudir de la poesia, amb calma, acompanyant els nostres infants en la lectura d’autors que formen part del nostre llegat cultural. Però també us trobareu amb la sorpresa de la participació d’algun petit poeta. Les il·lustracions de Morad Abselam acompanyen els poemes fent d’aquest llibre un autèntic delit pels sentits.

  El rellotge

  El rellotge corre, corre
  i no es mou del mateix lloc.
  Una busca va de pressa,
  l’altra gira a poc a poc.
  La llarga diu a la curta:
  -Au!, que no m’atraparàs!
  La petita no s’immuta
  i va seguint el seu pas;
  que tant si corre com no,
  que tant si riu com si plora,
  ella sap que arribaran
  justes a la mateixa hora!

  Joana Raspall

  Recomanat per Núria Cañadas de la Bib. de Viladecans.

  28/02/2024
 • Ppprrrrriiit : un llibre per crear i experimentar amb els sons

  Cubells, Cristina

  Barcelona : Zahorí Books, 2022

  Aquest és un llibre molt interessant i necessari adreçat a infants i adolescents, per explicar el so i les fresses.
  Proposa un exercici original i diferent: més enllà de la lectura i de gaudir de les seves fantàstiques il·lustracions, convida els nens a interpretar els sons de les imatges de cada doble pàgina, convertint-les en una partitura gràfica acolorida i intuïtiva.
  Resulta molt entenedor i original. Escrit per la pedagoga musical Cristina Cubells i il·lustrat per Joana Casals. Fomenta l’interès en l’escolta i en la interpretació musical d’un nou format de partitura gràfica i creativa. 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Olga Pato Núñez de la Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels
   

  30/01/2024
 • El Misteri del Katastròfik Futbol Club

  Cabeza, Anna

  Barcelona : Bambú Editorial, febrer de 2022

  Una nova aventura de les germanes Crostó i aquesta és ja la 4rta! En aquesta ocasió les detectives sabadellenques investigaran un misteri relacionat amb el seu Club de futbol preferit que porta una ratxa de 300 partits perduts. L’àrbitre ja es pot anar preparant perquè l’Agència Crostó ha arribat per marcar terreny.

  Misteri, aventures futbolístiques i molt d'humor!

  Les il·lustracions van a càrrec del dibuixant i caricaturista Toni Batllori. Et quedaràs amb ganes de més.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  21/12/2023
 • Cultivadors d'estels i altres professions del futur

  Manzano, Eva

  Barcelona : Thule, novembre de 2021

  Els inventors d'oficis són viatgers, passejants i conversadors. Per inventar oficis has de reunir dues qualitats: saber el que passa i tenir imaginació. Així van sorgir els cultivadors d'estels, els intèrprets d'arbres, els atrapa-malsons, els belluga-ments, els nyam-nyadors o els guies d'ecosistemes voladors. El futur s'inspira en el passat i s'inventa en el present.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Olga Pato de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  30/11/2023
 • Temps de haikus

  Santaeulàlia, J. N.

  Barcelona : Akiara Books, setembre del 2022

  Aquest llibre és màgic. Per què? Perquè és poesia, a part de tenir unes il·lustracions molt boniques i relacionades amb el text.

  «Temps de Haikus» ens parla de  les 4 estacions de l’any amb haikus. El haiku és d’origen japonès. Són poemes molt curts de tres versos i que normalment parlen de temes relacionats amb la natura o la vida quotidiana que passa en un lloc i en un moment molt concret.   

  La primera estació que ens apareix en el poemari es la tardor. Estem a la tardor i us parlaré dels seus haikus. Què passa primer quan ens adonem que estem a la tardor? Que les fulles cauen, oi? Doncs, així comença el primer haiku. Ens porten al present amb només 10 paraules i tres petits versos. Segueixen haikus sobre el vent, la llum d’octubre, la boira, el canvi de roba,   els dies que  són més curts,  la reflexió i interiorització de les persones, la pluja, la funda nòrdica. .. Us convido  que el llegiu, és molt curtet i es llegeix fàcilment, però, alhora, ens atura i ens fa pensar. Com amb unes simples paraules ens pot arribar tan a dintre nostre?

  Llegiu-lo i  el gaudireu

  Per saber més:

  Mira el vídeo

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

  18/07/2024
 • El Destí d'en Fausto : una faula pintada

  Jeffers, Oliver

  Picassent (València) : Andana Editorial, desembre 2019

  En Fausto es pensa que ho posseeix tot i és per això que es disposa a inspeccionar tot el que és seu. Comença per una flor, una ovella, una muntanya, i així successivament. Però en Fausto no te prou, així que agafa un vaixell per anar a comprovar que el mar és seu. L’arrogància del protagonista i la creença que pot posseir-ho tot, el portaran a un desenllaç inesperat.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per la  Bib. de Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt.

  28/09/2023

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información