Consells per navegar millor

Internet és una xarxa d'ordinadors connectats entre ells, que permet buscar informació, compartir idees i dades amb persones d'arreu del món! però cal anar en compte, no tot el que està a Internet és fiable.

Et donem alguns consells perquè siguis un expert navegant per Internet:

1. Primer de tot has de tenir molt clar què busques. A partir d'aquí pensa les paraules clau que millor identifiquin el que necessites.

2. Si no trobes la informació que necessites, fes una nova cerca amb sinònims o paraules més genèriques que hi tinguin a veure. És important que escriguis les paraules correctament.

3. A Internet hi ha moltes eines que t'ajudaran a trobar la informació que necessites. Valora i tria la més adequada en funció del que estiguis buscant: enciclopèdies i diccionaris en línia, bases de dades, directoris, cercadors com Google i Bing...

4. Comprova qui és l'autor de la pàgina web. Les pàgines oficials (fetes per escoles, biblioteques, fundacions, administracions, etc...), estan elaborades per professionals que vetllen pel seu contingut i la seva actualització.

5. Compara la informació amb altres webs per determinar què es pot donar per bo i què no.

6. Consulta la data de la darrera actualització, potser la informació és antiga. 

7. Llegeix amb deteniment la informació i selecciona allò que t'interessi.

8. Quan triïs imatges o textos per als teus treballs, sempre has d'indicar d'on has tret la informació. Recorda citar la pàgina web al final dels treballs.

9. Sempre que ho necessitis, els bibliotecaris et donaran un cop de mà per trobar allò que busques.

I recorda que en Gènius t'ofereix informació i recursos actualitzats i molt interessant com articles, seleccions de webs, bases de dades, guies de lectura, etc. Investiga pels diferents espais de la biblioteca infinita!