Especial estiu coca de llardons

Si tens 20 minuts i tʻagrada cuinar, et proposem un repte! Series capaç de cuinar una de les coques més famoses de Catalunya? Aprofita que lʻestiu és temps de revetlles i celebracions, per cuinar aquest dolç que, a més, és molt fàcil de fer!

INGREDIENTS

3 planxes de pasta de full

250g de llardons

100g de pinyons

100g d'ametlles tallades

250g sucre

1 ou

 

PREPARACIÓ

1.- Estira amb el corró les tres planxes de pasta de full en forma rectangular fins que
tinguin la mida de la safata del forn.

2.- Escampa els llardons per sobre d’una de les planxes.

3.- Cobreix-ho amb una altra planxa de pasta de full i posa-hi més llardons a sobre.

4.- Posa a sobre la tercera planxa i passa el corró per sobre.

5.- Tanca els voltants de la coca amb els dits.

6.- Bat un ou.

7.- Pinta la coca.

8.- Escampa per sobre les ametlles i els pinyons fins que quedi ben cobert. Posa el
sucre per sobre.

9.- Posa la coca a la safata del forn a temperatura màxima durant 10 minuts o bé
fins que vegis que el sucre s’ha fos.

 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial  d'estiu

Ves a Gènius

Especial estiu coca de Sant Joan

Per la revetlla de Sant Joan no hi poden faltar les coques i els petards! De tots és sabut que la coca de Sant Joan més bona del món, és la que cuinen els nens! Així que si t'agrada passar una estona divertida empastifant-he amb farina, no t'ho pensis més i atreveix-te a fer les postres estrella d'aquesta nit màgica! Sorprèn a tothom cuinant la teva pròpia coca de Sant Joan! És molt fàcil! Bona revetlla!

Procediment:

1.- Fes un volcà amb la farina i posa-hi aquests ingredients.

2.- Amassa el volcà amb les mans fins que quedi una textura fina.

3.- Escalfa la mantega i afegeix-la a la massa amb el llevat i continua barrejant.

4.-Quan no s'enganxi al marbre, voldrà dir que ja està a punt. Deixa-la reposar 10 minuts.

5.- Estira la massa amb el corró fins que tingui un centímetre de gruix més o menys.

6.- Bat un ou.

7.- Pinta la massa. I deixa-la reposar 15 minuts.

 

 

8.- Unta de mantega la plata de forn i posa la coca.

9.- No t'oblidis de repartir les fruites confitades, els pinyons i el sucre a sobre!

10.- Deixa-la reposar 15 minuts més.

11.- Escalfa el forn a 200ºC i posa-hi la massa durant 15-20 minuts. 

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial d'estiu

Ves a Gènius

Especial estiu coques de xocolata

A l’estiu molts pobles i ciutats celebren revetlles i festes majors! Tothom treu les taules i cadires al carrer per fer sopars de germanor! Aprofita aquests moments per lluir les teves coques d’estiu, deixaràs a tothom ben sorprès! Si no n’has fet mai cap o no saps la recepta, no pateixis! T’expliquem com fer-ho pas a pas, veuràs que bé t’ho passaràs! I a més, sorprendràs a tothom!

 

2 planxes de pasta de full

1 rajola de xocolata de cobertura

80ml de nata per muntar

100gr de pinyons

Una mica de sucre

1 ou

Preparació

1.- Talla la rajola de xocolata a trossets petits.

2.- Escalfa la nata per muntar amb la xocolata sense deixar de remenar, fins que
estigui ben fosa la barreja.

3.- Estira la planxa de pasta de full sobre la safata del forn (punxa-la perquè no
surtin bombolles).

5.- Posa l’altra planxa de pasta de full sobre la xocolata (recorda’t de punxar la
planxa).

6.- Tanca amb els dits els voltants de la coca.

7.- Bat l’ou i pinta la coca.

8.- Posa els pinyons i el sucre per sobre.

9.- Escalfa el forn a 180ºC, durant 15 minuts o bé fins que estigui ben torradeta fora

 

Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera

Ves a l'especial d'estiu

Ves a Gènius