Recomanacions d'estiu

 • El Meu primer emocionòmetre

  El Meu primer emocionòmetre

  Isern, Susanna

  [Madrid] : Nubeocho, agost 2021

  T’agradaria tenir un emocionòmetre? 

  El famós detectiu de les emocions, el senyor DRILL en té un. Sempre el porta a sobre. 
  Saps que és un emocionòmetre ? Es un objecte circulars de color on estan representats tots els seus amics, els emis. Cada emi es una emoció. 
  Cada un de nosaltres ens podem identificar en cada moment del dia amb una emoció.
  Avui estàs molt alegre o molt poc? L’emi RIALLES i l’emi MÍSTER SAD t’ho diran.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Anem a caçar un os

  Anem a caçar un os

  Barcelona : Rita y Luca Films, 2020

  Si algun cop heu gaudit explicant aquest meravellós conte cantat, ara podeu gaudir de l’adaptació que han fet en format audiovisual. Un pare surt amb els seus fills a caçar un os. Passen per molts paisatges fins arribar a una cova...què passarà? Els estarà esperant el temible os?

  Amb el traç de la gran il·lustradora Helen Oxenbury, la narració del poeta Michael Rosen i la direcció de Joanna Harrison ens endinsem en aquesta onomatopeica aventura.

  Si encara us quedeu amb ganes de més, el DVD inclou tres curts en la línia de la productora Rita & Luca Films, animació independent i de qualitat.

  Recomanada a partir de 3 anys.

  Recomanat per Aroa García de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Deu cucs que dormen

  Deu cucs que dormen

  Comín, Marta

  Barcelona : A Buen Paso, 2019

  La mare cuc està enamorada dels seus fillets. Quan dormen acotxats tots junts a casa, cada un d'ells somia una aventura: el cuc groc vola, el cuc gris es capbussa, el cuc vermell s'enamora d'un mosquit... 

  Marta Comín és una autora que en el disseny dels seus llibres aplica a la perfecció allò del menys és més. 

  Aquesta vegada ha creat una família de cucs a base de formes esquemàtiques, sense línia, de colors plans i aprofita la seva forma allargada per fer un joc de busca i troba, simple però enginyós. 

  La lectura d'aquest llibre convida a comptar, buscar, endevinar, imaginar i a jugar amb els ditets. Per què, ben mirat, que no són deu cucs els dits de la mà?

  Adequat de 0 a 3 anys

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Cuando seamos grandes

  Cuando seamos grandes

  Leroy, Jean

  [Barcelona] : Océano, 2017

  Els protagonistes de dos coneguts contes populars es troben a l’hora del pati en un sorral i dialoguen sobre l’ofici que volen exercir a l’arribar a la majoria d’edat. Oficis ben diversos, però amb un objectiu comú: fer-li la vida impossible al LLOP. I ell, què en diu de tot això?

  Pàgines gruixudes i cantonades arrodonides, diàlegs curts i un text i unes il·lustracions plenes d’humor no exemptes de temes cabdals com la crueltat, l’assetjament o l’empatia.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Jo vaig amb mi

  Yo voy conmigo

  Díaz Reguera, Raquel

  Barcelona : Thule, 2015

  Un llibre per estimar i aprendre a estimar-se.

  La protagonista de la nostra història està beeen enamorada. Enamorada d’un noi, que no li fa cas, gens de cas... i que es diu Martín. I com ho sap que està enamorada?

  Ho sap perquè només de veure’l tot li flaqueja i li pica el nas i... li pugen els colors i es posa nerviosa i.... bé, tot això que passa quan estàs tan enamorat. En Martín, però, ni tant sols la veu. No la mira mai i ni se n’adona que existeix.

  I què hi puc fer? Pensa la nostra protagonista... 

  Els amics aviat li donen consell i ella es deixa portar i es traurà les ulleres, i es deixarà anar el cabell i potser ja no durà més les ales... la mirarà en Martín? On hauran anat a parar els ocells que li vivien al cap? Què farà, doncs, a partir d’ara?
  Si ho vols descobrir llegeix aquest llibre sobre l’autoestima i el valor de ser un mateix.

  Un llibre que ens enamora!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de La Roca del Vallès

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Flors i violes : un jardinet a casa

  Flors i violes : un jardinet a casa

  Bradley, Kirsten

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, desembre de 2019

  Aquest llibre és perfecte per a qui li agradi embrutar-se les mans de sorra, a qui no li facin fàstic els cucs de terra o s’enamori dels colors virolats de les flors i violes. És un llibre bonic, molt bonic. Però també és un llibre pràctic que explica una vintena de manualitats i projectes que podeu fer a casa per a fer créixer plantes i hortalisses o veure com viuen els insectes. No us penseu que calgui un gran pati o un súper balcó, les propostes que trobareu en aquest llibre es poden fer en petits espais.

  Flors i violes, a més de ser un llibre d’il·lustracions precioses, és també un bon manual per a conèixer i observar el nostre petit jardí. En aquest llibre hi trobareu explicacions sobre tots els elements que tenen a veure en la vida d’una flor: el sòl, els insectes, els animals pol·linitzadors, quines són les plantes amigues que s’ajuden a sobreviure, etc.

  No t’ho pensis més, ha arribat el moment d’experimentar amb la natura!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Bib. Antoni Comas de Mataró

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Podries

  Podries

  Raspall, Joana,

  Barcelona : Takatuka, 2017

  Podries és un poema il·lustrat, que parla dels refugiats.

  T'has parat mai a pensar que el color de la pell, la llengua, el menjar, la roba, els jocs... tot plegat no és més que una simple coincidència?

  Que tot podria ser diferent si haguéssis nascut en un altre lloc?

  Podries viure millor o pitjor, podries ser més o menys feliç del que ets, però tot i així, seguiries sent el mateix. Una persona.

  Podries és una preciosa poesia de Joana Raspall publicada l’any 1998 dins el recull Com el plomissol.

  Malgrat la distància en el temps, el tema que toca és tristament actual. Els refugiats. Tots aquests nens i nenes que han hagut de deixar enrere les seves cases forçosament. I encara més enllà, parla de la casualitat, del destí, de la felicitat i de la solidaritat. Aquests valors que tanta falta fan avui dia. I com sempre, la gran virtut de l’enyorada la poetessa, ho sabia fer amb un llenguatge senzill i proper, entenedor i bonic.

  Les il·lustracions de l’Ignasi, treballades amb la tècnica de la serigrafia, són d’una bellesa plàstica exquisida. El seu domini de les ombres em meravella. L’expressivitat de la qual aconsegueix dotar els personatges, tant en l’alegria com en la por, és sensacional.

  Un àlbum ple de color, que ha sabut copsar el to d’aquests versos tan especials i que es presenta en una edició magnífica que el converteix, en un títol ideal per regalar, però sobretot, en un llibre per llegir, compartir i conversar plegats, petits i grans.

  Adequat de 9 a 10 anys

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Bib. Ernest Lluch Martín de Vilassar de Mar.

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Shhh

  Shhh

  Winsnes, Magnhild

  Madrid : Liana Editorial, [2020]

  La Hanna com cada estiu passarà una setmana a casa els seus tiets i les seves cosines, que s'estan fent grans i estant entrant a l'adolescència, com ella. I començarà a canviar la seva manera de fer les coses per poder seguir formant part del seu món i ser acceptada.

  És una novel·la gràfica, amb uns dibuixos que ens expliquen moltes coses i ens fan venir ganes de seguir llegint i mirant fins al final.

  Recomanat per Ruth Coderch Matas de la Biblioteca Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Calpurnia

  Calpurnia

  Collignon, Daphné

  Almería : Editorial Libre Albedrío, 2021

  Som a l’estiu calorós de 1899, a Texas, quan la Calpurnia (Callie V., pels amics) descobreix que vol ser naturalista, com el seu avi. La Calpurnia és una jove d’onze anys inquieta, observadora i molt curiosa.

  Noia i adolescent de principis del segle XX, la Calpurnia es manté ferma en el seu propòsit, tot i que la seva mare vol convertir-la en una autèntica dama. Amb l’ajuda del seu quadern de camp, la Calpurnia s’endinsa en el regne animal i vegetal del seu entorn d’una manera gairebé innata. Quan la Calpurnia pot entrar a la biblioteca familiar i consultar llibres d’altres naturalistes, s’obre una porta cap a un Món nou, cap a la llibertat que ens proporciona el coneixement.

  Aquest còmic és una adaptació molt bonica de la novel·la juvenil "L’evolució de la Calpurnia Tate" escrita per Jacqueline Kelly.

  En aquesta ocasió, es tracta d'una versió il·lustrada magnífica que combina amb delicadesa i harmonia una paleta ajustada de colors i tonalitats neutres i suaus, escollits especialment per a transportar-nos al petit món d’aquesta jove naturalista.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Robot salvaje

  Robot salvaje

  Brown, Peter

  Barcelona : Destino,

  La robot Roz obre els ulls i es troba sola en una illa remota i salvatge. Per sobreviure, li tocarà adaptar-se al seu entorn i aprendre a conviure amb la natura i el seus habitants. A través de la lluita de la Roz i els seus aprenentatges, el llibre apropa als lectors l’eterna reflexió de la relació entre la humanitat i les màquines.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Biblioteques de Granollers

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Cien pasos para volar

  Cien pasos para volar

  Festa, Giuseppe

  [Barcelona] : Duomo, 2018

  Lucas va perdre la vista de nen. Estima la muntanya on els seus aguts sentits li mostren un món desconegut per als altres. El seu camí es creua amb el de Zèfir, un àguila segrestada per uns caçadors furtius.

  Quan tot sembla perdut les pistes que proporciona la natura revelen la veritat a tot aquell que sap escoltar i veure amb uns altres ulls.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per les Biblioteques de Granollers

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • La Maleta

  La Maleta

  Parera, Núria

  Barcelona : Babulinka Books, 2018

  Avui recomano una lectura sensacional, una passejada per més de 100 anys d'història, com una càpsula del temps, engalanada amb unes il·lustracions precioses, un nou títol que segueix fent justícia a la col·lecció Petites joies per a grans lectors.

  Qui no té dret a omplir una maleta amb el somni d’una vida millor? Una maleta que passa de mà en mà, testimoni silenciós de vides diferents que transcorren durant el segle XX. Les colònies tèxtils, la revolució obrera, la guerra civil, l’exili, el fes l’amor i no la guerra, la caiguda del franquisme. I les migracions –volgudes o no– que mai s’aturen. 

  Un relat poètic que ens porta a reflexionar sobre la tendència cíclica de la història, que tendeix a repetir-se, com si no n’aprenguéssim mai prou.

  La Maleta és una col·lecció d'instantànies magníficament ben trenades, que confeccionen un relat preciós que esdevé interessantíssim viatge en el temps. La Gran Guerra i la Guerra Civil, dos períodes tràgics de la nostra història, capturats a la perfecció per l’autora, amb una increïble brevetat.

  A mesura que avancem en la lectura, veiem com la maleta, protagonista indiscutible de la història, evoluciona segons les necessitats de cada moment i del propietari, a les mans del qual es troba, sempre interessant i, per descomptat, funcional. Ara bé, el seu destí al camp de refugiats és dels més dolços, doncs esdevé bressol per un nadó, un recer d'escalfor en un espai inhòspit.

  L'autora Núria Parera Ciuró va néixer a Barcelona el 1972. És llicenciada en Ciències de la Informació i s’ha format com a escriptora a l’Obrador de la Sala Beckett, a Barcelona.

  A partir d'11 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Tar Tar Blau

  Tar Tar Blau

  Carpi, Pinin

  Barcelona : Bambú, 2017

  Tar Tar Blau és un pagès xinès que viu sota un para-sol d’allò més feliç ocupant-se dels seus tarongers. Un dia passa una cosa sorprenent i màgica: neva! i aquí és on engega una història trepidant amb bruixes, encanteris, persecucions, emperadors i lladres i un munt de gelat de taronja, o era de mandarina?.

  El Tar Tar Blau és una faula que convida a ser escoltada i narrada, escrita el 1968 en italià. Una joia i un clàssic sense cap mena de dubte que ho té tot: humor, acció, fantasia, aventures i una gran riquesa de llenguatge. 

  Magnífica la traducció de l’Anna Casassas que ha sabut traduir el text mantenint el joc de la llengua original, els rodolins i els dobles sentits. Així mateix les il·lustracions de l’Iris de Paoli són un valor afegit a una obra que haurien de llegir tots els lectors i lectores de Gianni Rodari i Roald Dahl.

  Comença així

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Bib. Els Safareigs de Sabadell

  Ves a l'especial de l'estiu

  05/07/2022
  Mitjana (0 Vots)