Recomanacions literàries per passar l'estiu

Aquest estiu, els bibliotecaris et recomanem...

Amb l’arribada del bon temps i de les vacances, et proposem les millors lectures per a aquesta època de l’any. Amb el carnet de les biblioteques pots agafar en préstec aquests i molts altres títols per devorar aquests dies de festa.

Bona lectura!

Per als lectors més petits de la casa (de 5 a 7 anys)

  • Bonilla, Rocio. Gràcies: història d’un veïnat. Animallibres

> Ves al catàleg Aladí

En aquest veïnat tothom fa la seva vida i ningú coneix a ningú, però tot canvia quan a la nostra protagonista no li funciona internet. Gràcies a l’ajuda d’una altra veïna, recupera la connexió a internet i a poc a poc tot el veïnat s’atreveix a ajudar-se. I tu, què coneixes als teus veïns?

Conte sobre la gratitud i la convivència


  • Vera, Luisa. Perdut al museu. Combel

> Ves al catàleg Aladí

Has visitat mai un museu d’art modern? Doncs segueix les passes del protagonista i podràs recorrer les sales d’un museu imaginari. Així  coneixeràs les obres de grans pintors com Van Gogh, Picasso, Monet, Miró i molts d’altres. També podràs jugar un joc de laberint inspirat en un pintor. No deixis escapar aquesta oportunitat!

Art modern


  • Ricard, Anouk. Patti i les formigues. Astiberri

> Ves al catàleg Aladí

Còmic infantil de la creadora de la sèrie “Ana y Froga”. Aquest cop ens endinsarem amb les rocambolesques aventures de la Patti. Una nena normal que ha tingut un mal dia i de cop i volta viu una rocambolesca aventura quan es desperta al jardí convertida en una nena diminuta i  raptada per unes formigues. No vols saber com acaba la història?

Còmics d'aventures.


Per a lectors imaginatius (a partir de 8 anys)

  • Holland,M. Raigs de sol per esmorzar. Harper Kids

> Ves al catàleg Aladí

Aprèn i diverteix-te de la mà de l’expert en plantes, Michael Holland, que ens apropa al món vegetal a través d’un recull d’il·lustracions sobre els fets de la natura amb manualitats molt divertides. I respon tot un seguit de preguntes com: que moltes coses que utilitzem cada dia provenen dels arbres, com la goma de les sabates. Ho sabies?

Plantes.


  • Doyle, Roddy. El mètode Xof. Blackie books

> Ves al catàleg Aladí

Pot ser et preguntes, qui són els Mofetes i què és el Mètode Xof? El mofetes són uns éssers diminuts que vigilen els nens per assegurar-se que els adults els tracten bé i sinó ho fan, els sotmeten al Mètode Xof! Que en són de cruels els adults de vegades, oi?. Però per saber què és el Mètode Xof hauràs de llegir el llibre i vigilar que trepitges!

Aventures i diversió


  • Vallès, Tina. Els pòstits del senyor Nohisoc. La Galera

> Ves al catàleg Aladí

Premi Folch i Torres 2020

A l’edifici de la Clàudia arriba un veí nou i ella, que és molt curiosa,  vol saber mil i una coses: quina cara fa?, a què es dedica?, li agraden els dolços? ... però no és una tasca fàcil. Aquest  enigmàtic veí sembla que no sigui mai a casa, ja fa més d’una setmana i només es comunica amb pòstits. Comença així un joc epistolar entre el senyor “Nohisoc” i la Claudia. No tens curiositat per saber com acabarà?


  • El regne de Munh (La Lídia). Bang Ediciones

> Ves al catàleg Aladí

Segona aventura de la Lídia, aquest cop ella i les seves amigues estan entusiasmades per anar al Saló del Manga. De sobte apareixen ninges, mags,... que intenten segrestar-la. No et perdis com ho solucionarà!

Còmics d'aventures


Per a lectors intrèpids (a partir d’onze anys)

  • De Fombelle, T. Capitana Rosaline. Animallibres

> Ves al catàleg Aladí

Hivern de 1917, la Rosalie només té 5 anys i la seva mare la porta cada matí a l’escola dels grans. Ningú no s’hi  fixa en aquesta nena pèl-roja, però ella té una missió secreta: aprendre a llegir per poder saber que diuen les cartes que envia el seu pare des del front. Un llibre per fer-nos adonar de la veritat de la guerra i les seves conseqüències.

Contes sobre la guerra


  • Geo- gràfics, Zahorí books

> Ves al catàleg Aladí

L’Univers i la Terra estan farcits de secrets i de curiositats sorprenents, en aquest atles atípic i ple de color, els planetes, els continents, i la resta d’elements geogràfics es transformen en cercles, línies, polígons i espirals que ens expliquen el món que ens envolta des d’una perspectiva geomètrica.

Curiositats i enigmes sobre la Terra


  • Morosinotto, Davide. El famosíssim catàleg de Walker&Dawn. Viena edicions

> Ves al catàleg Aladí

Retrocediu en el temps i submergiu-vos en el viatge que fan aquests quatre amics des del Mississipí fins a  les oficines de la companyia Walker &  Dawn per reclamar la rebuda d’un paquet erroni. El recorregut de sud a nord per Estats Units, a cavall dels segles dinou i vint,  us farà endinsar-vos en una perillosa trama de lladres, traïdors i assassins sense escrúpols. Animeu-vos a llegir-lo!

Novel·la per a joves


Selecció realitzada per Consol Garcia, bibliotecària de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Descobreix aquestes i altres lectures al portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i tingues una feliç lectura!

Ves a l'especial de l'estiu