Gènius - Biblioteca Virtual

De 0 a 3 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • El pare diu...

  El Pare diu...

  Mazo, Margarita del

  Madrid : Jaguar, 2016

  Hi ha moltes maneres de dir "T'estimo", sobretot depenent de si ets un gall, un mico o un gatet. I no sempre cal utilitzar paraules per dir-ho, de vegades els gestos són molt importants.

  Si no fos així... com diria "t'estimo" el pare girafa?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  22/03/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El pastís és tan amunt

  El Pastís és tan amunt

  Strasser, Susanne

  Barcelona : Joventut, 2015

  I qui no es menjaria el pastís que hi ha a l'ampit de la finestra? Un pastís de xocolata i nata amb una cirereta al capdamunt, ben dolça i vermella. Doncs a l'ós se li fa la boca aigua només de passar per sota la finestra i ja li agradaria ja, poder-hi arribar. Però el pastís és tan amunt... Sort que ara arriba el porc i aquest se li enfila a sobre i segur que ara ho aconseguiran. Però el pastís és tan amunt... i així un animal darrere l'altre, un sobre l'altre, tots fent pinya per aconseguir un bocinet del pastís. Ho aconseguiran? Potser sí, però una bona sorpresa els espera al final del conte.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent. Bib. Antoni Comas de Mataró

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El libro que duerme

  El Libro que duerme

  Ramadier, Cédric

  [Santa Marta de Tormes] : Lóguez, cop. 2016

  Cada nit abans d'anar a dormir, fem una sèrie de riutals per agafar el son: rentar-nos les dents, tapar-nos, llegir un conte... d'aquesta manera s'agafa la rutina i és més fàcil que l'infant s'adormi (diuen).

  "El libro que duerme" permet que sigui l'infant qui faci fer aquestes rutines al llibre, i així de mica en mica ens va entrant la son fins que ens quedem ben adormits.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  23/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El meu primer llibre del caganer

  El Meu primer llibre del caganer

  Menéndez, Beatriz

  Barcelona : Estrella Polar, 2011

  Al cel ha sortit una estrella brillant que els pastors volen seguir, però no hi són tots! Falta en Rovelló... on deu ser?

  Un petit conte per introduir la figura del caganer als més petits. 

  El llibre està fet de cartró i per tant permet la manipulació als infants sense risc de malmetre el conte.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • L'arc iris

  L'Arc iris

  Land, Fiona

  Barcelona : Combel, 2013

  Tots els colors de l'arc de sant martí en un sol conte. Passem les pàgines i anem descobrint objectes que tenim ben a prop i que ens serveixen per anar aprenent els colors bàsics. Les granotes són verdes, com la closca de la tortuga, un arbre que veiem per la finestra...i fins i tot, com un cotxe que passa ara pel carrer! Aquest conte és molt visual i això facilita que els més petits s'hi aturin de seguida i gaudeixin amb la descoberta. Verd, verd, verd és el color de l'herba... i així amb tota la resta de colors!

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent. Biblioteca Antoni Comas de Mataró.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La banda dels cinc

  La Banda dels Cinc

  Hergane, Yvonne

  Barcelona : Takatuka, 2015

  Us heu mirat alguna vegada els dits de la mà? Si us hi fixeu bé veureu que tots són diferents... doncs aquesta és la història d’aquest conte:

  En una mà hi ha cinc dits; tots cinc són diferents i estan contents de ser qui són... però de cop i volta els nostres protagonistes descobreixen que no estan sols i que tenen cinc dobles a l’altre mà. Us ho podeu ben imaginar... la baralla no tarda a començar: es discuteixen, s’enrabien els uns amb els altres... tot canvia, però, quan als nostres amics els hi passa un fet inesperat, aquest els ajudarà a entendre que, junts, fan més bona feina que separats i discutits.

  Una història amb rimes senzilles, que divertiran els més petits de la casa. Un llibre per aprendre a cooperar, apte per a mans petitones i amb un retallable al final que ens ajudarà a representar el que estem explicant.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  25/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Bon viatge, petitó!

  Bon viatge, petitó

  Alemagna, Beatrice

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2015

  El nostre heroi emprèn cada dia un viatge. Per fer-ho necessita, com tot bon viatger, una maleta amb tot el necessari i imprescindible: el xumet, un llibre, un peluix... i per suposat el vestit d’explorador i mooolt d’afecte per part dels pares. Apa, som-hi petitó, ja podem engegar motors...

  Una història delicada i afectuosa amb unes pàgines gruixudes aptes per a les mans dels més petits, i unes il·lustracions molt ben plantejades des del punt de vista d’un bebè amb primers plans, picats, poques imatges per plana i molt significatives...; que es compenetren molt bé amb el text i en potencien la tendresa. 

  Una delícia de llibre que ens acompanyarà en l’aventura d’anar a dormir cada nit. 

  Ah, i no us oblideu d’obrir les cobertes del llibre :-)

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  13/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Voy!

  ¡Voy!

  Maudet, Matthieu

  [Barcelona] : Océano Travesía, 2014

  Viatjar, volar, iniciar-se en depèn de quines coses, no és gens fàcil! Un ocellet surt decidit del niu disposat a tot. La família sencera i els amics li fan saber que estan allí per recolzar-lo en la seva decisió. El pare li ofereix una llanterna per la nit, la mare una jaqueta pel fred, l’àvia unes galetes per si li entra gana... i passet a passet el nostre amic es va apropant al seu destí... . Aquest és un viatge amb un final inesperat que sorprendrà tota la família. Perquè hi ha decisions que no són fàcils però quan s’han pres, s’han pres... . 

  Un llibre per parlar d’hàbits, amb sentit de l’humor i poètic, i amb unes il·lustracions senzilles i plenes de color que agradaran als més menuts.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  28/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El ratolí i l'arc de Sant Martí

  El Ratolí i l'arc de Sant Martí

  Horácek, Petr

  Barcelona : Joventut, 2014

  Al ratolí li agrada descobrir l’entorn on viu: rosegar el blat, jugar amb les fulles seques de la tardor, fer cruixir la gebrada amb els seus peuets... l’ única cosa que no li agrada massa és la pluja. Corre! Corre! Amaga’t ratolinet. Però fins i tot allò que ens agrada menys té la seva part bonica!

  Un llibre de cartró amb detalls per remenar i jugar, com el disc de la darrera pàgina, que agradarà als més petits de la casa, amb una història tendra de descoberta de l’entorn amb un protagonista a mida quasi real i unes il·lustracions senzilles i molt vives de colors. 

  En la mateixa línia i del mateix autor també podem llegir On vius, cargol?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. la Roca del Vallès.

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El petit llibre de les fruites

  El Petit llibre de les fruites

  Choux, Nathalie

  Barcelona : Estrella Polar, 2016

  El petit no coneix més fruita que el plàtan o la poma? Quan acabi el conte, haureu d'anar corrents a la fruiteria del barri. Jugar amb el menjar, si és a partir d'un llibre, està bé. 

  Amb aquest conte, de pàgines gruixudes i dibuixos senzills, els més petits de la casa podran descobrir el color de diferents fruites com ara el raïm, el gerd, la cirera, el kiwi... i jugar a descobrir com es veu un préssec per dins.

  Un llibre que obre les portes a una alimentació sana i saludable.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib Can Baratau de Tiana.

  30/05/2017
  Mitjana (0 Vots)