Objectiu 9. Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació

 

Amb aquest objectiu es vol assegurar que tots els països tinguin les indústries i infraestructures que es necessiten per disminuir les desigualtats en el món. Quan parlem d’infraestructures parlem, per exemple, de: carreteres, escoles, hospitals… És a dir serveis i instal·lacions necessàries pel desenvolupament de qualsevol activitat.

Un altre exemple molt il·lustratiu d’aquest ODS és aconseguir que el simple fet d’obrir l’aixeta sigui suficient per aconseguir aigua a qualsevol lloc del món. Per això diem que les infraestructures i el procés tecnològic són claus per aconseguir la resta d’ODS.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Com és la teva energia? / Lucía Serrano

Veure disponibilitat a l'Aladí

Llibre d’objectius de desenvolupament sostenible. D’on ve l’energia? Tot el que fem implica una despesa d’energia, ja que necessitem l’energia per produir el que fem servir. L’energia es pot obtenir de dues maneres: energia neta i sostenible, i energia que contamina, ús de matèries que s’estan esgotant, gasos d’afecte hivernacle, destrucció d’ecosistemes. Quina energia prefereixes?

 

““

SOS, monstres de veritat amenacen el planeta / Marie G. Rohde

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Hi ha monstres voltant pel planeta que existeixen de debò. Volen sobre el teu cap, viuen a les profunditats del mar... cap adult ens hi deixaria acostar. Però darrere d’ells no hi ha ben bé uns éssers perillosos, sinó més aviat un seguit de males pràctiques que, si no les aturem, destruiran el nostre planeta!

 

““

El drac vermell / Max Velthuijs

> Veure disponibilitat a l'Aladí

Un clàssic que ha resistit a tots els temps. Un Drac que sembla una amenaça però l’únic que fa és menjar-se els cultius. Al principi decideixen convertir-lo en un eficaç aliat de la guerra, després en una atracció turística, però sembla ser que no li interessa res de tot això i el seu fort és treure foc per la boca!

 

 

 

Activitat virtual

Biblioteca El Castell de Vacarisses

Objectiu clau de la Biblioteca El Castell de Vacarisses

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?