Gènius - Biblioteca Virtual

Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • La magia de los niños : guía práctica para educar en la vida real

  La Magia de los niños : guía práctica para educar en la vida real

  Díaz Ruiz, Gemma

  [Bilbao] : Desclée De Brouwer, [2022]

  Un llibre ple de màgia dirigit a un públic adult. Creat amb una prosa senzilla, amena i de fàcil lectura on trobarem una sèrie de consells de com podem educar els nostres fills/es. L’escriptora, Gemma Díaz, amb objectivitat i sense imposar res tracta diferents temàtiques. Per exemple, que experimenta un fill davant certes circumstàncies, com superar moments estressants per part dels pares i els infants, com resoldre conflictes, quines tècniques de relaxació són les més adients en cada cas, els sentiments i gestió d’emocions, caràcters, temperaments, maneres de fer i com arribar al moment de benestar. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  22/11/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Álvarez, Lola

  Barcelona : Planeta, enero de 2021

  Què fa tot el dia amb el mòbil tancat a la vostra habitació? Ara per què plora, si fa un moment estava alegre? Per què no m'explica res? Per què em parla així?

  Molts pares i mares associem la paraula adolescència amb conceptes com conflicte, rebel·lia i inseguretat. Quan sorgeix un problema amb el nostre fill o filla, és important entendre que la seva conducta sol ser un senyal d'alerta i que gairebé mai no es produeix per una sola causa. L'adolescent forma part d'un sistema complex, la família, i cal que tots els membres ens impliquem en la tasca de comprendre què està passant. Només així podem aconseguir una convivència sana.

  Aquest llibre posa sobre la taula alguns dels problemes més comuns que afrontem com a pares davant del pas dels nostres fills per l'adolescència i revela conceptes clau que ens ajudaran a veure aquesta etapa des d'un nou prisma. És possible viure l'adolescència com una experiència constructiva, positiva i enriquidora per a tothom.

  Una mirada positiva i rigorosa a una de les etapes més crucials en el desenvolupament dels nostres fills i filles.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  18/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Plans eco en família art, natura i creativitat per a tot l'any

  Plans eco en família

  Fraguas, Lídia

  Barcelona : Editorial Mediterrànea, febrer de 2021

  Aquest llibre recull moltes idees per a experimentar, crear i compartir experiències i coneixement en família. Es tracta d’un manual de propostes ben diverses per a poder gaudir amb calma, sense presses i posant atenció plena i conscient en el nostre entorn més immediat. Si observem de forma activa l’espai que ens envolta hi podrem trobar moltes propostes engrescadores que la natura ens ofereix cada dia.

  Tornar als sentits com a forma primària de comunicació i relació entre les persones, aprendre a tenir paciència sense deixar de ser atrevits, entendre que l’avorriment és una oportunitat per a descobrir.

  Ens agrada molt aquest llibre ja que recull plans i activitats senzilles, que no requereixen gaire material i que ens conviden a fomentar una mirada més sostenible vers el nostre entorn.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Soto Álvarez de Sotomayor, María

  [Barcelona] : Vergara, septiembre de 2020

  L'objectiu d'aquest llibre tan personal és donar a conèixer què és i com s'aplica la Disciplina Positiva -des de la íntima experiència de l'autora i la seva acreditada professionalitat-, facilitar les seves eines, relacionar-la amb l'educació dels nens i també contribuir a la seva posada en pràctica.

  Més de trenta anys de trajectòria avalen aquesta metodologia basada en una educació a llarg termini, que defensa l'equilibri entre la fermesa i l'afecte per oferir estabilitat als nostres fills mentre els preparem per a la vida, a el temps que potencia les seves capacitats i fomenta en ells valors fonamentals per aprendre a viure en societat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Ni rosa ni azul : pautas para educar en igualdad

  Ni rosa ni azul : pautas para educar en igualdad

  Sentilibros

  Pozuelo de Alarcón, Madrid : Editorial Sentir, [2021]

  Heu pensat que el món segueix sense ser igual per a les nenes que per als nens, que les dones segueixen sense tenir les mateixes oportunitats que els homes?

  Com a pares, mares, educadors, professionals de l'àmbit de la infància no podem obviar aquest fet si volem educar adequadament els qui seran els homes i les dones del demà. Avui dia, per a les nenes continua sent més difícil construir una autoestima forta i els nens segueixen trobant molts obstacles per poder expressar obertament les seves emocions, per viure sense haver de fer-se els durs.

  Sens dubte, s'han aconseguit grans avenços en matèria d'igualtat, però aquesta igualtat encara no és plena, com demostren les alarmants xifres d'homes que maltracten les seves parelles en les relacions afectives, la discriminació salarial, l'atur femení o el major temps que les dones dediquen a cura de la llar en relació amb els homes.

  Aquest llibre és una eina útil i molt pràctica per, primer, entendre perquè segueix existint la desigualtat i, segon, dur a terme aquesta educació igualitària que acabi amb ella. És hora de deixar d'educar nens i nenes per educar persones, i és a la nostra mà.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  14/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Habla con ellos de sexualidad

  Habla con ellos de sexualidad

  Crespi i Asensio, Elena

  Barcelona : Lunwerg Editores, septiembre 2019

  Tenim a les nostres una eina per vèncer les pors i els prejudicis, buscar les nostres pròpies respostes sobre com viure una vida sexual plena i acompanyar les noves generacions perquè puguin fer el mateix. Tant adults com adolescents tenen aquí una ocasió per superar junts els seus dubtes. Els farà adonar-se que la comunicació és clau per viure el sexe des de l'assertivitat i la salut.

  Cadascú pot començar per un dels dos extrems de el llibre, trobar-se al centre i investigar l'altra part per conèixer les inquietuds alienes i les compartides. Al llarg del camí descobriran:

  * Perquè l'educació sexual comença abans de néixer
  * Com influeix l'entorn en la sexualitat en cada etapa de la vida
  * Què tenen a veure sexe i emocions
  * Com prevenir el sexisme i els abusos

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El Libro de la disciplina suave : cómo criar niños cooperativos, educados y serviciales

  El Libro de la disciplina suave : cómo criar niños cooperativos, educados y serviciales

  Ockwell-Smith, Sarah

  Rubí : Ediciones Obelisco, febrero de 2020

  Vols criar un nen feliç i amb un bon comportament, però creus que les formes comunes de disciplina utilitzades actualment, que se centren en recompensar, excloure o castigar els nens, no funcionen en la teva família?

  En aquest llibre l’autora desacredita moltes creences habituals sobre el càstig i la motivació, i proporciona un enfocament alternatiu que us empoderarà per disciplinar al vostre fill d’una forma eficaç i amb respecte. La disciplina suau  comporta entendre els infants, tenir expectatives realistes sobre ells i respondre de manera adequada al seu mal comportament. Es centra en ensenyar i aprendre, no en el càstig ni les recompenses.

  Amb un estil pràctic trobarem solucions per afrontar les dificultats més comuns en la disciplina, amb consells apropiats per a un ampli espectre d'edats, des que el nen és un nadó fins l’adolescència.

  21/04/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Dos pediatras en casa : una guía sobre salud infantil para salir de dudas y no desesperar

  Dos pediatras en casa : una guía sobre salud infantil para salir de dudas y no desesperar

  Blanco, Elena

  Barcelona (España) : Zenith, enero de 2021

  El nadó ja ha arribat a casa i comença una etapa meravellosa i estressant a parts iguals. I és que no hi ha cap mare ni pare que estigui preparat per a tots els interrogants que comencen a sorgir només mirant la criatura. Els dubtes ens assalten: quina és la millor posició per dormir al nadó?, cal banyar-ho cada dia?, puc sortir a passejar, encara que faci fred?, què són aquesta tos i aquests mocs?, què faig si té febre?... i una infinitat de preguntes que ens porten al clàssic Ahhh! Truca al metge!

  No us preocupeu, si el vostre desig és tenir un pediatre a casa, aquest llibre ho fa realitat, i per partida doble! És la guia de consulta perfecta per sortir de dubtes sobre els temes de salut més típics dels nens. Elena i Gonzalo són pediatres i pares, i amb les seves explicacions i consells recuperarem la tranquil·litat i evitarem sortir corrents a l'hospital.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanació de Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Créixer amb valentia : un llibre que ajudarà els teus fills a conquerir les seves pors i desenvolupar el seu potencial

  Créixer amb valentia : un llibre que ajudarà els teus fills a conquerir les seves pors i desenvolupar el seu potencial

  Gutiérrez Lestón, Cristina

  Barcelona : Rosa dels Vents, gener de 2020

  Les emocions poden ser les nostres millors aliades, però també les nostres pitjors enemigues. Conquerir el territori de la por és, probablement, una de les principals missions dels pares.
  Educar és una responsabilitat social perquè, algun dia, aquests nois i noies hauran de sortir al món per convertir-lo, si és possible, en un lloc millor. Però per fer-ho, els nostres fills necessitaran valentia, fortalesa, confiança i seguretat. Els estem educant per tal que desenvolupin aquestes habilitats? Si els sobreprotegim, estem fem tot el contrari: augmentar les pors i la dependència i alimentar la baixa autoestima en l'adolescència.
  Aquest llibre ofereix consells molt concrets per posar en pràctica l'educació emocional i aconseguir que els nois i noies esdevinguin persones fortes i valentes per afrontar els reptes de la vida amb seguretat i autoestima. Només sabent qui són podran brillar.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sànchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Maternidad real : lo que nadie me contó sobre la experiencia más emocionante de mi vida

  Maternidad real : lo que nadie me contó sobre la experiencia más emocionante de mi vida

  Obregón, Alma

  Barcelona : Planeta, agosto de 2020

  Aquest és un llibre optimista sobre l'experiència de la maternitat que respira l'esperit fresc i inimitable de la seva autora. Alma Obregón deixa per un moment la rebosteria, que tanta popularitat li ha donat, per reflectir amb naturalitat i sense pretensions la seva vivència amb dos nadons molt diferents: Bruno i Lola. Amb ells està complint un desig vital de ser mare, sense haver deixat mai de banda la seva carrera professional o els seus anhels personals.

  Aquí ens explica com ho ha aconseguit.

  Un cant feliç a l'experiència de la maternitat, amb tot el respecte.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  12/01/2022
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació