Objectiu 3. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats

 

Amb aquest objectiu es vol evidenciar l’estreta relació entre la nostra salut i l’entorn on desenvolupem les nostres activitats quotidianes. Sota aquesta premissa es vol encoratjar als ens locals a portar a terme accions per tal de fomentar la creació d’entorns urbans saludables i contribuir així a la millora de la salut general de la població.<

Els hàbits i estils de vida poc saludables poden ser l’origen de moltes malalties, és per aquest motiu que és tan important promoure la salut en l’entorn comunitari.

Amb l’objectiu es tracta de garantir l’equitat en l’atenció sanitària, reforçar la salut pública i en definitiva de protegir i preservar la vida humana per aconseguir una qualitat de vida millor per a tothom.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Les Coses de cada dia / Sophie Bordet-Petillon

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Llibre interactiu per descobrir i jugar amb finestres mòbils que ajudarà, fins i tot als que encara no saben llegir, a reconèixer i identificar moments concrets de la seva vida diària.

 

““

La Mia i en Bru creixen sans : per saber-ne més sobre la nutrició i l'obesitat infantil  / Mònica Peitx

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un llibre per llegir en família i compartir dubtes sobre l’educació nutricional. De la mà de la Mia i en Bru els nens aprendran coneixements bàsics sobre alimentació i hàbits saludables i entendran el perquè de la necessitat de menjar sa i equilibrat. Els pares tindran un bona eina per ajudar als seus fills a créixer sans i prendre consciència de la importància de dur una vida sana.

 

““

Tots a taula / Eva Armisén, Marc Parrot

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Àlbum il·lustrat amb textos rimats que amb molt bon humor ens presenta com diferents nens afronten el moment de menjar. Així ens trobem des del nen explorador que vol tastar-ho tot fins la nena llima que et pot buidar la cuina. El llibre inclou un CD musical amb cançons per acompanyar el text i les il·lustracions.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Activitat virtual

Biblioteca Central Gabriel Ferrater de Sant Cugat del Vallès

Objectiu clau de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater de Sant Cugat del Vallès