Objectiu 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles

 

Aquest objectiu es tracta de posar en pràctica una producció i consum sostenibles, amb menys impacte negatiu per al medi ambient i per a les persones. Per tal d'aconseguir-ho, es busca promoure una forma i estils de vida més sostenibles, és a dir: reduir la pèrdua d'aliments (tant en l'àmbit de la producció com individualment); minimitzar l'alliberament de productes químics a l'atmosfera, l'aigua i el sòl; evitar la generació tan gran de rebuig mitjançant la prevenció, reducció, reciclatge i reutilització; animar a les empreses que adoptin pràctiques sostenibles; fer que totes les persones tinguin la informació necessària sobre sostenibilitat; donar suport perquè es desenvolupi una ciència i tecnologia que busqui una producció i consum més sostenibles; etc.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Superherois contra el plàstic / Martin Dorey

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A través d'una sèrie de capítols  l'autor mostra on podem trobar plàstics i com reduir el seu ús. Diverses missions en cada capítol animen als infants a aconseguir reptes relacionats amb cada missió. Distingir entre plàstic bo i plàstic dolent, separar residus per a fer compostos, evitar els embolcalls plàstics ... Cinquanta missions de dos minuts cadascuna per a aprendre a fer un ús responsable d'aquest material, per a així reduir l'impacte sobre el nostre planeta.

 

 

 

 

““

Escombraries i més escombraries / Lucía Serrano

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Lucía Serrano mostra en aquest llibre què ocorre amb les escombraries que generem i ens explica com  tots podem  contribuir a millorar el nostre entorn i, sobretot, l'estat general del planeta.

 

 

 

 

““

Plasticus maritimus / Ana Pego

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Llibre que ens informa sobre els problemes del plàstic en els oceans; i no sols es limita a recopilar dades, sinó que ens ofereix als lectors, a més de la informació de la relació entre el plàstic i els oceans, una nova manera d'entendre el problema i ens facilita la manera de contribuir a eliminar aquest invasor contaminant de les mars.

 

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Districte 2 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 2 de Terrassa