Novetats

Lo que necesitan los niños

Raspall, Lucas

Rosario, Santa Fe, Argentina : Homo Sàpiens Ediciones, [2019]

Ja han passat centenars d'anys des del naixement de l'escola i avui es presenta un context que, inevitablement, dibuixa noves necessitats. Si no parem atenció a entendre aquestes noves necessitats, si no aprenem a llegir-les, el desfasament entre la institució educativa i els nens serà ben aviat abismal -si no ho és ja-.

En aquest llibre l'autor proposa una manera diferent de pensar el vincle entre el docent i l'alumne, sabent que no hi ha variable més influent sobre el desenvolupament de les capacitats cognitives, emocionals i socials del nen que aquesta relació.
Després, l'autor convida a reflexionar sobre què és el que necessiten els nens i com es poden facilitar aquests aprenentatges, a partir de les aportacions de la teoria de la inclinació, les bases de la criança respectuosa i les investigacions en el camp de les neurociències, bolcada una manera diferent de mirar, pensar i sentir la infància.
I després -mai abans- es podran dissenyar les estratègies necessàries per escurçar la distància que avui separa els nens de la seva escola.

*Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

23/10/2019