Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • 50 ascensions fàcils pel Pirineu català

  Figuera i Abadal, Manel

  Valls : Cossetània, març del 2023

  Ara que ve el bon temps i les vacances, fer un cim pot ser una molt bona opció per fer esport, oci i salut.

  En aquest llibre trobareu 50 ascensions fàcils pel Pirineu Català que van des del Puig Neulós amb 1.257 metres d’altitud fins al Pic de Posets, amb 3.369 metres.

  Les 50 rutes son molt completes amb les fitxes tècniques, mapes, fotografies, informacions pràctiques i els itineraris molt detallats. Manel Figuera, autor del llibre, és un amant de la muntanya i escriptor de novel·la, poesia, narració curta i altres llibres sobre grimpades, excursions o itineraris pel Pirineu.

  Recomanat per Berta Cama de la Bib. Esteve Paluzie de Barberà del Vallès

  14/06/2024
 • 15 excursions a peu pels fars de Catalunya

  Lorenzo, Cecília

  Valls : Cossetània, juny de 2021

  L’autora d’aquest llibre, Cecília Lorenzo Gibert, és periodista i guia turístic, especialitzada en temes de cultura, turisme i territori. Ha treballat com a coordinadora editorial i redactora de continguts en diferents mitjans de comunicació. Actualment també treballa a l’Espai Far, un espai museístic situat al recinte del far de Sant Cristòfol, a Vilanova i la Geltrú.
  Amb els sistemes de navegació actuals, els fars han deixat de tenir la importància que tenien dècades enrere. Tot i així, es continuen il·luminant, nit rere nit. Situats en lloc estratègics, allunyats de llocs concorreguts, escenari de diverses pel·lícules, han tingut un cert aire idíl·lic i han estat fotografiats i dibuixats milers de vegades. Per tal de descobrir els fars més emblemàtics de la costa catalana, l’autora proposa 15 recorreguts de sud – far del Fangar- a nord – far del cap de Biarra. De cada ruta fa una breu descripció de la zona, tos seguit presenta la història del far i descriu de forma detallada l’itinerari a seguir. Al final de cada recorregut proposa un parell de reptes als excursionistes, que l’ajudaran a descobrir curiositats del far que està visitant.
  Així doncs, si aquests dies us trobeu en algun indret de la costa catalana, no deixeu de descobrir els fars que us presenta aquest llibre, segur que no us deixaran indiferents.


  Recomanat per Imma Bover. Bib. Moià

  31/05/2024
 • Camins vora mar :

  Barba, César

  Granollers : Editorial Alpina, maig de 2019

  La millor manera de conèixer els espais naturals és a peu, fent camí. El senderisme ens permet gaudir del paisatge de manera pausada i atenta: les vistes, els colors, els sons, el frec de l’aire... I és així com aprenem a estimar la terra i com podem transmetre el sentiment de pertinença a la natura lligat als valors de respecte i protecció de tot el que ens envolta.

  En aquest llibre, en Cèsar Barba i en Sergi Ramis ens proposen 20 excursions per gaudir dels millors paisatges de mar de Catalunya, des de Llançà fins a la costa d’Alcanar. Les excursions són accessibles per a tots els públics; no hi ha gaires dificultats i per això també es poden fer amb la mainada.

  Tots els itineraris voregen la costa catalana i estan senyalitzats, de manera que és gairebé impossible perdre’s. A més, alguns d’aquests recorreguts passen per camins de ronda coneguts per molts senderistes i molt ben marcats. Un dels objectiu d’aquestes excursions és descobrir trams de costa que destaquen per algun aspecte en concret: un penya-segat, una cala, jaciments arqueològics, sorrals, dunes o vistes impressionants del mar.

  L’estiu és un bon moment per fer pràcticament totes aquestes rutes, ja que moltes d’elles poden finalitzar en una platja per fer-hi un bon cap-bussó i descansar de la caminada.

  Recomanat per Bib. l'Escorxador. Sant Celoni.

  30/04/2024
 • Todo lo que necesitas saber sobre el TDAH en la etapa de aprendizaje :

  Las Rozas (Madrid) : Wolters Kluwer, marzo 2020

  El TDAH és un trastorn molt freqüent que provoca grans dificultats en l’educació i en el desenvolupament del nen o nena que el pateix; més de la meitat es convertiran en adults amb TDAH.

  Aquest llibre va sorgir gràcies a l’interès de l’Associació RedTDAH i la Revista Cuadernos de Pedagogía per tal d’informar i orientar fonamentalment a docents, famílies i afectats pel trastorn. Per aconseguir-ho s’ha comptat amb la col·laboració de diversos professionals de diferents àmbits, que han aportat els seus coneixements amb l’objectiu d’ajudar a nens i adolescents amb TDAH a créixer i desenvolupar-se com a persones vàlides i felices des de la seva infància.
  Les persones que conviuen amb afectats per TDAH, saben que no és fàcil. Els pares poden arribar a sentir que el seu fill és un mal educat, que és despistat,  que no sap estar-se quiet, no espera el seu torn de paraula, etc. Però el que no saben els altres pares, és que aquest nen o nena té una gran dificultat per fer totes aquestes coses.

  Amb un llenguatge molt planer i exemples molt quotidians, en aquest llibre s’ajuda a entendre aquest trastorn i es donen pautes per ajudar als docents, famílies i afectats.

   Una correcta detecció i intervenció pot ajudar a superar les dificultats, comptant amb el suport dels pares, escola i professionals i millorar la qualitat de vida de les persones amb TDAH. Se’ls donen eines per reduir els efectes negatius que aquest trastorn provoca en nens, joves i adults, per tal que s’integrin feliçment en la seva vida diària.

  Més informació:

  Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

  25/03/2024
 • Famílies de la A a la Z

  Díaz Reguera, Raquel

  Barcelona : Lumen, novembre del 2022

  Cada família és un món... i el món es ple de famílies completament diferents!
  Una guia il·lustrada que ens mostra els diferents tipus de famílies que podem trobar, i en les que ens podem arribar a convertir: la família acollidora, la família escapada rural, la família dels diumenges... Segurament us sentireu identificats amb algunes d’elles, potser només amb una, o potser amb dues, o fins i tot moltes més.
  Raquel Díaz amb les seves il·lustracions ens mostra la rica diversitat de la societat actual i ens fa un simpàtic retrat de diferents tipus de famílies ens les que ens podem veure reflectits.
  El podeu trobar al fons infantil de la biblioteca, (I**) o bé al fons del Racó de famílies.

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Eva Jiménez Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  28/02/2024
 • La Tina gaudeix menjant

  García, Conchi

  Barcelona : Estrella Polar, maig del 2023

  Famílies! Si voleu un llibre per establir una relació positiva entre la vostra canalla i l'alimentació, no cal que busqueu més, aquest és el llibre! Una obra perfecta per a fomentar una connexió saludable amb l'alimentació.


  La nutricionista pediàtrica Conchi García, experta en alimentació infantil respectuosa, pretén acompanyar a les famílies i ensenyar-les com fer front a situacions quotidianes, a desenvolupar una bona relació amb els aliments des de la primera infància amb les vivències de la Tina, una nena de cinc anys, i el seu entorn.


  A través de cinc relats, la Tina aprendrà a reconciliar-se amb les verdures, a entendre que no tots mengem de la mateixa manera, que portar fruita per esmorzar a l'escola pot ser divertit, que gaudim més d'un pastís en moments especials i coneixerà quina és la base d'una bona alimentació saludable.


  Al final de cada relat trobem un apartat de recursos amb idees, receptes i consells que ens ajudaran a crear hàbits saludables de manera positiva i respectuosa.

  Un llibre ideal per aconseguir que l'hora dels àpats sigui un moment feliç per a passar en família.

  Més informació:

  Recomanat per Núria Vidal. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella

  30/01/2024
 • Rutas con niños : Picos de Europa

  Arraiz, Noel

  Valencia : Xplora, mayo 2023

  A la Biblioteca hi trobarem un munt de llibres. També hi trobarem guies de viatge per planejar els nostres viatges. A ‘Rutas con niños: Picos de Europa’ trobarem un munt de rutes i consells per descobrir Picos de Europa en família. Idees per excursions, informació sobre la fauna i flora, activitats per fer a la zona i tota mena de consells!

  Seguint l’estil d’una guia de viatges o de muntanya, els autors, àvids viatgers, han creat una sèrie de guies dirigida a famílies amb ganes d’explorar l’entorn natural de la península. Fàcil d’usar i consultar, també està pensada per a ser llegida pels nens.

  D’aquesta col·lecció també trobarem guies dedicades al Pirineu català i andorrà, el Pirineu francès, aragonès i navarrès, a Guadarrama, Gredos i València.

  Mira aquests vídeos d'un dels autors

  Adequat per a famílies

  Recomanat per la Biblioteca de Pallejà

  21/12/2023
 • NAS : niños altamente sensibles

  Perona Mira, Úrsula

  [Córdoba] : Tomomítico, noviembre de 2021

  El terme ALTA SENSIBILITAT va ser descobert i batejat per la psicòloga estatunidenca Elaine Aron, fa al·lusió a un tret de la personalitat identificada amb una profunda capacitat de reflexió interior, empatia, creativitat, intel·ligència e intuïció, a més de ser una persona atenta i molt conscient en la seva manera de fer. Aquestes persones perceben els estímuls amb un luxe de detalls que, a vegades, els pot resultar aclaparador, destapant-se així el seu caràcter sensible, i potser a vegades tímid o retret, perquè necessita evitar aquest tipus de situacions intenses per a no desanimar-se.

  Aquest llibre ens apropa a la mirada de les persones altament sensibles, conegudes també com a PAS, quan aquestes persones encara no han esdevingut adultes i encara són nens altament sensibles (NAS). Úrsula Persona és psicòloga i es defineix com una persona PAS. Arrel de la seva experiència, i d’altres persones que han passat per la seva consulta, ha escrit aquest llibre amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tipus de persones, el seu alt grau de sensibilitat i com perceben la vida i les seves emocions.

  L'autora ens aporta eines per a conèixer i entendre el nostre fill o filla altament sensible, i aprendre a acceptar aquesta característica i educar amb respecte vers la diferència i la singularitat de cadascú.

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Eva Jiméz Díaz de la Biblioteca Ca L'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  07/12/2023
 • Explorar Catalunya : 60 excursions amb infants de 3 a 8 anys

  Barcelona : Edicions 62, 2002

  "L'excursionisme que el poble català va assumir fa gairebé segle i mig ha creat i transmès una profunda amistat amb la natura", Jordi Dalmau

  Pintar dibuixos trets d'Internet, jugar amb "les maquinetes", mirar la tele o, en el millor dels casos, passar-se hores asseguts al lllit llegint còmics manga. Però... i anar d'excursió? Per què costa tant organitzar sortides familiars i deixar que els nostres nens i nenes coneguin indrets  tan especials i motivadors com la la Creu de Canet, els boscos del Montseny, les fonts del Llobregat o el Castell de Gelida?

  Les millors excursions per Catalunya amb nens de 3 a 8 anysens proposa 60 maneres de passar un dia diferent, divertit i disfrutant de la família, treballant les cames, els pulmons i certs valors que, més enllà de l'excusionisme, podran aplicar-se, en general, a la vida: la constància, la resistència, la satisfacció i, naturalment, l'estima per la natura.

  La guia ofereix itineraris per poder fer en una jornada o un matí en forma de pràctiques fitxes. 

  Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

  18/09/2023
 • A ritme d'infant : acompanyament a nens de 3 a 6 anys

  Sancha, Cristina de

  Vic : Eumo Editorial, maig de 2022

  Cada dia hi ha més infants estressats per excés d'activitats, perquè els exigim massa des de ben petits. Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts. Les criatures necessiten temps per relaxar-se, per jugar, per escoltar-se, per avorrir-se. I som els adults els que hem de procurar-los aquest temps. Som nosaltres els que hem de compassar-nos al seu ritme. Hem d'estar atents als seus interessos i necessitats i donar-los el que ens demanen: temps per fer, temps per créixer, temps per ser.

  Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts.

  Adequat per a famílies.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca del Sud de Sabadell

  21/07/2023

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació