Recomanacions

 • Fabuloses cuques

  Unstead, Sue

  Barcelona : RBA [etc.], cop. 2006

  Saps que els insectes representen el 85 % de tots els éssers vius? Tan sols d'escarabats, n'hi ha més de 300.000 espècies! N'hi ha de molts tipus i mides, alguns fins i tot són imperceptibles per a l'ull humà; en canvi, d'altres poden mesurar uns 15 cm.

  En aquest llibre trobaràs com neixen, com és de pràctic el seu cos, els diferents tipus d'escarabats que existeixen: lluents, lluminosos, de camuflatge, aquàtics i fins i tot monstruosos.

  Els llibre combina text i il·lustració amb altres elements interactius, com ara les solapes, rodes i petites sorpreses tàctils... un llibre per aprendre i per a descobrir passant-ho d'allò més bé.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

  19/02/2024
  Mitjana (0 Vots)
 • En Norton i l'Alfa

  Litten, Kristyna

  Barcelona : Blume, 2017

  Robots, ferros, molles trencades, un taller d'inventor. Tots aquests noms els trobarem en aquest conte que també és ple d'il·lustracions ben maques que ens portaran dins la història d'en Norton. Un robot molt eixerit que col·lecciona tota mena d'andròmines, en especial aquelles que no tenen utilitat, però així i tot, en Norton sempre els hi dona. Un dia va trobar un objecte i el va afegir al seu últim projecte. Aquest es diria ALFA.

  L'Alfa tenia un nassarró molt fi que li servia per trobar-ho tot. En una d'aquestes sortides, que feien tots dos pel món buscant ferralla, l'Alfa va ensumar un objecte que no coneixien i el van recollir. Uns dies després allò que havien recollit els va deixar bocabadats.

  Què van descobrir en Norton i l'Alfa? 

  Un llibre que ens parla de l'amistat, de la bellesa de la natura, del món dels invents i de la felicitat que a vegades ens dona les petites coses que tenim al voltant.

  L’Alfa excavava forats, s’esmunyia als racons més petits i inaccessibles.
  Ficava el morro en llocs inexplorats...
  I descobria tota mena de meravelles. 

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Paquita Olmo. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib. de Ponent de Sabadell.

   

  18/01/2024
  Mitjana (0 Vots)
 • Què hi tens al cap, Lis?

  Tormo, Ruth

  Barcelona : Barcanova, febrer de 2022

  Et recomanem el darrer llibre de l’escriptora i periodista Ruth Tormo, una autora de Sant Feliu de Llobregat que s’ha especialitzat en literatura infantil i juvenil.

  La Lis és una noia que forma part de la nissaga d’inventors Testa, de molta fama arreu del món. Està a punt de complir 12 anys i encara no ha presentat el seu primer invent. Mai cap membre d’aquesta família havia trigat tant a estrenar-se en el món dels enginys i comença a preocupar-se per aquest tema. Es plantejarà si és perquè és l’única noia de la família i dubtarà si realment és una Testa autèntica. Descobrirà el secret que s’amaga darrere les poques dones Testa inventores que hi ha hagut al llarg de la història i es trobarà capficada en una missió ben complicada, que l’enfrontarà a la seva família.

  Què hi tens al cap, Lis? és una lectura àgil, esquitxada d’invents i amb tocs d’humor en moltes escenes, que proposa una aventura entretinguda i fàcil de llegir. Recomanada per a lectors i lectores a partir d’11 anys, és la tercera novel·la de l’autora, després de la publicació de Quina tocada de nassos!, Premi Guillem Cifre de Colonya 2018 i Sense codi de barres, Premi Ramon Muntaner 2020.

  Mira a Biblio Digital

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat

  30/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Bichos asombrosos : el fascinante mundo de arañas e insectos

  Duro, Rubén

  Barcelona : RBA, 2015

  Vols saber coses de les aranyes, escorpins, escarabats, saltamartins, mosques, mosquits, abelles formigues, papallones... En aquest llibre amb explicacions molt entenedores descobrireu la vida d'aquest petits però sorprenents animals.

  Explicacions de l'anatomia de cada bestiola, de com són, com viuen, tècniques d'atac i defensa, camuflatge, alimentació, reproducció... tot acompanyat d'il·lustratives fotografies que revelen els secrets més ben guardats per conèixer fins el mínim detall.

  Sabeu que els escorpins són els aràcnids més grans i en canvi els àcars els més petits?

  Dels tres grups principals d'aràcnids, aranyes, escorpins i àcars, les aranyes són les més nombroses. Hi ha unes 50.000 especies distribuïdes per tot el món i són les bestioles amb més diversitat dins el regne animal, sense comptar els insectes.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud i Imma Homs Vivet. Bib. Caterina Figueras de Tona.

  29/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Armstrong :

  Kuhlmann, Torben

  Barcelona : Joventut, 2017

  Ets dels que creu en els somnis...? doncs llegeix la història del ratolí més intrèpid i aventurer que mai hagis pogut imaginar. Armstrong, un ratolí petit, somiador i molt intrèpid i espavilat, constant i carregat d’il·lusió, seguint els passos de Lindbergh aprèn a volar. Té un somni: arribar a la lluna i demostrar a tots els de la seva espècie que aquesta no és una gran bola de formatge. I perseguit per aquesta gran dèria estudiarà, investigarà, anirà a la universitat, al museu Smithsonian, s’amagarà de la policia i ho farà tot, per aconseguir el seu somni. 

  Se’n sortirà? 

  Ja saps... “Un petit pas per l’home, però un gran pas per a la humanitat”. Una història sobre un viatge èpic, una faula sobre la cursa espacial i els primers viatges a la lluna. Un relat entranyable i divertit, amb unes il·lustracions ben realistes, plenes de detalls, molt ben ambientades i carregades de sensibilitat. 

  No te’l perdis...! 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  22/02/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Històries de la prehistòria

  Moravia, Alberto,

  Barcelona : Viena, 2010

  L'autor agafa el recurs de les faules per recrear-ne de noves tot mantenint la figura dels personatges animals per exemplificar molts comportaments humans, però augmentant-ne la ironia i l'humor.

  Conte que constitueix una subtil crítica a l'humanitat.
   

  20/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • L'Arbre vell

  Brown, Ruth

  Barcelona : Joventut, 2007

  A l'Arbre Vell una família de conills, un teixó, uns esquirols, un picot, un mussol, uns periquitos, unes garses i un corb conviuen amb les mateixes desavinences que qualsevol comunitat de veïns. Però un dia apareix una gran X pintada en el Vell Arbre. Què significa aquesta gran X? La Coloma Missatgera no n'està segura, però el Capità Corb sí que ho sap. Talaran l'arbre! Aconseguiran treballar tots els animals units per a salvar la seva llar?

  Es resalta la importància dels boscos deixant al descobert la gran varietat de vida animal que pot trobar-se en un sol arbre i alhora també ens mostra el gran avantatge del treball en equip, la importància de la solidaritat i la cooperació per aconseguir un mateix objectiu.

  És una dolça història farcida de precioses il·lustracions que la britànica Ruth Brown treballa amb un estil pictòric amb aires retro que esdevenen un excel·lent complement a la història.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  07/11/2016
  Mitjana (0 Vots)