El préssec més gran

Una de les obres més conegudes de Roald Dahl és James i el préssec gegant. Durant l'any 1996 s'estrenava als cinemes, fet que volem recordar.

No es pot pot negar que Roald Dahl era un gran llaminer, a molts dels seus llibres queda reflectida la seva predilecció per la xocolata i els dolços en general.

Però no tot són dolços, el préssec és el protagonista d'una de les seves històries més universals...

 

 

 

PINTA EL DIBUIX

DUES RECOMANACIONS

James y el melocotón gigante  (pel·lícula)

> Veure al catàleg Aladí

Pel·lícula d'animació que es basa en el llibre amb el mateix títol. El James viu amb les seves tietes, que li fan la vida impossible, però tot canvia quan es troba un enorme préssec gegant.

Extret de la guia de lectura 100 anys de Roald Dahl feta per la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat.


James i el préssec gegant (conte)

> Veure al catàleg Aladí

Un llibre que ho té tot. Té comèdia, drama, amistat, animals, aventures, mort, supervivència, nevades, arcs de sant martí... i sobretot imaginació, molta imaginació.

T'imagines un préssec més gran que casa vostra volant pel cel creuant l'Atlàntic? Doncs això és només una de les aventures que passen en James i els seus amics i que ha estat escrit per en Roald Dahl (que ja és una garantia d'èxit per ell mateix).

Aquesta història, per més que passin els anys, és una bona opció per deixar que els nostres nens, que ja no són tant nens, llegeixin i deixin volar la imaginació.

I us atreviu us proposem que llegiu aquest llibre en veu alta entre un adult i un nen. Compartir la lectura és una bona eina en molts sentits: comunicació pares/fills, expressió oral, diversió... com dèiem al principi: un llibre que ho té tot.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Marta Quer Rodríguez de la Biblioteca Can Baratau de Tiana.

Petits préssecs

El préssec que tenia pessigolles / Maria Grau i Saló ; dibuixos de Quim Bou
En Jordi i l'aroma del préssec/ textos : Pilar Sempau ; il·lustracions : Sandra Malca
Pessics de préssec / escrit per Montserrat Andrés i Casamiquela ; dibuixat per Ana i Andrés Guerrero