Objectiu 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles

 

Aquest objectiu es tracta de posar en pràctica una producció i consum sostenibles, amb menys impacte negatiu per al medi ambient i per a les persones. Per tal d'aconseguir-ho, es busca promoure una forma i estils de vida més sostenibles, és a dir: reduir la pèrdua d'aliments (tant en l'àmbit de la producció com individualment); minimitzar l'alliberament de productes químics a l'atmosfera, l'aigua i el sòl; evitar la generació tan gran de rebuig mitjançant la prevenció, reducció, reciclatge i reutilització; animar a les empreses que adoptin pràctiques sostenibles; fer que totes les persones tinguin la informació necessària sobre sostenibilitat; donar suport perquè es desenvolupi una ciència i tecnologia que busqui una producció i consum més sostenibles; etc.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Superherois contra el plàstic / Martin Dorey

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A través d'una sèrie de capítols  l'autor mostra on podem trobar plàstics i com reduir el seu ús. Diverses missions en cada capítol animen als infants a aconseguir reptes relacionats amb cada missió. Distingir entre plàstic bo i plàstic dolent, separar residus per a fer compostos, evitar els embolcalls plàstics ... Cinquanta missions de dos minuts cadascuna per a aprendre a fer un ús responsable d'aquest material, per a així reduir l'impacte sobre el nostre planeta.

 

 

 

 

““

Escombraries i més escombraries / Lucía Serrano

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Lucía Serrano mostra en aquest llibre què ocorre amb les escombraries que generem i ens explica com  tots podem  contribuir a millorar el nostre entorn i, sobretot, l'estat general del planeta.

 

 

 

 

““

Plasticus maritimus / Ana Pego

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Llibre que ens informa sobre els problemes del plàstic en els oceans; i no sols es limita a recopilar dades, sinó que ens ofereix als lectors, a més de la informació de la relació entre el plàstic i els oceans, una nova manera d'entendre el problema i ens facilita la manera de contribuir a eliminar aquest invasor contaminant de les mars.

 

Activitat virtual

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Districte 2 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 2 de Terrassa