Setmana de la Ciència 2017 Setmana de la Ciència 2017

De l'10 al 19 de novembre se celebrarà a Catalunya la 22a Setmana de la Ciència. És una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Sota el lema : Viu la ciència! Aquests dies es faran activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… moltes possibilitats per grans i petits.

L'any 2017 s'ha celebrat l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament promogut per Nacions Unides. L'objectiu és vetllar per  la contribució del turisme sostenible al desenvolupament.

Destaquen el concurs d'instagram i el passaport científic. Aquest últim et permet optar al sorteig d'alguns regals. Només cal que assisteixis a un mínim de 3 activitats adherides a la campanya del Passaport Científic. Optaràs als premis omplint aquest formulari amb els codis que et donaran en facilitar cadascuna de les activitats.

Les biblioteques de la Xarxa també estan fent activitats per commemorar aquesta celebració. 

Activitats Activitats

No hi ha resultats.

Per saber més Per saber més

 

Al portal Gènius hem viatjat pel món a través de l'especial de la volta al món i de la guia de lectura del mateix nom. També hem aprés a viatjar per Europa amb les 10 millors destinacions per viatjar en família. 

(modificar línia) Recordem alguns articles apareguts a diferents sabies que... de setcisències que per una banda parlen dels llegums i per altra dels horts i els seus productes.

Les rutes verdes

 

Marco Polo

 

El turisme sostenible

L'edició anterior de la Setmana de la Ciència treballava els temes de la cartografia (els mapes) , els llegums i de l'entesa mundial, concretament la relació global/local. L'any 2015 es va tractar entre d'altres el tema de la llum, l'any  2014 es va parlar de cristal·lografia. Amb anterioritat es va recordar la figura d'Albert Einstein, mentre que a l'any 2012 es va treballar el tema de l'evolució de les espècies i es va recordar a Charles Darwin. Mira l'apartat de l'especial de la ciència on resumim les  algunes edicions anteriors de la setmana de la ciència.

Vés a la plana principal de l'especial de la ciència

Vés a la plana principal de Gènius