La veu del album

Selecció d'àlbums il·lustrats que trobaràs a les biblioteques i a ebiblio:

"No somos angelitos

eBiblio

"¿Dónde está Tomás?"

eBiblio

"Talpet terratremol

eBiblio (castellà)

"Es mi sopa"

eBiblio

"Elmer i els colors

eBiblio

 

Contes dels autors que hi participen:

"Lletjos i lletges

 

"Bestioles amagades"

"Hola matí

"Com reconèixer un monstre"

"Deu cucs que dormen

Data de creació: 10/11/2020 Última actualització: 10/11/2020

Setmana de l'àlbum il·lustrat

Del 6 al 15 de novembre, se celebra la quarta edició d’aquesta cita cultural que enguany ha escollit com a tema central La veu de l’àlbum

“Els llibres narrats amb poques paraules juguen poderosament amb l’oralitat i la lectura en veu alta i ho fan des dels seus orígens populars: amb sons, el ritme, la repetició. Representen una manera d’apropiar-se de la veu, del llenguatge, de la capacitat de pensar a través del joc.

Però els àlbums també es componen d’imatges. Així com ho feien els pregons pascuals o les auques antigues: la paraula declamada i cantada es relacionava amb la imatge que la il·lustrava d’una manera que ha anat evolucionant fins a l’àlbum. Imatges que també tenen la seva pròpia veu…”

En un principi estava pensada per a fer-se a llibreries, escoles i biblioteques de diverses poblacions, amb activitats per a tots els públics. Finalment s'han preparat totes les activitats i tallers per poder oferir-los en línia.

Les activitats que ens proposen  es faran totalment en format virtual, tret de les dues que es realitzaran al Pati Llimona, de Barcelona. A continuació t'expliquem les activitats infantils i familiars:

Qui és l’animaló Manolito? el dia 10 de novembre a les 18 hores fer per Gustavo Roldán

L'autor del personatge t'ensenya a dibuixar a aquest personatge mentre t'explica històries d'ell.

Conocerás historias relacionadas con este entrañable personaje y aprenderás a dibujarlo de la mano de su autor, Gustavo Roldán.

Deu somnis i un matí el dia 11 de novembre a les 18 hores fet per Natàlia, oh contes!

Proposta de lectura dels dos llibres de nadons: Deu cucs que dormen i Hola, matí! Seguida per un laboratori sensorial de la Natàlia de Oh contes! Per nens de 0 a 3 anys.

Concert literari amb Xiula el dia 12 de novembre a les 18 hores

Xiula, el grup de música més divertit, ha creat un llibre basat en la cançó T’estimo bastant.

La Martina, la protagonista de la història, té un estimòmetre que mesura el grau d’amor de les persones i les seves relacions. Amb el Rikki Arjuna, l’autor del llibre i membre del grup, escoltarem la cançó protagonista i descobrirem els secrets de la història.

Aquest robot soc jo el dia 13 de novembre a les 18 hores fet per Roberta Brida.

Un taller per famílies del llibre “Aquest robot soc jo” de Shinsuke Yoshitake, Libros del Zorro Rojo on construirem una petita targeta robot pop-up.

Fer els deures, ordenar l’habitació o fer-se càrrec d’un munt d’altres feines de casa pot ser avorridíssim. Per solucionar-ho, a en Kenta se li acut una idea brillant: invertir tots els seus estalvis en un robot…

Al web de la Setmana, també trobareu un apartat d’enllaços d’interès, del que destaquem el cartell “El origen del Alfabeto".

Vols saber d'on venen totes les lletres que utilitzes?

Mira el cartell

Avis per a exploradors lectors!

Tens davant teu un viatge increïble. Troba el teu camí a través dels llibres.

Deixa’t guiar per la veu de l’àlbum per descobrir experiències lectores vibrants, sonores, alegres, profunds, intenses, divertides!

Quatre pobles per descobrir.

Si aconsegueixes descobrir-los i superar totes les missions lectores i completar el teu passaport lector aconseguiràs un tresor únic: Un passaport lector i la opció de guanyar un lot de llibres.

Pròximament t’expliquem com…

Visita el nostre canal de Youtube per accedir a la versió online.

 

 

 

Data de creació: 28/10/2020 Última actualització: 10/11/2020