Article
Maduixes a l'inrevés
Tot i que ja podem trobar maduixes en moltes fruiteries, l’època de recollir-les és a la primavera ... i com que són tan bones, les esperem amb candeletes!
A part de que és molt saborosa, la maduixa és fàcilment digerible, i té moltes propietats que són bones per a la salut, ja que aporten calci, magnesi, àcid fòlic i potassi...per tant, són molt nutritives.
Les maduixes són prou dolces per menjar-les sense res més, de manera que no cal afegir sucre. Tot i això, són molt bones també barrejades amb nata o iogurt, combinades amb llet i plàtan per fer-ne un batut o amb altres fruites per fer-ne macedònia... Mmmm...per llepar-se’n els dits!
D'aquesta manera al maig ... Ja és Temps de Maduixes al Maresme! La pandèmia sanitària ha provocat que algunes de les activitats no s’hagin pogut organitzar, com els anys anteriors.
Durant el maig i part de juny és el moment de degustar propostes en els restaurants, pastisseries, elaboradors i altres establiments de la comarca.
Els municipis participants són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar i Tiana. La majoria celebren les seves jornades gastronòmiques.
Ves a la fitxa de la maduixa a l'especial de les fruites i de les verdures