Listador de contenidos web

 • Armstrong. L'agosarat viatge d'un ratolí a la lluna

  Armstrong : l'agosarat viatge d'un ratolí a la lluna

  Kuhlmann, Torben

  Barcelona : Joventut, 2017

  Ets dels que creu en els somnis...? doncs llegeix la història del ratolí més intrèpid i aventurer que mai hagis pogut imaginar. Armstrong, un ratolí petit, somiador i molt intrèpid i espavilat, constant i carregat d’il·lusió, seguint els passos de Lindbergh aprèn a volar. Té un somni: arribar a la lluna i demostrar a tots els de la seva espècie que aquesta no és una gran bola de formatge. I perseguit per aquesta gran dèria estudiarà, investigarà, anirà a la universitat, al museu Smithsonian, s’amagarà de la policia i ho farà tot, per aconseguir el seu somni. 

  Se’n sortirà? 

  Ja saps... “Un petit pas per l’home, però un gran pas per a la humanitat”. Una història sobre un viatge èpic, una faula sobre la cursa espacial i els primers viatges a la lluna. Un relat entranyable i divertit, amb unes il·lustracions ben realistes, plenes de detalls, molt ben ambientades i carregades de sensibilitat. 

  No te’l perdis...! 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  14/11/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • En Norton i l'Alfa

  En Norton i l'Alfa

  Litten, Kristyna

  Barcelona : Blume, 2017

  La Kristyna Litten és la creadora d'aquesta història que parla en imatges i en text. 

  En Norton és bàsicament, inventor. Es dedica a buscar (i trobar) coses que a primera vista no són útils i ell les converteix en objectes útils. Així és com apareix l'Alfa, el seu ajudant.

  Tots dos fan un descobriment un dia: troben un objecte que no saben per què serveix. I com que no en descobreixen la utilitat, el llencen.

  Però aquest "objecte" és una flor, una flor que no fa llum, no reacciona amb l'oli ni es mou per desplaçar-se. Però creix, fa olor i omple de color la vida d'en Norton i l'Alfa.

  El conte és bonic d'explicar per si sol. Els dibuixos, la investigació, l'aparició de la primavera... no es necessiten més excuses per compartir aquest conte amb els més petits.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer de la Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

   

  14/11/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Històries de la prehistòria

  Històries de la prehistòria

  Moravia, Alberto,

  Barcelona : Viena, 2010

  L'autor agafa el recurs de les faules per recrear-ne de noves tot mantenint la figura dels personatges animals per exemplificar molts comportaments humans, però augmentant-ne la ironia i l'humor.

  Conte que constitueix una subtil crítica a l'humanitat.
   

  20/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • L'arbre vell

  L'Arbre vell

  Brown, Ruth

  Barcelona : Joventut, 2007

  A l'Arbre Vell una família de conills, un teixó, uns esquirols, un picot, un mussol, uns periquitos, unes garses i un corb conviuen amb les mateixes desavinences que qualsevol comunitat de veïns. Però un dia apareix una gran X pintada en el Vell Arbre. Què significa aquesta gran X? La Coloma Missatgera no n'està segura, però el Capità Corb sí que ho sap. Talaran l'arbre! Aconseguiran treballar tots els animals units per a salvar la seva llar?

  Es resalta la importància dels boscos deixant al descobert la gran varietat de vida animal que pot trobar-se en un sol arbre i alhora també ens mostra el gran avantatge del treball en equip, la importància de la solidaritat i la cooperació per aconseguir un mateix objectiu.

  És una dolça història farcida de precioses il·lustracions que la britànica Ruth Brown treballa amb un estil pictòric amb aires retro que esdevenen un excel·lent complement a la història.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  07/11/2016
  Mitjana (0 Vots)
 • Fabuloses cuques

  Fabuloses cuques

  Unstead, Sue

  Barcelona : RBA [etc.], cop. 2006

  Saps que els insectes representen el 85 % de tots els éssers vius? Tan sols d'escarabats, n'hi ha més de 300.000 espècies! N'hi ha de molts tipus i mides, alguns fins i tot són imperceptibles per a l'ull humà; en canvi, d'altres poden mesurar uns 15 cm.

  En aquest llibre trobaràs com neixen, com és de pràctic el seu cos, els diferents tipus d'escarabats que existeixen: lluents, lluminosos, de camuflatge, aquàtics i fins i tot monstruosos.

  Els llibre combina text i il·lustració amb altres elements interactius, com ara les solapes, rodes i petites sorpreses tàctils... un llibre per aprendre i per a descobrir passant-ho d'allò més bé.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

  07/11/2016
  Mitjana (0 Vots)
 • Bichos asombrosos : el fascinante mundo de arañas e insectos

  Bichos asombrosos : el fascinante mundo de arañas e insectos

  Duro, Rubén

  Barcelona : RBA, 2015

  Vols saber coses de les aranyes, escorpins, escarabats, saltamartins, mosques, mosquits, abelles formigues, papallones... En aquest llibre amb explicacions molt entenedores descobrireu la vida d'aquest petits però sorprenents animals.

  Explicacions de l'anatomia de cada bestiola, de com són, com viuen, tècniques d'atac i defensa, camuflatge, alimentació, reproducció... tot acompanyat d'il·lustratives fotografies que revelen els secrets més ben guardats per conèixer fins el mínim detall.

  Sabeu que els escorpins són els aràcnids més grans i en canvi els àcars els més petits?

  Dels tres grups principals d'aràcnids, aranyes, escorpins i àcars, les aranyes són les més nombroses. Hi ha unes 50.000 especies distribuïdes per tot el món i són les bestioles amb més diversitat dins el regne animal, sense comptar els insectes.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud i Imma Homs Vivet. Bib. Caterina Figueras de Tona.

  07/11/2016
  Mitjana (0 Vots)