Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

El cinema 3D
El cinema 3D

Noi amb les gafes 3D posades

Ets dels que els agrada sentir-se dins la pel·lícula quan vas al cinema?

Si és així, el cinema en tres dimensions t'encantarà! No és gens estrany veure als espectadors moure's al seient, cridar i fins i tot saltar mentre miren una projecció en 3D, perquè realment sembla com si estiguessis a l'escena i el tauró et mossegués, o com si volessis com en Superman! Però encara que sembli que el cinema en 3 dimensions sigui un invent d'ara, la veritat és que des dels inicis del cinema ja es pensava en portar la sensació de profunditat a les pel·lícules. Aquesta sensació, que fa que les imatges semblin reals, la tenim gràcies a la visió estereoscòpica. És a dir, el cervell converteix dues imatges en una sola i, com a resultat, crea una imatge tridimensional. El més interessant és que des d’aquells inicis ja es coneixia com funcionava el cervell per tenir la sensació de 3D, però faltava la tècnica!

El primer sistema de cine en 3D es va crear l'any 1890 i des d'aleshores van aparèixer nous invents, com per exemple les ulleres amb un vidre de cada color. Però la veritat és que aquelles pel·lícules eren d'una qualitat força baixa. No va ser fins els anys 80 que van arribar els primers sistemes avançats, amb el sistema Imax! Des d'aleshores s'han fet reportatges i pel·lícules en 3D tan espectaculars com Avatar! I la tecnologia 3D no para d'avançar, en l'actualitat ja existeix un sistema en què les ulleres no són ni necessàries!

Anar al cinema cada vegada és més divertit!

Consulta el Personatge de Sabies que...

Mira l'article sencer en pdf

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació