Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • 365 experiencias con tus hijos: planes originales para disfrutar por España

  365 experiencias con tus hijos : planes oroginales para disfrutar por España

  Lages, Sarah

  Barcelona : Planeta, cop. 2012

  En aquest llibre es podran trobar experiències molt diverses, des d'activitats per realitzar a l'aire lliure i gaudir de la natura al màxim, fins a altres propostes urbanes, però totes elles amb el denominador comú de ser especials, plenes d'originalitat, dirigides a famílies inquietes que busquen alternatives diferents i que esperen que l'oci compartit amb els nens sigui enriquidor i entretingut per a tothom.

  Propostes com dormir en una caravana de circ, “rockanrollejar” en un festival de música, ser pastor per un dia, seguir la ruta dels vaquers de l’espagueti western, banyar-se amb lleons marins ... 
  365 experiències divertides que els nens no oblidaran en molt de temps, que transmeten il·lusió per la vida i respecte per l'entorn, i que ens ajudaran a gaudir del nostre temps en família.

  És un llibre il·lustrat amb nombroses fotografies, organitzat per blocs temàtics: natura, animals, art, ciència, festivals, platges, grutes i coves, paisatges, parcs, rutes lúdiques, festes i tradicions, agroturisme, allotjaments que sorprenen, nous espais d'oci ... amb consells pràctics i dades de contacte.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  10/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  Serrano, José Luis

  Barcelona : Lectio, 2016

  L'embaràs és una experiència única que nodreix i que canvia la nostra vida per sempre. No obstant això, durant el recorregut apareixen dubtes, temors i tensions que posen a prova tant a l'embarassada com a la seva parella: com m'afectaran els canvis hormonals durant l'embaràs ?, quines vitamines o nutrients és imprescindible prendre ?, Què em trobaré a l'hospital quan estigui de part ?, com puc superar les meves pors al part i al dolor ?, sabrem ser bons pares? 

  Aquest llibre neix amb la voluntat de respondre a totes aquestes preguntes i moltes més, ja que explica de forma clara i concisa tots els passos que a poc a poc s'han de donar des d'abans de la concepció del nadó fins passats uns mesos del seu naixement.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  26/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  ¿Qué me está pasando? : Cómo combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante

  Andreoli, Stefania

  Barcelona : Grijalbo, 2017

  En aquest llibre, la seva autora, Stefenia Andreoli, ens convida a reflexionar sobre què hi ha darrera de l’ansietat. Psicòloga i terapeuta especialista en adolescència, ens respon de forma clara i precisa tots els dubtes i interrogants que ens puguin sorgir. D’on ve l’ansietat? Com s’afronta? Quina diferencia hi ha entre l’ansietat i un atac de pànic? 

  A partir de casos pràctics reals de la seva consulta, ens va exposant en cada capítol diferents formes d’afrontar-los. 
  Ens convida a reflexionar sobre què està fallant en l’actualitat. 

  Amb la crisi econòmica actual i la incertesa laboral, analitza la nostra actitud com a pares. També parla de la sobreprotecció d’alguns pares que els hi donen tot, però no els han ensenyat a incorporar el fracàs i el malestar en la seva vida quotidiana. I aquests són necessaris com diu l’autora “si volem que tinguin una vida plena i madura”.

  Els nostres fills, davant tanta atenció, no saben o no volen créixer i, quan el conflicte irromp, sorgeix l'ansietat, una ansietat que els agafa tan de sorpresa que els paralitza.

  Andreoli ens convida a que escoltem més als nostres fills, els deixem el seu espai i permetem que s'equivoquin i caiguin. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramón Fernández Jurado de Castelldefels.

  27/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Hiperpaternidad : del modelo

  Hiperpaternidad : del modelo "mueble" al modelo "altar"

  Millet, Eva

  Barcelona : Plataforma, 2016

  S'ha passat d'una època en què els fills eren tractats gairebé com un moble més de la casa, als quals se'ls feia poc cas i que es criaven sols, a col·locar als nens en el centre de la vida familiar. I disposats a donar-los tot i a aconseguir uns fills perfectes, orbiten els hiperpares o "pares-helicòpter", que exerceixen una criança basada en estar sempre a sobre d'ells, anticipant als seus desitjos i resolent tots els seus problemes.

  Un còctel amb ingredients com l'estimulació precoç, les agendes plenes, la tolerància cera a la frustració i els enfrontaments amb els mestres que gosin qüestionar les meravelles del nen o la nena.
  Encara que exercida amb la millor intenció, la hiperpaternitat s'està portant per davant aspectes tan vitals en el desenvolupament dels nostres fills com l'adquisició d'autonomia, la capacitat d'esforç i el temps per jugar. També provoca famílies tan estressades i nens tan sobreprotegits que, irònicament, tenen més pors que mai.

  Amb rigor i un punt d'humor, aquest llibre analitza el fenomen dels hiperpares i dóna claus per a la pràctica del underparenting o la "sana desatenció": relaxar-se, confiar en els fills i deixar-los més al seu aire.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  04/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El cerebro del niño explicado a los padres

  El Cerebro del niño explicado a los padres

  Bilbao, Álvaro

  Barcelona : Plataforma, 2015

  Aquest llibre està escrit per Álvaro Bilbao, neuropsicòleg i doctor en psicologia. En ell ens explica estratègies per relacionar-nos millor amb els nens de manera que puguem ajudar-los en el seu desenvolupament. 

  És un llibre que està molt ben escrit i que resulta molt interessant. Ens dóna eines per tractar temes tan importants en la criança com la motivació, els límits, les alternatives als càstigs, l'empatia, la comunicació o la intel•ligència emocional. I també ens dóna estratègies per ajudar els nens en el desenvolupament de funcions com ara l'atenció, la memòria, el llenguatge o l'autocontrol.

  El llibre es divideix en quatre parts: Fonaments, Eines, Intel·ligència Emocional i Potenciar el cervell intel·lectual. 

  Una idea molt original és la del metàfora de l’arbre, que utilitza per explicar-nos la tendència natural dels nens a desenvolupar-se plenament si es compleixen unes condicions mínimes, emfatitzant que el nostre paper moltes vegades passa més per confiar en ells que per fer res especial perquè avancin en el seu desenvolupament. 

  Un altre concepte a destacar, és l'èmfasi que fa sobre el principi d'equilibri, tant entre el cervell intel·lectual i l'emocional, com quan explica que no cal aferrar-se a les idees com a dogmes. I també és molt útil el capítol 25, en què dóna una llista molt detallada amb les millors aplicacions educatives per potenciar el desenvolupament emocional i intel·lectual dels nens menors de 6 anys.

  No us ho perdeu ...

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Ferrerós Tor, María Luisa

  Barcelona : Planeta, 2007

  Entre pares i fills, la comunicació és bàsica, però no només la verbal. Moltes vegades, una abraçada val més que mil paraules. Als fills els costa expressar els seus sentiments, no entenen què els passa i busquen l'afecte a través d'una cosa tan simple, aparentment, com una abraçada.

  L'abraçada d'una mare, d'un pare, d'un germà o d'un avi. Encara que no ens ho demanin, encara que sembli molestar-los, encara que protestin, encara que pensem que ja són massa grans, encara que es portin malament, encara que creguem que no ho necessiten, encara que no s'ho mereixin i fins i tot si ja són adolescents. Amb aquest gest, els demostrem el nostre afecte i augmentem positivament la seva autoestima, provoquem en ells un somriure i els acompanyem perquè siguin nens feliços.

  Sense deixar de banda la vessant pràctica que caracteritza totes les obres de l'autora, aquest llibre tracta especialment de com educar els nostres fills perquè tinguin una bona autoestima, perquè sàpiguen decidir per si mateixos, tinguin criteri propi i siguin responsables; en definitiva, perquè tinguin una sòlida autoestima, l'autèntica clau de la seva felicitat present i futura.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Domènech, Montse

  Barcelona : Plaza Janés, 2015

  Aquest llibre està dirigit a totes les famílies amb nens de qualsevol edat

  Tots els pares patim en algun moment problemes de convivència amb els nostres fills, bé sigui per conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són normals i corrents durant el seu desenvolupament i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

  L'autora ens brinda els seus quaranta anys d'experiència en el tractament de nens i adolescents. Ens exposa els problemes més freqüents que els pares porten a la seva consulta i ens ensenya la manera més senzilla i eficaç de superar-los.

  Un llibre pràctic i accessible que ofereix solucions als problemes més comuns en l'educació dels fills, des del seu naixement fins a l'adolescència.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  El Pequeño dictador : cuando los padres son las víctimas

  Urra Portillo, Javier

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2006

  No només a la feina o l'escola trobem exemples de mobbing o bullying, sinó també en l'àmbit de la llar. En l'actualitat hi ha molts més casos de fills assetjadors dels quals cal imaginar. Nens consentits, sense consciència dels límits, que organitzen la vida familiar, donen ordres als seus pares i fan xantatge a tot aquell que intenta frenar-los. Joves que enganyen, ridiculitzen als seus majors i de vegades roben; adolescents agressius que desenvolupen conductes violentes. En definitiva, fills desafiants que acaben imposant la seva pròpia llei.

  Aquest llibre està pensat per a tots els pares que són víctimes d'aquests petits o no tan petits tirans, i per als que volen prevenir situacions extremes, moltes vegades fomentades per la nostra mateixa realitat social. Per a això cal educar en el respecte i l'afecte, transmetre valors, parlar amb els nostres fills i escoltar-los, i intentar augmentar la seva capacitat de diferir les gratificacions i tolerar les frustracions. En definitiva, donar suport a la tasca educativa en els tres pilars bàsics: autoritat, competència i confiança.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  03/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sota la pell de llop

  Sota la pell del llop

  Martínez Pardo, Eva

  Barcelona : Graó, 2017

  Aquest és un estudi seriós i curós que li dona una nova mirada als contes tradicionals. La seva autora és mestra, formadora i terapeuta. Els contes clàssics que analitza són La Caputxeta vermella, l’Aneguet lleig, La Blancaneu, La ventafocs i Hänsel i Gretel.

  En ell es fa una aproximació actual i situa en el seu punt exacte les «emocions dels infants». El que es proposa en aquest llibre va en la direcció de permetre al nen estar en contacte amb els seus sentiments, siguin els que siguin. Perquè en paraules de la pròpia autora: 

  progressivament pugui sentir que té permís per estar amb si mateix i comunicar-se amb el seu món emocional”. 
  Com apunta Eva Martinez, “ Els contes de fades impacten profundament en l’ànima de qui els escolta perquè no pretenen ensenyar res sinó que es dirigeixen directament a una part nostra molt més profunda i essencial que necessita ser acaronada
  ”.

  Ens ha cridat l’atenció alguns fragments “Darrere de cada princesa delicada, sempre hi ha una heroïna adormida; darrere de cada ogre malvat hi ha un nen que demana una abraçada; darrere d’una pèrfida bruixa, sol ser-hi la mare”. Sempre hi ha alguna cosa sorprenent i imprevista Sota la pell del llop.

  En definitiva, es tracta d’un llibre deliciós, que va al fons del sentit profund dels contes tradicionals i que en defensa, i demostra amb experiències concretes, el poder que tenen per ajudar a gestionar a cada infant les emocions més profundes.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado de Castelldefels.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Sant Llorenç del Munt i l'Obac : 30 excursions amb encant

  Sant Llorenç del Munt i l'Obac :

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2014

  Les 30 excursions que ens proposa aquesta guia fugen dels camins i els indrets clàssics del Parc i ens apropen a l’exploració d’altres racons poc freqüentats, amb l’ànim de descobrir els petits secrets que amaga el Parc i que sovint passen per alt: barraques de vinya, balmes obrades, fonts,  ... 

  A més és una guia que aglutina el coneixement de dinou autors, tots ells experts exploradors del massís. 

  El nivell de dificultat de les excursions és de dificultat diversa i s’han dissenyat de tal manera que hi puguin participar persones de totes les edats, per suposat també famílies. Cada excursió inclou alguna fotografia en color i un mapa de l’itinerari a seguir amb el temps pautats. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Neus Tejera. Bib. Els Safareigs. Sabadell

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)