Fem postres durant la Quaresma
I ARA UNA RECEPTA DE QUARESMA:
Et proposem la recepta d'un dels dolços típics de la Quaresma: els bunyols de Quaresma.
Bunyols de Quaresma
Ingredients:
125 ml de llet, 75 g de farina, 60 g de mantega, 3 ous, sal, oli i sucre.
Elaboració:
Aquesta recepta l'haureu de fer amb la col·laboració d'una persona adulta.
El primer que hem de fer és posar la llet i la mantega en un pot, i afegir-hi una mica de sal.
Anem remenant i comprovem que la mantega s'està desfent.
Quan la llet arrenqui el bull, afegim la farina tamisada i ho deixem coure.
Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia.
Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d'un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa.
Anem repetint aquesta operació amb els altres ous).
Haurem obtingut una massa ben homogènia i consistent. Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar.
Quan estigui l'oli calent, afegim petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant.
Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col·locant-los en un plat on hi haurem posat paper eixugant o de cuina, per tal que perdin l'oli.
Encara calents, els tirem sucre per sobre i els deixem refredar.
Ja veureu com us en llepareu els dits.