La història interminable

Fuixur, el drac de la història interminable

El drac Fuixur és blanc i té la capacitat de volar tot i que no té ales! El llibre de la història interminable amaga moltes aventures, i aquesta criatura, és una de les protagonistes junt amb un nen heroi, una princesa, un enemic anomenat "La nada" i uns éssers màgics que lluitaran perquè no desaparegui el seu món fantàstic!

Coneixem més d'aquesta història que també inspira a una coneguda pel·lícula;

Moltes portes condueixen al món de Fantasia, però no tothom és capaç de veure-les. Bastian, un noi grassonet d’onze anys i de cabells castanys, es refugia dins una petita llibreria de vell tot fugint d’uns assetjadors que el persegueixen. Entre piles de llibres en Bastian se sent atret per un llibre enquadernat amb seda, a la coberta hi descansen dues serps que es mosseguen la cua tot formant un cercle infinit, el llibre desprèn una llum irisada. En un acte impulsiu en Bastian roba el llibre i fuig. És aquí on comença una aventura extraordinària que el durà a conèixer personatges increïbles: en Fuixur el drac blanc de la sort, la vella Morla, el valent Atreiu i el seu cavall inseparable Artax, la delicada Emperadriu infantil, sobirana del regne, els immensos rosegadors de roques, els elfs nocturns que cavalquen ratpenats o els nans genets de caragols de carreres.

Fantasia és un món d’imaginació desbordant que desprèn una atmosfera inquietant amb paisatges espectaculars, un compte enrere en el que el seu protagonista té la importantíssima missió de dur a terme la gran recerca al mateix temps que ha d’escapar d’un obscur enemic que li va a l’encalç.

La història interminable és un llibre màgic que té la capacitat de raptar-te i transportar-te fins a un món paral·lel, fent-te sentir a la pell les vivències i emocions dels seus protagonistes com si les visquessis tu mateix. Està editat a dos colors, en tinta vermella llegim el món real on viu Bastian i en tinta verda el món fantàstic de Fantasia. També és meravellosa la caplletra amb la qual comença cada capítol, una majúscula il·lustrada de la A a la Z, amb una sèrie de dibuixos que fan referència a les aventures que viurem a les pàgines que segueixen.

Editada l’any 1979 per Michael Ende (1929-1995) és una de les obres més importants de la literatura juvenil. Un cop llegida no tornaràs a ser el d’abans i quan tanquis els ulls veuràs altre cop el Mar d’herba, les Muntanyes argentades, el País dels arbres cantaires, sobrevolaràs la Torre d’Ivori cavalcant en Fuixur amb el vent de cara, travessaràs els Aiguamolls de la tristor, t’enfrontaràs al poder de les Esfinxs en una aventura sense fi.

Aventures, acció, drama, éssers fantàstics, objectes màgics, coratge, por, soledat, amistat, amor, confiança i per damunt de tot el gran poder dels llibres i de la imaginació, una obra sorprenent que et farà somiar despert.

El llibre va tenir tant èxit que les aventures de Bastian han estat adaptades al cinema, a sèries d’animació, a l’òpera i al ballet i han estat traduïdes a 36 idiomes.

L’autor ens ha deixat uns títols meravellosos que us recomanem de totes totes, però especialment un, Momo.

Enllaç de Momo a l’aladí

Enllaç de la pel·lícula La història interminable en DVD a l’aladí

A partir d’11 anys

Recomanat per Elisabet Marco de la Bib. Els Safareigs de Sabadell