Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

Les Granges
Les Granges

Els animals de la granja

Les granges que trobem a l'àmbit rural són els llocs que es dediquen a criar bestiar o aviram. Algunes masies també funcionen com a granges.

Aquest nom te el seu origen en els aliments que consumeixen els animals que hi viuen a aquestes construccions. Exactament de les paraules gra o graner (on es guarda aquest aliment)

Hi ha granges de totes les mides possibles, petites amb uns quants animals de cada tipus o grans que ocupen molt de terreny i disposen de molts exemplars de cada animal per tal de treure el màxim rendiment econòmic possible de la seva explotació.

Porcs, vaques, galls, gallines, cavalls... hi ha diversos tipus d'animals domèstics dels que després s'obtenen aliments tant necessaris com la llet, els ous i diverses carns gràcies a la dura feina dels treballadors de la granja que cuiden que tot funcioni correctament.

Normalment s'aprofiten alguns espais de la granja per cultivar productes vegetals als horts.

Hi ha diverses granges visitables per les famílies distribuïdes per tota Catalunya , normalment disposen d'activitats adaptades per a nen.

Uns quants contes per als més petits que passen a les granges d'animals:

La Granja / Fiona Powers

En Manu a la granja / Melissa Crowton

La Granja / Tierry Laval

En la granja / Gareth Lucasancaneu

A tocar de la granja / Xavier Deneux 

Alarma a la granja / Alícia Gómez

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació