Els Signes zodiacals

No has tingut mai curiositat per llegir el teu signe zodiacal? A vegades, tens ganes de saber el teu futur o les característiques de com ets i  fas una cerca sobre el teu signe zodiacal segons el dia i mes que vas néixer. Has de vigilar molt  amb el lloc on busques,  ja que hi ha molta informació falsa sobre aquest tema.

Sabies què Copèrnic va estudiar i  va observar les constel·lacions? Són un efecte del moviment de la Terra al voltant del Sol que es reflecteix als nostres ulls com un moviment del Sol a través de les dotze constel·lacions zodiacals. El moviment de translació de la Terra al voltant del Sol es reflecteix com una circumferència al firmament. Aquesta circumferència és coneguda amb el nom d’eclíptica.

ZODÍACS... I ZODÍACS

Hem de fer una important distinció entre constel·lacions zodiacals i signes zodiacals. Molt probablement coneixes el teu signe zodiacal, que es relaciona amb la constel·lació zodiacal en què estava el Sol el dia que tu vas néixer.  Quan tu dius «Vaig néixer el dita tal del mes tal i, per tant, el meu signe zodiacal és aquest», el que, a més, estàs dient és que «el dia que jo vaig néixer, el Sol estava ubicat en la constel·lació aquesta». Els astrònoms parlen de constel·lacions zodiacals, mentre que els símbols zodiacals estan relacionats amb una altra disciplina diferent. L’astrologia.

Encara que l’astronomia i l’astrologia tenen certs punts en comú, perquè ambdues es refereixen a les estrelles i als planetes, els mètodes i els objectius d’una i altra són molt diferents. La confecció d’horòscops i prediccions pertanyen a l’àrea de l’astrologia.    

Són dotze mesos els que té l’any i són 12 els signes zodiacals.

Saps els seus noms i com es representen? Cadascú de nosaltres té un signe que depèn del dia i l'any en que ha nascut

Són Àries (el Moltó), Taure ( el Bou), Bessons (Cranc), Lleó, Verge, Balança, Escorpió (l’Escorpí), Sagitari (l’Arquer), Capricorn (la Cabra), Aquari (el Portador d’aigua) i Peixos.

Els 12 signes del zodíac

Signe a signe

ÀRIES :

Nascuts del 21 de març al 19 d'abril. La constel·lació d'Àries ( el Moltó) és molt modesta en quan a lluminositat. El Sol travessa Àries a l'abril, per la qual cosa pot ser vist al firmament amb més facilitat a l'octubre.

TAURE:

Nascuts del 20 d'abril al 20 de maig. El Sol travessa Taure (el Bou) aproximadament durant el mes de maig, així que aquesta constel·lació pot veure's al cel més clarament al novembre.

BESSONS:

Nascuts del 21 de maig al 20 de juny. El Sol travessa Bessons al juny, per la qual cosa és més visible al mes de desembre.

CÀNCER:

Nascuts del 21 de juny al 22 de juliol. Apareix al firmament entre l'hivern i la primavera. És una altra constel·lació modesta, amb estrelles de lluminositat mitjana i dèbil.

Nascuts del 23 de juliol al 22 d'agost. És una de les constel·lacions més conegudes de la primavera.

VERGE:

Nascuts del 21 d'agost al 22 de setembre. La estrella més brillant de Verge, a Virginis, de primera magnitud, sovint és anomenada Spida (espiga), perquè desapareix del cel vespertí quan arriba el temps de la collita.

BALANÇA:

Nascuts del 23 de setembre al 22 d'octubre. Des de sempre, la balança ha estat el símbol de la justícia. És el més jove del zodíac i l'única que no representa un esser viu. Balança es una constel·lació molt modesta en quan a lluminositat.

ESCORPÍ:

Nascuts del 23 d'octubre al 21 de novembre. Representa l'escorpí que va picar Orió, el caçador, i li va causar la mort. L'estrella principal de la constel·lació porta el nom grec d'Antares, que significa “l'anti-Mart”, pel color vermellós de l'astre, que el fa rival del planeta Mart.

SAGITARI:

Nascuts del 22 de novembre al 21 de desembre. Habitualment se'l representa com un centaure. La característica més interessant de Sagitari és la seva ubicació dins de la Via Làctia. De fet, si mirem aquesta constel·lació, trobarem el mateix centre de la Via Làctia, on ja sabem que es creu que hi  ha un forat negre supermassiu. Sagitari és visible a l'estiu,

CAPRICORN:

Nascuts del 22 de desembre al 19 de gener. És una de les tres constel·lacions zodiacals de tardor. Encara que habitualment es representa com una cabra, no és rar que se li posi una cua de peix.

AQUARI:

Nascuts del 20  de gener al 18 de febrer. La constel·lació d’Aquari és modesta, visible al cel de tardor, en realitat, no fa la impressió de dibuixar cap figura clara. És tènue, però força extensa i inclou 56 estrelles visibles.

PEIXOS:

Nascuts del 19 de febrer al 20 de març. No és excessivament brillant, a penes de quarta magnitud, com la resta de la constel·lació. També és una estrella doble, però fa falta un equip per poder distingir-ne els dos components.

Alguns llibres sobre constel·lacions i astronomia

550 anys del naixement de Copèrnic