Joguines

Les joguines són per a divertir-te, aprendre i compartir. A continuació et donem uns consells per a triar bé les teves joguines.

 

Pensa bé abans d'escollir
Tria joguines per a passar bones estones. No una joguina amb la que després t'avorriràs. Tampoc et deixis impressionar per la joguina "de moda", ni per joguines bèliques que no aporten res.
Fes-te la següent pregunta abans de decidir-te per una joguina: "De debó m'ho passaré bé amb això? I ón jugar? a casa, a l'escola, a la ludoteca...
Pensa també en l'espai que tens a casa. Si la vols provar abans, pots anar a una ludoteca.

 

 

Jocs tradicionals
Per jugar, no calen joguines. També hi ha jocs!!!
Juga amb els amics, amb els pares, avis. Perquè això de jugar no té edat
I també t'ho passaràs molt bé amb els jocs d'ordinador del Gènius!!

 

Dir-li adéu a una joguina. Sigues solidari
De vegades, arriba el moment de separar-se de la joguina: ja no hi ha espai a casa, fa molt de temps que no hi jugues, o bé, s'ha trencat alguna peça... Què pots fer? Hi ha molts nens que no tenen joguines i hi ha molts llocs on poder portar totes aquestes joguines que ja no vols per a que ells les aprofitin: centres cívics, escoles...
Si la joguina està molt trencada, el millor és llençar-la i portar-la al contenidor adequat per a que la reciclin.

 

 

On són les joguines?
Si tens cura de les joguines, aquestes et duraran més. Desa-les sempre al seu lloc després de jugar. Així les trobaràs ben endreçat la propera vegada que vulguis jugar.

 

Evita joguines perilloses

I, si tens germans petits, recorda que algunes de les teves joguines no sempre poden ser adequades per a ells. Tracta bé les joguines per a que quan toqui, ells les puguin aprofitar.

Quan per fí tinguis la joguina, obre-la, llegeix bé les instruccions i comprova que tot estigui bé. Recicla l'embolcall.

 

El dret a jugar!

La Declaració Universal dels Drets de la Infància reconeix el joc com un dret fonamental perquè, sense cap dubte, el fet de jugar possibilita situacions òptimes per al desenvolupament que influeixen directament en el creixement sa dels nens.Jugar és la principal activitat de la infància. Ens ajuda a descobrir el món que ens envolta, a relacionar-nos amb els demés, a divertir-nos, a creixer, a passar mil i una aventures que recordarem tota la vida.

 

Ara que ja sabeu tot això, prepareu-vos per a la nit màgica: L'arribada dels Reis Mags d'Orient i del Pare Noël és una nit plena d'il·lusió i de nervis per a molts nens i nenes. Abans d'anar a dormir, cal fer tota una sèrie de preparatius:

1) Netejar molt bé les sabates.
2) Deixar-les ben posades a prop de la porta o del balcó perquè els Reis Mags o el Pare Noel les vegin de seguida i puguin deixar els dolços o el carbó...
3) Deixar menjar i beguda, ja que els espera una nit molt llarga...
4) Preparar aigua per als camells o per als rens del trineu
5) I és clar, anar-se'n al llit d'hora... i no fer soroll, ja que això els espantaria.

  Ves a l'especial de Nadal