Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Farenheit
Farenheit

Coberta del llibre

Mitjana (0 Vots)

L’any 1953 es va publicar la novel.la de ciència-ficció Fahrenheit 451 de l’escriptor nord-americà Ray Bradbury  considerada per molts la seva obra mestra i que va rebre multitud de premis. Al 1966, el director francès François Truffaut va dirigir la versió cinematogràfica.

L’obra planteja un futur on els llibres i qualsevol forma d’escriptura està prohibida. El seu protagonista, en Guy Montag, és un bomber que té com a missió cremar llibres (gran paradoxa!) i perseguir aquells que els llegeixen. D’aquesta manera, es forma una societat sense educació ni cultura, on la seva activitat principal consisteix en mirar la “televisió”. Els seus individus no desitgen pensar en els problemes, necessiten que els diguin què han de fer i quan sense fer-se cap pregunta.

La novel.la fa una crida contra la guerra i la destrucció; altres temes que hi apareixen són la censura, el poder, la tecnologia i la importància de la literatura i la paraula per formar-se una opinió.  

Per cert, sabies que el títol Fahrenheit 451 fa referència a la temperatura en la qual crema el paper? El seu equivalent correspondria, als nostres 232,8º centígrads. Una curiositat és que en Bradbury va trigar només 9 dies en escriure la novel·la.

 

"Fahrenheit 451

"Novel·la gràfica : Fahrenheit 451"

"Pel·lícula : Fahrenheit 451

Font d'informació: XBM