Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • Mi niño no habla bien :

  Vas Antúnez, Mariana

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

  Avui parlem d'aquesta pràctica  guia escrita per la psicopedagoga, logopeda  i especialista en educació infantil, Mariana Vas, professional que compta amb més de vint anys d'experiència en la matèria.

  Es tracta d'un llibre adreçat a pares i mares que desitgin conéixer quina és l'evolució del llenguatge infantil i què hem de fer per estimular-lo.

  Conforme acompanyem al nostre fill en el seu creixement ens van sorgint nombrosos  dubtes sobre diferents aspectes del seu desenvolupament, i el tema del llenguatge és un d'ells.

  En aquest llibre trobareu  informació molt interessant i útil sobre quina és la tasca del logopeda com a professional que pot ajudar els infants amb problemes  en el llenguatge. Així com de tots aquells aspectes que treballen i tracten en les seves consultes.

  D'una forma clara i tranquilitzadora ens explica les diferències entre retrasos, dificultats i transtorns en cadascuna de les etapes; des del naixement fins les primeres paraules.
  Inclou un capítol especial dedicat a la lactància prolongada  i els falsos mites que s'han creat sobre possibles repercussions en el llenguatge.

  Cal dir que entre les seves pàgines compta amb la col·laboració d'altres especialistas com Carlos González i Rosa Jové.

  Més informació:

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Sant Ildefons. Cornellà de Llobregat

  30/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • NAS : niños altamente sensibles

  Perona Mira, Úrsula

  [Córdoba] : Tomomítico, noviembre de 2021

  El terme ALTA SENSIBILITAT va ser descobert i batejat per la psicòloga estatunidenca Elaine Aron, fa al·lusió a un tret de la personalitat identificada amb una profunda capacitat de reflexió interior, empatia, creativitat, intel·ligència e intuïció, a més de ser una persona atenta i molt conscient en la seva manera de fer. Aquestes persones perceben els estímuls amb un luxe de detalls que, a vegades, els pot resultar aclaparador, destapant-se així el seu caràcter sensible, i potser a vegades tímid o retret, perquè necessita evitar aquest tipus de situacions intenses per a no desanimar-se.

  Aquest llibre ens apropa a la mirada de les persones altament sensibles, conegudes també com a PAS, quan aquestes persones encara no han esdevingut adultes i encara són nens altament sensibles (NAS). Úrsula Persona és psicòloga i es defineix com una persona PAS. Arrel de la seva experiència, i d’altres persones que han passat per la seva consulta, ha escrit aquest llibre amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tipus de persones, el seu alt grau de sensibilitat i com perceben la vida i les seves emocions.

  L'autora ens aporta eines per a conèixer i entendre el nostre fill o filla altament sensible, i aprendre a acceptar aquesta característica i educar amb respecte vers la diferència i la singularitat de cadascú.

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Eva Jiméz Díaz de la Biblioteca Ca L'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  07/12/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Explorar Catalunya : 60 excursions amb infants de 3 a 8 anys

  Barcelona : Edicions 62, 2002

  "L'excursionisme que el poble català va assumir fa gairebé segle i mig ha creat i transmès una profunda amistat amb la natura", Jordi Dalmau

  Pintar dibuixos trets d'Internet, jugar amb "les maquinetes", mirar la tele o, en el millor dels casos, passar-se hores asseguts al lllit llegint còmics manga. Però... i anar d'excursió? Per què costa tant organitzar sortides familiars i deixar que els nostres nens i nenes coneguin indrets  tan especials i motivadors com la la Creu de Canet, els boscos del Montseny, les fonts del Llobregat o el Castell de Gelida?

  Les millors excursions per Catalunya amb nens de 3 a 8 anysens proposa 60 maneres de passar un dia diferent, divertit i disfrutant de la família, treballant les cames, els pulmons i certs valors que, més enllà de l'excusionisme, podran aplicar-se, en general, a la vida: la constància, la resistència, la satisfacció i, naturalment, l'estima per la natura.

  La guia ofereix itineraris per poder fer en una jornada o un matí en forma de pràctiques fitxes. 

  Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

  18/09/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • A ritme d'infant : acompanyament a nens de 3 a 6 anys

  Sancha, Cristina de

  Vic : Eumo Editorial, maig de 2022

  Cada dia hi ha més infants estressats per excés d'activitats, perquè els exigim massa des de ben petits. Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts. Les criatures necessiten temps per relaxar-se, per jugar, per escoltar-se, per avorrir-se. I som els adults els que hem de procurar-los aquest temps. Som nosaltres els que hem de compassar-nos al seu ritme. Hem d'estar atents als seus interessos i necessitats i donar-los el que ens demanen: temps per fer, temps per créixer, temps per ser.

  Aquest llibre vol transformar la nostra mirada cap als nens i la manera de viure i créixer junts.

  Adequat per a famílies.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca del Sud de Sabadell

  21/07/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Cuina per a famílies estressades

  Olivares, Eva

  Valls : Cossetània, octubre del 2022

  Cuina per a famílies estressades és un llibre de receptes que pretén, des de l'humor i el llenguatge planer, aportar eines i solucions per a famílies que es preocupen per l'alimentació dels seus fills. A més, el llibre està estructurat en diversos capítols que contenen idees i receptes ben diferents segons la situació, com organitzar un sopar romàntic, fer una barbacoa amb amics a casa o preparar receptes divertides amb els més petits.

  Evacuinera proposa idees i solucions per estalviar temps i esforços a la cuina, i així poder gaudir de les coses importants.

  Adequat per a famílies.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  29/06/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Empantallados : cómo educar con éxito a tus hijos en un mundo lleno de pantallas

  Barcelona : Vergara, septiembre de 2022

  Empantallats és un llibre pràctic, alhora que atemporal. És un manual que no es limita a les modes o tendències actuals, sinó que serveix per a qualsevol pare o mare que vulgui educar millor els seus fills a l'entorn digital. Tot això, centrant-se en problemes i casos reals i fugint de la terminologia tècnica.

  Les pantalles no només afecten aspectes relacionats amb la seguretat, sinó també la personalitat, sociabilitat i creativitat dels teus fills. És hora de posar fil a l'agulla: la tecnologia ha arribat per quedar-se, així que aprofitem-la com una oportunitat per educar.

  El manual més complet e imprescindible per tenir cura de la salut digital i educar els nostres fills en un ús responsable de la tecnologia.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  26/05/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • El Gran libro de Lucía, mi pediatra : la guía más completa y actualizada sobre la salud de tu hijo desde el nacimiento hasta la adolescencia

  Galán Bertrand, Lucía

  Barcelona : Planeta, abril de 2020

  La Dra. Lucía Galán, més coneguda com a Lucía mi pediatra, és pediatra, una gran divulgadora de la salut relacionada amb els infants i adolescents i per sobre de tot, mare. És per aquest últim motiu i pels coneixements que té gràcies a la seva professió, dedicació  i experiència que ha decidit escriure tota una sèrie de llibres per ajudar a mares i pares en tots els dubtes i conflictes que genera la maternitat.

  El seu sisè llibre és El Gran libro de Lucía, mi pediatra, una guia molt completa i actualitzada sobre la salut dels infants que comprén des del naixement fins l’adolescència.

  En un primer capítol molt extens hi trobareu tota mena d’informació des d’abans que neixi el vostre nadó fins a l’adolescència: el postpart, desenvolupament motor en els primers anys de vida, la dentició, l’alimentació, el dormir, les vacunes així com també signes d’alerta del càncer infantil o l’ús i abús de pantalles i de les xarxes socials.
  El segon i tercer capítols els destina als motius i les malalties més freqüents de consulta com serien la febre, la tos i els mocs, els vòmits i la diarrea, la bronquiolitis, els còlics o  malalties com la varicel·la, el boca-mà-peu o la conjuntivitis. Cada símptoma i malaltia està detallat i explicat de manera molt planera i entenedora i visualment molt pràctica.
  Els dos últims apartats, però no menys importants, ens detalla malalties i problemes de diferents parts del cos: pell, genitals, ulls, traumatologia i problemes neurològics i de comportament. La part final la dedica als accidents infantils més rellevants i incidint en la seva prevenció: cops de cap, caigudes, ennuegaments, cremades i afogaments, entre d’altres accidents.

  És una guia molt completa que el què pretén és que les mares i pares, així com també qualsevol persona que tracti amb menors diàriament, estiguin informats i actuïn des del saber i no de la por i de la desconeixença. Un llibre molt interessant i actualitzat amb les últimes dades científiques que no substitueix les visites al pediatre però si que permet identificar què pot ser alarmant i què no.

  A les Biblioteques:
  Pediatria
  Desenvolupament dels infants

  Més informació:
  Pàgina web de l’autora
  Entrevista de la Revista Ser Padres

  Recomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic

  21/09/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Guía para un embarazo consciente

  Casadevall, Laia

  Barcelona : Vergara, febrero de 2021

  L’embaràs ha de ser un estat de felicitat i de benestar. En molts casos però, passar per aquest procés fisiològic, sobretot per primera vegada, provoca moltes pors i dubtes ja que és un procés nou i desconegut.

  La Guía para un embarazo consciente pretén ser un manual d’informació i divulgació de l’embaràs i del part, proporcionant informació científica, contrastada i actualitzada amb la finalitat d’empoderar la dona en la presa de decisions durant tot aquest procés. El llibre es divideix en 3 grans parts: l’embaràs, el part i el puerperi, on capítol a capítol ens proporciona informació científica i veraç acompanyada de casos reals segons el capítol que s’estigui tractant.
  Un manual on l’autora no pretén convèncer el lector de quina és la millor opció en totes aquestes fases però si que vol proporcionar tota la informació per tal d’escollir amb la màxima convicció. Una lectura que no deixarà indiferent a ningú.

  Laia Casadevall, tal com es defineix ella mateixa a la seva web és mare, llevadora, escriptora, docent, divulgadora científica i activista. És diplomada en Infermeria per la Universitat de Vic, llevadora independent per la City University of London i assessora de lactància per la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. Forma part de la Junta directiva de l’Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya (ALPACC) i coautora de la Guia del Part a Casa de Catalunya,  fundadora i coordinadora del projecte Vull ser Informada, de Dona Llum, Associació Catalana per un Part Respectat i cofundadora de la Plataforma Científica para el pinzamiento óptimo del cordón umbilical.

  A les Biblioteques:

  Més informació:

  Recomanat per: Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic

   

  11/10/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Lectura i discapacitat

  Peix, Susana

  Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, setembre de 2019

  Llegir ens aporta grans beneficis. I el millor de tot és que no hi ha contraindicacions, tot el contrari, ja que diversos estudis científics avalen que llegir allarga la vida.

  Lectura i Discapacitat: què, qui i com és un manual per entendre què és la discapacitat, quines són les necessitats lectores per aquests infants amb discapacitat i com podem normalitzar-la a través dels recursos existents.

  El llibre ens mostra quins són els beneficis de la lectura per al desenvolupament personal d’aquests infants, quines són les necessitats lectores segons el tipus de discapacitat, els tipus d’adaptacions que ens podem trobar a les obres en referència al text, àudio o imatge i com podem normalitzar la discapacitat a través dels contes.

  Un recurs essencial per a tots aquells professionals prescriptors de lectura, mestres i famílies amb un infant amb discapacitat.  

  Susana Peix és bibliotecària especialitzada en literatura infantil i forma part del projecte Biblioteques inclusives .

  Més informació:

  Recomanat per: Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic

   

  07/12/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Pekeyoguis

  Brondo, Cristina

  Barcelona : Univers, gener del 2022

  Vivim en una societat amb un ritme frenètic i trobar moments de pausa i reflexió costa molt. Aquesta sensació de viure accelerats, de falta d’hores i d’estrès no és només una qüestió de la vida adulta sinó que molts infants, degut al seu dia a dia, també es troben amb aquestes sensacions i els és molt difícil gestionar-les. Per aquest motiu, cada vegada més centres educatius incorporen la pràctica del ioga entre els seus alumnes per tal de fomentar la concentració, l’atenció i la gestió de les emocions.

  La Cristina Brondo és una reconeguda actriu de pel·lícules i sèries de TV. Va començar a practicar ioga per apaivagar l’estrès diari i hi va trobar “un salvavides per a aquests oceans d’emocions i de sensacions que de vegades no són de gaire bon pair”. Al néixer la seva filla es va introduir al món del ioga infantil i es va formar com a instructora d’aquesta disciplina, de la qual ara n’és professora i divulgadora.
  El ioga és una disciplina que permet assolir un equilibri entre cos, ment i la gestió de les emocions. De fet el significat de la mateixa paraula ja ens ho transmet: “unió”.
  Pekeyoguis: practica ioga en família és una guia per a aquelles famílies que vulguin practicar ioga a casa i gaudir de l’esport en família. És un llibre del tot didàctic en què ens explica què és el ioga, com es fa una sessió de ioga i què necessites per dur a terme aquesta pràctica. En els següents capítols va mostrant molt explícitament en què consisteix una classe de ioga i totes les pràctiques que es van realitzant des de l’inici fins el final: des de prendre consciencia de l’ara i aquí fins a l’abraçada de comiat.
  Amb fotografies de color dels diferents exercicis i links a vídeos en exclusiva és un llibre ideal per introduir-nos al ioga en família, crear un vincle especial amb els fills i passar temps de qualitat amb ells.

  A les Biblioteques trobaràs:
  Ioga per a infants

  Més informació:
  Canal Yotube de la Cristina Brondo 

  Recomanat per: Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

  31/01/2023
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació