Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Forats negres
Forats negres

Recreació d'un forat negre

Mitjana (0 Vots)

Es pensa que els forats negres són estels morts amb tanta gravetat que no deixen escapar cap cos, ni tan sols la llum. Ja al segle XVIII el científic John Michel, catedràtic de la Universitat de Cambridge, va apuntar que podrien existir un tipus d'estels, als quals va denominar estels negres, amb una massa molt gran i una densitat encara major. 

Científics com Einstein i Hawking han estudiat els forats negres. En el cas del primer, els forats negres eren la predicció més extrema de la seva teoria que els estudis del segon superaven en afegir la possibilitat de que aquests estranys cossos poguessin emtre radiacions, que en els últims temps. 

En definitiva, els estudis més recents semblen donar part de raó a aquests científics però també demostren que pot ser encara falten moltes coses per saber sobre aquests estranys cossos celestes. És cert que els potents mitjans astronòmics actuals detecten immensos espais allunyats que poden tractar-se de grans forats negres, i ho fan perquè aquests emeten radiacions.

 

Font d'informació: Wikispaces : Els forats negres